Informacions » Economia

IFEST

rserenti on 02/Jun/2023 - 06:05

El tercer trimestre els alumnes de Funcionament de l'Empresa han realitzat per grups un treball dins d'un concurs IFEST , que ha plantejat el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. Els i les joves (players) han d’escollit entre un dels reptes i han desenvolupat un prototip com a solució, que han defensat en les diferents fases de la competició. L’edició d’enguany planteja diversos reptes que provenen de la mateixa Administració, entitats i d’empreses privades referents en tecnologia, ciència o innovació i vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Hi ha hagut dos grups que han passat a semifinals i d'aquí un ha passat a la final. Felicitats a tots els grups però sobretot al grup d'Aigües: Lirjon, Nabil i Aleix com a semifinalistes i al grup de salut: Arnau Fainé  Jan Blancafort i Clara Gener que arribaran a la final que es farà a Barcelona.

Clàssiques i l'Erasmus +

rserenti on 26/Mai/2023 - 08:34

Volem agraïr la col-laboració dels alumnes de 4rt que fan classe amb el Jaume Sainz  a la matèria de llatí. Han aportat " el seu petit gra de sorra" i han fet un mural amb els ponts i aqüeductes lligant-ho al primer objectiu que tenim de l'Erasmus + sobre el consum de l'aigua. Gràcies!

Premi millor Pla de Viabilitat

rserenti on 25/Mai/2023 - 06:53
Som la Gemma Martell, la Dinah Quaye, la Taïs Querol i la Marta Torrente de 2n de batxillerat C. Enguany hem participat en el Concurs d'Emprenedoria d'Idees Joves, organitzat per l'Ajuntament de Manresa. El dia 23 de maig hem assistit a l'entrega de premis a l'auditori de la Plana de l'Om i volem compartir amb tots vosaltres que hem obtingut el premi al millor Pla de Viabilitat.

2n Premi al millor Pla de Viabilitat

rserenti on 25/Mai/2023 - 01:54

Avui dia 23 de maig hem anat a l’auditori de la plana de l’om al 19è concurs d’idees joves. D’entre la gran varietat de premis que es guanyen i els 29 projectes presentats, nosaltres, la Glòria Karamuça i jo, l’Abril Forés, hem guanyat el 2n premi al millor pla de viabilitat.

Erasmus + Finlàndia 13/05

rserenti on 17/Mai/2023 - 06:52

Avui ens hem aixecat súper aviat per arranjar maletes i ja endreçar-ho tot perquè marxem cap a Manresa. Tenim un dia de viatge per endavant, primer agafarem un tren i farem transbordament per agafar-ne un altre, en total 4 hores i finalment aeroport, arribarem a casa allà les 10 de la nit.

Aquests dies han estat molt intensos, hem treballat, hem après, hem viscut moments i experiències úniques. Hem fet múltiples activitats: anar en bicicleta per la vora d'un llac preciós, hem recollit éssers vius del llac, hem après finès, hem jugat amb fresbees, hem fet barbacoa finesa, ens hem submergit a un llac després de fer sauna,... De tot i més!! Tot ha valgut molt la pena i quedarà ens les nostres ments i cors. 

Erasmus + a Finlàndia 12/05/23

rserenti on 15/Mai/2023 - 23:45

Avui hem començat el dia amb una classe de llengua finlandesa a les 8:15, hem après molts mots i expressions fineses. Després hem presentat tots els projectes els quals hem estat treballant durant aquests dies a l'institut finlandès, molt bona feina: solucions a la disminució de consum de llum, millor reciclatge i transport sostenible. Tant bon punt acabades les presentacions hem anat a dinar i després hem realitzat una ruta amb bicicleta al voltant del llac, Jyväsjärvi. A l'alçada de la Universitat de Biologia, un professor i investigador ens ha fet una xerrada i ens ha demostrat amb provetes que l'aigua del llac està totalment neta gràcies a moltes intervencions de la ciutat en el seu sanejament. Ens ha explicat que fa 40 anys enrere estava totalment contaminada i ara subministren aquesta aigua a Helsinky. Seguidament hem tornat a emprendre la ruta per la vora del llac fins al port. Després la tarda l'hem passada a l'institut veient tots junts un partit de hoquei sobre gel i a les mitges parts jugant a jocs finesos. Tot molt divertit!

Núria Vinyet

Erasmus + a Finlàndia 11/05/23

rserenti on 11/Mai/2023 - 21:07

Avui, dijous dia 11 de maig,  ha estat un dia molt complert i molt divertit. En primer lloc, a les 8:15 del matí ja ens hem trobat a l'institut, i hem treballat el projecte Erasmus+.  A continuació hem anat a una classe d'anglès amb altres estudiants finlandesos i hem interactuat amb ells. Després d'això, sobre les 11 del matí, hem dinat a l'institut i, a continuació, hem continuat treballant en el projectes d'Erasmus.

A les 14:00, hem anat a la Torre de l'Aigua, on la professora Pirjo ens ha explicat una mica els orígens de la ciutat i alguns llocs importants d'aquésta. A més, hem visitat el Museu d'història natural, on alguns estudiants finlandesos ens han explicat en castellà els animals més comuns del país.  I més tard, cap allà les 18, la millor part del dia estava per venir: ens hem dirigit cap a una caseta al costat d'un gran llac, on hem fet una sauna i ho hem combinat sortint a banyar-nos al llac, amb una congelada! Experiència genial!!

Pau Garcia

Erasmus + a Finlàndia 10/05/23

rserenti on 11/Mai/2023 - 07:16

Avui hem començat la jornada a l’Institut a les 8:15, presentant a diferents grups informació sobre Catalunya, Manresa, el nostre institut, la nostres tradicions i cultura i totes les activitats que fins ara hem dut a terme dins el projecte Erasmus +. Un cop acabades les exposicions hem anat a dinar al mateix institut. Hem dinat diferents plats típics d’aquí.

Cap allà les 2:00,  hem anat a caminar per un caminet ple d’arbres i amb unes vistes espectaculars al llac Jyväsjärvi.  Finalment per acabar el dia, hem fet una sessió d’Esport molt divertida on hem inclòs una gran guerra de boles de neu. A continuació, ens han ensenyat un joc típic finlandèss amb frisbees i per acabar hem menjat núvols i salsitxes a la vora d'un foc fet nosaltres.

Maria López

Erasmus + a Finlàndia 09/05/23

rserenti on 11/Mai/2023 - 07:04

Avui ja hem anat a l'institut, i el que primer hem fet és una activitat per establir contacte. Després hem fet un tour per l'edifici i hem anat a dinar súper aviat, a les 11! A continuació hem començat a treballar en el projecte per grups: Quines són les mancances que hem detectat en l'institut quan hem realitzat la visita en l'àmbit de l'estalvi energètic, d'aigua i reciclatge de residus? Al final, hem elaborat un treball conjunt  a partir de les nostres aportacions: Google forms,  Kanva, Power Point. En acabar hem fet un circuit per la ciutat.

Erasmus + a Finlàndia 08/05/23

rserenti on 09/Mai/2023 - 08:19

Avui els alumnes del projecte Erasmus + hem començat el nostre viatge cap a Finlàndia.

Ens hem trobat ben d’hora davant de l’institut on hem anat amb uns taxis fins a l’aeroport, malauradament ens han endarrerit el vol 5 hores, però finalment hem pujat a l’avió. Quan hem aterrat ha estat una cursa contra rellotge, ja que quasi perdem el bus, però l’hem acabat agafant i després d’un llarg trajecte hem acabat arribant ben contents amb les nostres famílies d’acollida!

Júlia Subirana

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

Missatge d'error: Petició per tal que donis la teva aprovació abans que es destrueixin les teves pròpies dades. De les Lleis de Murphy.