Informacions » Servei d'orientació

Finalitzades les entrevistes individuals alumnat de 4rt d'ESO

lbujons on 15/Mar/2021 - 09:07

Des del passat mes de gener, els sis grups de 4rt d'ESO han passat pel servei d'orientació de l'AMPA amb l'objectiu de continuar el seu procés d'orientació. Aquest dilluns, han acabat les entrevistes individuals que han servit per acompanyar i donar tota la informació necessària a l'alumnat perquè pugui decidir millor el seu futur acadèmic. Seguiran altres xerrades informatives i reunions amb el professorat per tal d'assessorar i acompanyar tant a l'alumnat com a les seves famílies.

Taller de teatre

mcirera on 30/Set/2020 - 11:10

Des de l'AMPA de l'institut continuem, un any més, apostant per oferir el TALLER DE TEATRE; assumint l’actualitat però sense deixar de banda l’objectiu principal: la gestió d’emocions, la sociabilitat i el desenvolupament de les capacitats comunicatives de l’alumnat, a part de l’expressió artística

Cinc avantatges que potser no sabies de la formació professional

acasas1 on 03/Des/2019 - 16:05

Segurament molts i moltes de vosaltres ja esteu pensant en què estudiar després de l'ESO o després de batxillerat. És per això que us volem parlar de la Formació Professional (FP)una de les opcions que més avantatges us ofereix un cop acabat l’ institut.

Un cop acabada l'ESO, podeu cursar un grau mitjà. I, amb el títol de grau mitjà o amb el batxillerat, podeu accedir a un grau superior.  A més, també podeu arribar a l'FP a través d'una prova d'accés.

Xerrada: Orienta't en família

acasas1 on 21/Nov/2019 - 08:52

I després de l'ESO, què? 

A partir de novembre s'inicien les activitats del Pla d'Acció Tutorial per orientar a l'alumnat de 4t d'ESO en el seu futur acadèmic i professional. 

La primera activitat serà el dimarts 26 de novembre a les 19h a la biblioteca de l'institut. Es farà la primera xerrada del projecte Maleta de les Famílies.

Aquesta xerrada està adreçada només a les famílies de l'alumnat de 4t d'ESO i té com a objectiu oferir eines i recursos per poder fer un bon acompanyament als fills i filles durant el procés de triatge dels diferents itineraris.

Us hi esperem a tots/es!!!

Cloenda de Laboràlia

nmarti8 on 05/Jun/2019 - 21:07

El passat dia 4 de juny els alumnes de 4t d'ESO Laboràlia van assistir a l'acte de cloenda al Saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa.

Després dels parlaments de l'alcalde en funcions, Valentí Junyent,la regidora d'ensenyament Mercè Rosich i la regidora d'ocupació, emprenedoria, dona i igualtat, Cristina Cruz, els alumnes de 4t van rebre un diploma de reconeixement.

Acte de cloenda del Programa de Laboràlia dels alumnes de 4t d'ESO.

Estudiar Cicles Formatius

mcasal55 on 29/Abr/2019 - 18:13

El dimarts 7 de maig a les 19.00 h a l'aula polivalent us convidem a una sessió informativa sobre Formació Professional.

La xerrada està destinada a l'alumnat de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat especialment, però oberta a famílies i a tots els alumnes del centre que estiguin interessats en aquesta línia formativa. 

L'activitat anirà a càrrec de David Garcia, professor de l'Institut Mig-món de Súria, que farà un repàs a l'oferta de Cicles Formatius (Grau Mitjà i Grau Superior) que es poden cursar actualment a la comarca. 

Ajuts escolars 2016-2017 de l'Ajuntament de Manresa

aclosas1 on 19/Mai/2016 - 04:23

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja estan oberts el terminis per sol·licitar els ajuts escolars de l’Ajuntament de Manresa.

Aquest any hi ha alguns canvis

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 JA REBIEN L’AJUT:

Han de presentar una instància al servei d’orientació de l’INS Pius Font i Quer abans del 3 de juny. L’institut s’encarregarà de portar-les totes a l’Ajuntament.

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 NO REBIEN L’AJUT O QUE HAN TINGUT CANVIS EN LA SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA:

Han de demanar hora a l’Ajuntament de Manresa. Les dates per poder sol·licitar cita són del 30 d’agost al 2 de setembre. Per sol·licitar cita podeu trucar per telèfon (938752507) o anar a la planta baixa de l’edifici Infants a la crta. de Vic, núm. 16 de Manresa.

En els següents enllaços trobareu:

Per qualsevol altre dubte, poder trucar al 938742408 cada matí de 9h a 13h.

Bloc d'orientació

jmarin on 09/Abr/2011 - 19:25

Des de fa unes setmanes que el servei d’orientació del Pius està recollint tot tipus de testimonis d’ex-alumnes del centre per tal d’incloure’ls en un bloc. L’objectiu és facilitar als i les alumnes del centre un tipus d’informació molt valuosa a l’hora de triar el seu futur i que no sempre està a l’abast de tothom, les experiències personals d’aquells que estan estudiant allò que tu voldries o simplement l’experiència d’haver de triar, d’haver d’escollir i en definitiva d’haver de decidir.

orientapius

Ajuts Individuals de Menjador del Consell Comarcal del Bages, 2011-2012

ngarcia2 on 25/Feb/2011 - 09:46

Ja es pot sol·licitar l’ajut individual del menjador per al curs 2011-2012. En el full adjunt trobareu els requisits i la documentació que heu d’aportar.

El full de sol·licitud el podeu passar a recollir al Servei d’Orientació o descarregar-ho de la web del Consell Comarcal del Bages.

El termini per presentar la sol·licitud a l’institut finalitza l’1 d’abril (inclòs).

Per a qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb el Servei d’Orientació de dilluns a divendres de 9 a 13h, per telèfon al 938742408 o bé per mail: orientacio.pius@iespfq.cat

Més informació

Ajuts individuals de desplaçament 2009-2010

ngarcia2 on 23/Feb/2010 - 09:01

Podeu fer la sol·licitud i lliurament dels documents fins els 8 de març del 2010 a l’IES Pius Font i Quer (despatx del servei d’orientació de l’AMPA).

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

Sóc home; i penso que res d'humà no m'és aliè. Terenci