Informacions » Física i Química

Dos alumnes del Pius passen la primera fase de l’Olimpíada de Física de Catalunya

acarbon4 on 22/Mar/2021 - 14:52

Dongwei Li i Àlex Rodríguez estudiants de 2n de Batxillerat A estan participant a l’Olimpíada de Física 2021. A la primera fase, que es va celebrar telemàticament el 5 de març, hi van participar 204 estudiants de 58 centres educatius dels quals es van triar els 50 amb millors qualificacions, entre els quals hi havia els dos alumnes del Pius.

Què és potabilitzar l'aigua?

mcasad49 on 12/Abr/2019 - 09:06

Els alumnes de 3r d’ESO, els dies 3 i 4 van visitar la potabilitzadora de Manresa . L'aigua del riu Llobregat es capta a l'altura de Balsareny i per La Sèquia arriba al Parc de l'Agulla, d'allà per canalització va a la planta potabilitzadora. Van comprovar els controls que passa l'aigua per a després distribuirla per la xarxa a tota la ciutat

 

Totes les aigües no són iguals

mcasad49 on 22/Mar/2019 - 06:40

Els dies 15 i 20 de març, alumnat de 2n de batxillerat de l'optativa de química, han anat a Can Font de Manresa a fer pràctica d'anàlisi d'aigües.

Segons la procedència de l'aigua sigui de xarxa, d'un aqüífer, d'un pou, d'un aparell d'osmosi, d'un aparell descalcificador, han comprovat les diferències dels paràmetres bàsics emprant mètodes analítics.

Espurnes en moviment

jmarin on 18/Des/2017 - 09:26

L'Eva Solà, alumna de 1r de batxillerat, participa al IV Concurs de fotografia de Física amb la imatge que il·lustra aquesta notícia. Es tracta d'una composició molt original i amb un missatge molt potent: per poder entendre la física, veure la llum, necessitem temps i atenció. El resultat, espectacular!

El concurs té un premi per votació popular i, si voleu, podeu votar la foto de l'Eva aquí: http://blogs.iec.cat/scfis/25863-espurnes-en-moviment/

#somdeciencies

jmarin on 15/Des/2014 - 10:02

Al llarg d'aquesta setmana, l'alumnat de Química de 2n de batxillerat us proposa tot un seguit de notícies de ciència d'actualitat i que paga molt la pena consultar. 

Les podeu trobar al blog somdeciencies.wordpress.com, us animem a visitar-lo i compartir a través de les xarxes aquelles que més us agradin.

Olimpíada Química

jmarin on 07/Mar/2013 - 06:27

L'alumne Pau Ventura Alsina de 2n de batxillerat ha aconseguit el 3r lloc en la fase de l'Olimpíada Química disputada a la UPC de Manresa i on estaven convocats els instituts de la Catalunya Central.

Felicitem el Pau i agraïm als 7 alumnes que s'hi van presentar, malgrat trobar-se en una setmana carregada d'exàmens, l'esforç i el temps dedicat.

No perdem el nord

jmarin on 25/Oct/2012 - 15:56

La revista digital Recursos de Física en el seu número 10 ha publicat un article elaborat pel seminari de física i química del centre a partir d'una activitat realitzada el curs passat amb l'alumnat de l'optativa de 4t d'ESO.

Si hi voleu fer una ullada el trobareu aquí.

Congrés Internacional de realitat virtual a Boston

rvinas3 on 13/Jun/2012 - 11:42

Entre el 14 i 16 de juny se celebra a Boston (EUA) un congrés internacional de realitat virtual iED2012 on el Jordi Marín, professor de física i química del centre, presentarà la feina feta pels alumnes de química de 1r de batxillerat i de Physics & chemistry de 4t d'ESO en el marc del projecte Espurnik. podeu llegir la notícia publicada avui al regió 7.

Una experiència CLIL

jmarin on 14/Feb/2012 - 18:32

Aquest mes s'ha publicat el 2n número de la revista digital edubages i el nostre institut i en particular l'assignatura de física i química en anglès en són en part protagonistes. La metodologia CLIL s'està introduint poc a poc al sistema educatiu i en alguns centres, com és el cas del Pius Font i Quer, fa anys que s'ha consolidat en dues matèries, Computer Sciende a 3r d'ESO i Physics & Chemistry a 4t d'ESO.

Us convidem a fer-hi una ullada.

Som de ciències

jmarin on 13/Feb/2012 - 12:23

Al seminari de Física i Química hem obert un bloc on us acostarem algunes notícies relacionades amb la ciència que trobem interessants. Esteu convidats/des a treure el cap per aquí:

http://somdeciencies.wordpress.com

Per començar us fem una resenya del llibre de la Sonia Fernández-Vidal "la porta dels tres panys" on ens introdueix d'una forma molt original al món de la física quàntica.

  Calendari

  Tal dia com avui

1935

Conclou la «Llarga marxa». Després de recórrer 12.000 km, les tropes de l'exèrcit popular xinès, dirigides per Mao Tse-Tung, s'estableixen a Shaanxi.

1975

Comença la «Marxa verda» de milers de marroquins sobre les posicions espanyoles al Sàhara, per forçar el seu abandonament.

1986

Pilar Miró pren possessió del seu càrrec de directora general de RTVE. És la primera dona que ocupa aquest càrrec.

2002

L'IRA autèntic anuncia la seva dissolució i el final de les seves activitats terroristes.

2002

Catorze israelians moren i altres 40 resulten ferits en un atemptat amb cotxe bomba en una carretera de Galilea, del qual es responsabilitza el braç armat de la Jihad Islàmica.

  Citacions

No facis als altres allò que voldries que et fessin a tu. Podria ser que no tinguessin els mateixos gustos. George B. Shaw