Informacions » Psicopedagogia

A l'Aula d'Acollida fem la mona!

msola274 on 15/Mar/2018 - 11:20

Aquesta setmana l'alumnat de l'Aula d'Acollida  hem treballat el vocabulari i les activitats tradicionals de la Setmana Santa.

Hem buscat la recepta de la mona de Pasqua i hem portat els ingredients. Avui hem repassat la recepta perquè no ens deixéssim cap pas i hem cuinat la mona. Per molts de nosaltres era la primera mona que veiem i que fèiem. S’ha de dir que els resultats han estat molt bons, com podeu veure, i la mona estava boníssima!!

Bona Setmana,

Visita al centre Budista Tibetà de Manresa

mborras on 27/Mai/2012 - 19:56

Els dies 16 i 25 de maig, l’alumnat de 4rt ESO D i el de Psicologia de 1r de Batxillerat, han fet una visita al Centre Budista Tibetà de Manresa. Allà l’Antonio, en Roure i la Núria ens han explicat els beneficis de la pràctica de la meditació en la nostra vida diària. També hem pogut practicar una sessió de meditació.

Des del seminari de Psicopedagogia tenim engegat un Projecte per treballar l’atenció plena amb l’alumnat. Cada vegada està més demostrat científicament la importància de la meditació en l’aprenentatge escolar.

Hem fet un blog!!

nfont55 on 04/Abr/2011 - 12:55

Hola de nou!! Us volíem informar de que els i les alumnes de la USEE estem construïnt un blog sobre el nostre hort. En el blog us anirem explicant el què anem plantat i com van creixent les diferents llavors i els planters, algunes curiositats, les dificultats en què ens trobem, etc. En fi, que el què volem es poder compartir amb vosaltres aquesta experiència i que podeu comentar les vostres opinions i consells.

http://alpiusfemhort.blogspot.com/

Projecte "Contruïm el nostre hort"

mtrujols on 14/Mar/2011 - 12:37
Aprofitant que el nostre centre disposa d’un espai suficientment ampli de terra, durnat el mes de febrer hem iniciat el projecte “Construïm el nostre hort” amb els i les alumnes de la USEE. DSC07482b
Amb el projecte de l’hort escolar com a recurs pedagògic, es pretén motivar i responsabilitzar als alumnes partint dels seus interessos fent servir eines suggestives i atraients, així com possibilitar-los el domini de tècniques instrumentals i estratègies que possibilitin una participació activa, crítica i creativa.

Sant Jordi multicultural

rbarlam on 21/Abr/2006 - 08:07

Enguany hem volgut acostar la festa de Sant Jordi als alumnes nouvinguts del nostre centre i d'algun altre de la comarca. Per això hem creat un bloc que hem anomenat VIVÈNCIES, on ens expliquen en la seva llengua, i també en català, com han viscut l'experiència de deixar el seu país i venir a viure a Catalunya. Us convidem a escriure-hi els vostres comentaris. El trobareu a http://acollida-pius.blogspot.com.

Primeres jornades sobre webquest

rbarlam on 13/Mar/2006 - 14:23

Aquest cap de setmana s'han celebrat a Barcelona les Primeres Jornades sobre webquest, organitzades per l'ICE de la UAB, el Departament d'Educació i Webquestcat. Les webquest són una de les metodologies didàctiques, juntament amb els projectes telemàtics col·laboratius, que més estan emergint a nivell mundial. Es tracta, resumint, d'unes unitats didàctiques basades en el constructivisme que utilitzen les TIC per arribar a treballar amb els alumnes habilitats cognitives d'alt nivell. Bernie Dodge n'ha estat el seu creador i a Catalunya hi ha una de les oranitzacions munidals més actives: webquestcat. Des del seu espai web podrem accedir a més informació, veure diversos exemples, consultar el repositori de webquests, etc.

  Calendari

  Tal dia com avui

1835

Inauguració de l'Ateneu de Madrid.

1836

Es dissolen a Espanya els gremis professionals.

1911

Mongòlia es converteix en protectorat rus.

1921

El Govern britànic atorga autonomia interna a Irlanda del Sud sota l'estatut de domini dins de la Commonwealth.

1962

El Departament d'Estat nord-americà confirma la retirada dels bombarders soviètics II-28 de Cuba.

1978

Aprovada en referèndum la nova Constitució espanyola.

1989

Felipe González pren possessió novament com a president del Govern després de les eleccions del 29 d'octubre, i confirma en els seus llocs tots els membres del seu anterior Gabinet.

  Citacions

L'única persona que mai s'equivoca és aquella que mai fa res. Johann Wolfgang Von Goethe