Dins de les activitats programades per aquests 3 últims dies lectius del curs 2021-2022, amb l'alumnat de primer d'ESO hem fet una sortida matinal per la zona del Mas de Sant Iscle. Hem sortit caminant a les 8h i hem tornat a les 11.30h a l'institut. La volta ha començat per la zona dels horts de Manresa, hem anat fins al centre d'AMPANS on seguint la Sèquia hem pogut arribar al Mas de Sant Iscle. Allà hi hem esmorzat i un cop hem tornat a tenir forces, ens hem arribat al Parc de l'Agulla a omplir les cantimplores i també per anar al WC. Un cop al centre, l'alumnat ha seguit amb les activitats no acadèmiques que s'han organitzat per aquests tres dies lectius.
En el marc del Crèdit de Síntesi que els alumnes de 3r ESO estan realitzant aquesta setmana, avui han recorregut l’itinerari que enllaça els quatre ponts manresans que travessen el Cardener: el vell, el de la Reforma, el de Sant Francesc i el pont nou.
El passat 21 de gener, Joan Morros va participar en una xerrada per als nois i noies de 3r d’ESO B de l’institut Pius Font i Quer. En aquesta estona va exposar els valors importants per a la seva vida i que poden ser pertinents a l’alumnat per escollir el seu futur laboral.
Marc Escudero, de 3r ESO B
El passar divendres 21 de gener, vam tenir un consell de savis a l’hora de tutoria, on la Gemma ens va explicar com fer la “ESO” al Pius l’ha ajudat durant la seva vida universitària i laboral. L’acompanyava un dels professors que va tenir aleshores i que ja està jubilat, en Xavier Valls.
Anna Baucells i Clàudia Martínez 3 ESO A
L’exalumna Elena Guix ens explica com va viure l’etapa escolar al Pius i ens exposa diversos consells per ajudar-nos.
Irene Campo, 3r d'ESO D
El passat dijous 20 de gener, la Rosa Serra Rotés, exprofessora del Pius Font i Quer, va fer una visita als alumnes de 3 d'ESO C per explicar-los la trajectòria que ha seguit a la seva vida.
Dimecres dia 1 de desembre es va dur a terme la 35a Trobada de delegats i delegades del Bages i el Moianès al municipi de Sallent. Al voltant de 300 delegats i delegades de l'ESO i Batxillerat van treballar la participació a les aules, a l'institut i als barris i pobles/ciutats on viuen.
Durant tres setmanes hem tingut al vestíbul de l'institut l'exposició QUI SÓC, preparada pel Casal de Joves La Kampana. Nou lones amb fotografies reals de joves ens han donat la benvinguda cada matí. Per la majoria de nosaltres eren nou cares desconegudes però que podrien ser veïns del barri o conciutadans. S'ha treballat des de tutoria els prejudicis que tenim de les persones per la seva procedència. Quina vida tenen aquestes persones? Com han vingut i per què? Quines vides reals i quins somnis s'amaguen darrera de cada fotografia? Com podem trencar els estereotips que ens fem dels desconeguts/es? Ha estat una exposició molt enriquidora per a tothom.
En l'últim trimestre hem estat treballant els tres tipus d'amor, EROS, PHILIA I AGAPÉ. Segons el text bíblic de sant Pau, l'amor Agapé és Déu mateix. L'alumnat de Religió ho ha treballat de manera creativa. Amor i bellesa, necessàriament han d'anar de la mà.
D'entre tots, presentem aquest treball de la Clara González de 4 ESO A. En el següent enllaç podeu veure les imatges restants.
https://religiopiusfontiquer.blogspot.com/2021/06/textos-biblics-creatius.html
El passat dimarts 1 de juny, l'alumnat de Laboràlia va participar a l'acte de cloenda del programa amb la recollida de diplomes celebrat a l'Ajuntament de Manresa.
No és pas la força sinó la duració dels grans sentiments que fa grans els homes.Nietzsche