Informacions » Institut

Consell de savi 1 ESO C

jperez35 on 19/Mai/2023 - 06:56

Ja fa uns dies els alumnes de 1 ESO C vàrem rebre la visita de la Shalana Rodríguez, exalumna del Pius. Ens va explicar la seva trajectòria acadèmica i professional des de que va marxar del Pius. Va ser molt i molt interessant!! I la màxima que en vàrem treure: A la vida és important que ens formem però sempre cal tenir els ulls oberts perquè en el moment més inesperat pot passar-te per davant una oportunitat ben interessant!

Moltes gràcies Shalana pels teus consells!!

 

Consell de savi a 1r B

rlopez61 on 18/Mai/2023 - 09:02

En aquesta notícia, la Judit Martín de 1r B ens explica la visita de l'exalumne Arnau Ballesteros pel Consell de Savi. Va ser una xerrada molt profitosa, gràcies Arnau!

La Shalana ens visita dins el projecte del Consell de Savis

vgrau on 27/Abr/2023 - 09:17

La col·laboradora del programa Ràndom del canal Sx3 de TV3 i exalumna del Pius de fa uns anys, ens ha visitat per explicar a l'alumnat de 2n d'EsO la seva experiència acadèmica i profesional. Actualment és mestra tot i que ens va explicar que de moment està fent feines ben diverses, com monitora de natació i presentadora de continguts a TV3 i tot gràcies a les seves capacitats desenvolupades en els seus anys de formació.

Gràcies pels teis consells i sort, Shalana. Aquí la podeu veure en acció: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/creem-el-nostre-propi-hort-amb-la-shalana/video/6212190/

PROJECTE EMMIRALLA’T AL PIUS

eperez on 25/Abr/2023 - 06:55

Durant aquestes últimes setmanes, l’alumnat de 3r d’ESO ha participat en la Campanya Emmiralla’t promoguda per l’Ajuntament de Manresa.Aquesta té com a objectiu combatre la pressió estètica i prevenir els trastorns de conducta alimentària.

L’alumnat de 3r d’ESO ha fet un primer taller on ha pogut reflexionar i analitzar què és la pressió estètica i quins són els mitjans de creació i validació més propers a les persones joves. També han tingut l’oportunitat d’aprendre que és un cànon de bellesa i com varien a través del temps i la geografia. S’ha intentat proporcionar a l’alumnat els recursos necessaris perquè puguin analitzar la seva relació amb l’alimentació i l’esport, així com generar pensaments i actituds positives davant del propi cos i dels cossos dels altres com a estratègia de prevenció dels TCA.

A la segona sessió l’alumnat ha treballat en un guió amb l’objectiu de poder elaborar uns petits vídeos que seran inclosos com a campanyes de sensibilització per l’Ajuntament de Manresa.

La setmana passada, un grup d’uns 15 alumnes han gravat en diferents espais del nostre centre aquests vídeos, que  es pretén penjar a les xarxes socials.

L’experiència ha estat molt positiva i ja tenim ganes de veure el resultat.

 

Diada de Sant Jordi el Pius al Passeig

morive1 on 25/Abr/2023 - 05:53

Diumenge de Sant Jordi

Aquest diumenge 23, Diada de Sant Jordi, els alumnes de 4t d’ESO van vendre les 700 roses que s’havien proposat.

Molt estrategues ells:  ja a les 7 del matí van trobar el millor lloc del primer tram del Passeig Pere III,  i una bona colla d’alumnes de 4t, repartits en franges horàries i els delegats dirigint la logística i sense descansar de les 8 del matí fins a les 8 del vespre, ho van donar tot per poder vendre-les totes, a preus molt variats depenent de l’hora del dia i de l’esgotament del personal. I pel camí  van viure un munt d’anècdotes que us poden explicar si parleu amb ells.  

Aquests diners vans destinats a pagar una part del viatge a un dels millors paratges de Catalunya:  la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça en el Pirineu Lleidatà. 

Felicitats a tots, repte superat!

Entrega del llibre de treballs de recerca del Centre de Recursos Pedagògics

jbordes1 on 24/Abr/2023 - 10:17

El passat dijous 20 d'abril al Museu de l'Aigua i el Tèxtil es van entregar els llibres dels treballs de Recerca d’alumnes de batxillerat del Bages i del Moianès curs 2022-23. Aquesta és una publicació que recull els resums dels treballs de recerca que els centres han considerat més interessants presentats per l’alumnat de 2n de batxillerat. També inclou una breu fitxa de la resta de treballs fets, a més d’un apartat de treballs del curs anterior premiats en diferents convocatòries.

El Pius participa a la setmana temàtica de l'Escola La Séquia

jfons2 on 11/Abr/2023 - 02:17

Durant l'última setmana de març l’Escola La Séquia va organitzar com cada any la Setmana temàtica. Enguany, l’alumnat del Servei comunitari de 3r d’ESO del Pius ha col·laborat i s’ha implicat en aquest esdeveniment organitzant i executant una gimcana.

El Pius participa activament a la Transéquia

jfons2 on 10/Mar/2023 - 10:50

L’alumnat del Pius ha sigut part activa d’un projecte tant significatiu per la nostra ciutat com ho és la Transéquia. El diumenge 5 de març l’alumnat de 3r que cursa el Servei Comunitari ha col·laborat amb l’entitat de El Parc de la Séquia en l’organització d’aquest esdeveniment.

8 de març: dia de la dona treballadora

agoma on 10/Mar/2023 - 03:55

El passat 8 de març vam celebrar el Dia de la Dona al nostre centre. Vam dur a terme un seguit d'activitats dins de les escoles feministes juntament amb altres instituts de secundària. Una de les accions col·lectives va consistir en penjar llençols reivindicatius a l'exterior del centre, amb frases que recollien alguns dels greuges que patim les dones al llarg de la nostra vida.

Taller d'alimentació saludable

mriera on 20/Gen/2023 - 04:29

Aquesta setmana a 1r i 2n d’ESO hem fet el taller d’alimentació saludable. Hem parlat de la classificació i funció dels diferents grups d’aliments, de les racions que cal prendre al llarg del dia. Aquest taller forma part del programa d’hàbits saludables.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

Qui busca amics sense defectes es queda sense amics. Proverbi turc