Obre les portes al fascinant món de la física quàntica!
L’exitosa novel·la, completament actualitzada, es converteix en trilogia!
SETMANA DEL RELAT DE TERROR
Un dels trets més característics en el tractament del terror dins l'obra narrativa d'Edgar Allan Poe és la barreja d'elements pròpiament terrorífics amb altres que només ho són només d'una manera indirecta. En els relats que integren aquest volum -entre els qual es troben alguns dels més memorables de l'autor- hi ha tot un ventall de maneres d'apropar-se a la literatura de terror: espais tancats, amors fúnebres, tombes, cadàvers, i també la típica opressió psicològica que prové d'allò que és extraordinari: allò que va més enllà dels sentits i de la lògica.
1. El gat negre. 2. El manuscrit dins una ampolla. 3. L'escarabat d'or. 4. El pou i el pèndol. 5. L'enterrament prematur. 6. La veritat sobre el cas del senyor Valdemar. 7. Els assassinats de la rue Morgue. 8. La caiguda de la casa Usher.
Les cròniques marcianes (The Martian Chronicles, títol original en anglès) és un llibre de relats de l'escriptor estatunidenc Ray Bradbury. Els relats manquen d'un fil argumental fix, però la referència contextual i temporal és la mateixa en tots aquests. Narra l'arribada a Mart i la colonització del planeta per part dels humans, que provoca la caiguda de la civilització marciana i l'extinció dels marcians.
L’astrònom i científic, Carl Sagan, ens parla de com el pensament científic és la millor eina que tenim per moure’ns entremig de les “foscors” humanes.
Ens presenta diferents històries, idees i conductes humanes poc útils, perjudicials i/o destructives: pors irracionals, febleses, supersticions, predisposicions, pseudociències, fal·làcies de qualsevol tipus (social, econòmic, polític, religiós, científic ...), violències, autoritarismes, etc.
Les famílies que aquest curs han format part del projecte EQUIPA’T (llibres proporcionats des de la biblioteca del centre) ja poden tornar els llibres a la biblioteca els matins de 9.30 a 12.30. abans del dia 7 de juliol.
Si hi ha un còmic que ara mateix ho estigui petant entre els adolescents, aquest és sens dubte Hearstopper d’Alice Oseman. La Kadi, la Inas, la Martina i l’Ariadna de 1r d’ESO ens han volgut regalar aquest tros de ressenya. No us la perdeu perquè val molt la pena. Aquestes quatre lectores no tan sols ens expliquen de què va el llibre sinó que també afegeixen molta informació addicional que de ben segur que ens farà venir unes ganes terribles de córrer a llegir HEARTSTOPPER.
Per veure la ressenya, cliqueu AQUÍ.
Aquest dilluns vam fer el fi de festa dels Clubs de Lectura emmarcats dins del Cercallibres. Per acomiadar-nos, vam fer un taller d’exlibris on cada alumne va poder confeccionar el seu propi segell pels llibres de la biblioteca personal. Prop de quaranta alumnes van deixar anar la seva vessant més creativa i van buscar un disseny que els identifiqués o, simplement, que els agradés. Els resultats van ser espectaculars. Ens hi va ajudar el Xavier Valls ja que per confeccionar l’exlibris s’ha de fer servir una tècnica similar a la del gravat.
D’aquesta manera, ens acomiadem dels tres grups d’ESO que han participat als Clubs. Junts hem tirat endavant propostes engrescadores que ens han fet créixer com a lectors.
Gràcies a tots els participants i recordeu: si llegiu no passa res però, si llegiu, passen moltes coses!
A la nova ressenya del canal de recomanacions del CERCALLIBRES, l’Ishu i la Souad ens parlen d’una autora valenciana que està triomfant: l’Alice Kellen! A la ressenya ens expliquen quina mena d’històries escriu i ens fan altres recomanacions dins del seu gènere.
Ho podeu veure al següent enllaç:
El físic i matemàtic, Antonio Turiel, ens fa una anàlisi de la crisi energètica global. A partir d’un estudi rigorós de les diferents fonts d’energia (des del petroli, com a principal, la resta d’origen fòssil, les nuclears i fins a totes les renovables), observant la disponibilitat i necessitat present i futura d’aquestes, així com l’impacte de l’ús d’aquestes en el medi, conclou que no hi ha una solució científica ni tècnica al problema ja que no s’actua (el sistema s’hi resisteix) sobre l’arrel del problema, el principi del sistema econòmic capitalista (el creixement exponencial). Tanmateix, tenint en compte tot això, acaba donant unes orientacions de quins canvis socials, econòmics i tècnics s’haurien de portar a terme per afrontar el futur de forma sostenible.
Aquest llibre es pot agafar en préstec a la biblioteca.
“Què som i d’on venim? Tot el què sentim i pensem, tota la nostra realitat, tot el què som és producte del funcionament cerebral. Cervell, que alhora és producte de l’evolució biològica.”
Qui no té un concepte massa alt d'ell mateix, és més gran del que pensa.Johann Wolfgang Von Goethe