Informacions » Informàtica

Tips de Moodle

dferre20 on 15/Abr/2020 - 12:42

Com totes i tots sabeu aquest 3r Trimestre començarà de manera virtual i això suposarà un canvi en la manera de treballar. Per tal de facilitar-vos la feina, des de l'institut hem pensat que seria una bona idea penjar-vos petits tutorials sobre com treballar amb el Moodle i el correu del @iespfq.cat. Aquí va la primera entrega. Esperem que us siguin d'utilitat!

 

HP CodeWars BCN

rtorres on 03/Mar/2019 - 20:39

Aquest passat dissabte dia 2 es va celebrar a l'empresa HP, a Sant Cugat del Vallès, la 5a edició de la HP CodeWars BCN, una jornada- competició de programació en equips per a estudiants de 3r, 4t ESO, batxillerat i cicles formatius. L'idioma oficial de l'activitat era l'anglès. El nostre institut va participar-hi amb un equip de 3 alumnes de 3r d'ESO: Jordi Anguera Costa, Jordi Calsina Baldomà i Biel Martínez Olivé.

Va ser una experiència molt interessant amb 3 intenses hores de programació on 104 equips en competició  (més de 300 estudiants) van intentar resoldre el màxim nombre de problemes d'una llista de 32 amb grau de dificultat creixent. Després va haver-hi dinar, entreteniment, sorteig i lliurament de premis i va acabar amb una visita al centre de grans impressores i impressió 3D de l'empresa Hewlet Packard.

La participació de noies va augmentar en relació a l'any passat i enguany va ser d'un 27%. Esperem que creixi per a l'edició de l'any següent. Noies programadores, animeu-vos a participar-hi !!

Novetats a "Reserves"

jordi on 15/Set/2005 - 09:15

Ja podeu fer reserves d'aules o materials a 6 setmanes vista. Al capdavall de l'horari podeu clicar sobre la setmana que vulgueu per tal que es mostri i es pugui fer la reserva.

Identificadors i contrasenyes d'alumnat

jordi on 14/Set/2005 - 17:10

Ja podeu trobar als calaixos i armaris de les aules d'informàtica les carpetes amb els identificadors i contrasenyes de cada alumne correponents al nou curs.

IMPORTANT!

- Si algun alumne volgués recuperar alguna cosa en especial de l'any passat, ho podrà fer durant un temps. Feu-nos-ho saber.

- Recordeu que les contrasenyes són personals i intransferibles i que no heu de deixar les carpetes als alumnes "baix" cap concepte.

Correcció Setmana Telemàtica

jordi on 05/Abr/2005 - 21:34

Per error, en el programa de mà sortien equivocada la data de la xerrada del divendres 15 (i no pas 16).

Igualment, el taller sobre PDA tindrà lloc el dia 13 i no pas el 14 com va sortir imprès per error. A l'apartat dedicat a la 8a Setmana Telmàtica hi podeu trobar la informació correcta.

XTEC: canvis en la connexió a internet per mòdem

jordi on 10/Mar/2005 - 10:49

Des dels seus inicis, la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) ha donat servei de connexió a Internet amb mòdem. Actualment, la majoria d'operadors de telefonia ofereixen aquest servei de connexió de forma gratuïta. A partir del 31 de març de 2005, la XTEC deixarà d'oferir aquest servei de connexió, sense que això afecti els altres serveis: el correu electrònic, l'espai web personal, etc.

Notícia completa:

http://www.xtec.es/at_usuari/canvisacces.htm

Alerta de virus

jordi on 04/Mai/2004 - 21:43

Enels darrers s'està estenent amb força el virus Sasser.B que afecta especiament als ordinadors amb Windows 2000 o XP instal·lat.

Podeu trobar més infomació a la pàgina de Panda.

Les TIC a les escoles

jestany_1 on 17/Mar/2004 - 21:01

L'UOC acaba de publicar un estudi molt interessant i complert sobre internet i les TIC en l'àmbit educatiu no universitari. Podeu accedir-hi des de la pàgina de l'UOC, o directament a l'escola a la societat xarxa.

Noves dotacions

jordi on 25/Feb/2004 - 18:37

Darrerament ha arribat al centre diferents materials:

Continueu llegint per tenir més informació.

Formació en TIC

jordi on 08/Set/2003 - 20:26

El dia 17 de setembre s'acaba el termini per a inscriure's als cursos de formació en TIC de la Sotsdirecció General de Tecnologies de la Informació, tant per a la modalitat presencial com per a la telemàtica

Podeu trobar més informació a l'adreça http://www.xtec.es/formacio/ins_curs.htm.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

El tacte és el més desmistificador de tots els sentits, a diferència de la vista, que és el més màgic. Barthes, Roland