Informacions » Llen. clàssiques

Urbanisme romà per a alumnes de Llatí i Grec

jpons128 on 02/Mar/2023 - 19:26

Els alumnes de l'itinerari d'Humanitats de 2on de Batxillerat han visitat avui parts de la Tarragona romana que desconeixíem: el Fòrum local, el Teatre romà, el Circ,.. 

En Jaume ens ha demostrat un cop més el seu coneixement, fent una classe sobre el terreny, i els alumnes han fet unes exposicions molt ben preparades sobre les diferents parts que anàvem visitant de la Tarraco antiga. Gràcies a tots ells! 

Segones Jornades de les llengües clàssiques del Bages

jsainz on 14/Mai/2019 - 15:29

Els alumnes de la matèria optativa de llatí de 4 rt d'ESO participen a les segones jornades de les llengües clàssiques del Bages que es van celebrar a l'EOI de Manresa el passat divendres. La trobada va consistir en la participació en dos torns de tallers relacionats amb la cultura clàssica elaborats pels professors del grup de clàssiques del Bages i l'assistència a la representació de l'obra teatral "Maleïda poma" a càrrec d'alumnes del l'Institut Guillem Catà.

Viatge a Roma 2n de batxillerat

vgrau on 19/Des/2018 - 17:10

Des de Roma, l'alumnat de 2n de batxillerat ens fan arribar que tenen una agenda plena d'activitats i molt interessant: museus capitolins i vaticans, fòrums romans, el vaticà, panteó, colisseu, monuments de l'antiga Roma, del Renaixement i Barroc i un llarg etcètera.

És una gran oportunitat per tal que tot el que han treballat i treballaran a classe, ho puguin experimentar en directe.

VIII Premi Hèracles

jsainz on 21/Mai/2012 - 13:20

L'Albert Sancristòfol de 2Bat C ha guanyat el segon premi de la vuitena edició dels premis Hèracles organitzats per la divisió catalana de Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (S.E.E.C) per a treballs de recerca vinculats al món clàssic, pel seu treball "La Manresa Clàssica"

Un laberint al Pius

mcaballe on 01/Jun/2011 - 09:12

Els alumnes de 4rt d'ESO de l'optativa de llatí, us inviten a venir a l'exposició de laberints a partir del dia 3 a la biblioteca i al pati. Hi haurà activitats per fer i sobretot podreu disfrutar veient i opinant els seus treballs.

Us hi esperem!

SECVNDA CENA ROMANA

jsainz on 29/Nov/2010 - 17:58

Alumnae et alumni cenam romanam celebraverunt

Die IV ante nonas Nouembris in bibliotheca piusfonsqueriana secunda cena romana celebrata est. Alumni et alumnae secundi cursus baccalaureati “B” cum vestibus latinis ornati, recumbentes in triclinii specie cibos romanos gustaverunt.   sopar

Omnes cibi a consuetudine romana orti sunt et similiter cum manu comessi sunt. Pariter lectae sunt  ab alumnis operae scriptorum latinorum cum conuiuio congruentes. Omnes valde gauisi sumus.

Carpamus dies

Viatge a la França Romana

rmasachs on 26/Mar/2008 - 17:24

El proppassat mes de febrer, els nostres alumnes de Llatí de 2n de batxillerat juntament amb els alumnes de Francès de 1r de batxillerat van anar al sud de França a visitar els monuments romans, tots molt ben conservats, que hi ha: a Nîmes, les Arènes, la Maison Carrée i la Tour Magne; no gaire lluny el Pont du Gard (aqueducte romà) i a uns 5o Km el Théâtre Antique d'Orange.

També van visitar els Alyscamps d'Arles i el mausoleu de Saint Rémy-de-Provence. Aquí teniu una mostra elaborada pels alumnes de Francès. Au revoir!

Podeu veure una presentació amb imatges de la sortida.

Viatge a la França Romana

rmasachs on 04/Feb/2008 - 06:52

Els propers 4, 5 i 6 de febrer, els alumnes de Llatí de 2n de Batxillerat i els de Francès de 1r de Batxillerat faran un viatge a la França Romana.

Visitaran: a Orange el Théâtre Antique ( el teatre romà millor conservat i més gran: aforament 9.000 persones); a Nîmes les Arènes (un amfiteatre que encara s'utilitza com a plaça de braus) i la Maison Carrée (temple romà); a Arles els Alyscamps (necròpoli) i a Saint Rémy de Provence les Termes.

L'allotjament serà en un alberg d'Avignon. Quan tornem us en farem cinc cèntims. Ah! Hi anirem juntament amb els alumnes de Llatí de l'IES Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós.

Gran Carnestoltes al Pius!

Anonymous on 25/Feb/2001 - 22:37

Hola a tots de nou! Sóc BARÇA i vull felicitar des d'aquí l'organització de la festa de Carnestoltes del Pius, especialment al Ricard (àlies Pep Sala) i a les dues parelles de ball, sublims. Res més, per ara. FORÇA JO!

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

La nova versió fallarà així que haguem esborrat l'antiga. Principi de modernització