Dins del programa Erasmus+ on participem amb altres centres educatius de Finlàndia i Polònia i coincidint amb el dia d'Europa (9 de maig) hem aprés el "ball del rellotge" (Oberek) de Polònia, amb els grups de 3r d'ESO.
Aquí teniu unes fotos i un enllaç a un vídeo. Com a curiositat, al ball del vídeo hi participen alumnes d'origen molt divers (Catalunya, Perú, Romania i Afganistan).
https://drive.google.com/file/d/1NUEUia_RtE_0Q5PZozZX9RNIzkghfSt0/view?usp=share_link
Els dies 7 i 14 de febrer gran part de l’alumnat de l’institut va anar a l’estació d’esquí de La Massella a practicar esquí alpí. El primer dimarts, 2n i 3r van poder aprendre i practicar la tècnica de l’esquí alpí amb monitors i després pel seu compte, en un dia on la neu no va parar de caure. Set dies més tard, l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de BAT va poder triar si realitzar esquí o surf de neu, alguns amb monitors, i altres pel seu compte. Van acabar la jornada esquiant i demostrant cadascú la seva destresa juntament amb el professorat acompanyant en un dia primaveral.
La Massella és una estació de la Vall de la Cerdanya, coneguda pels seus boscos, que cobreixen tota la falda del cim de La Tosa (2.535m), punt culminant del seu domini esquiable des d’on es pot gaudir d’un mirador excepcional.
Al llarg dels diferents cursos l’alumnat va aprenent aquesta modalitat d’esquí, des del primer objectiu que és el de conèixer els principals fonaments d’aquesta pràctica amb seguretat, i a partir d’aquí cadascú va millorant depenent de la seva habilitat i destresa, arribant si volen, a canviar-se a la modalitat de surf de neu els dos últims anys.
Per l’alumnat també és una bona oportunitat per esquiar en un dia menys massificat i en companyia dels seus amics i companys, la qual cosa fa que en gaudeixin molt.
El passat 7 de febrer es van dur a terme una de les esquiades d’aquest curs 22-23. L’alumnat de 1r d’ESO va anar a Lles de Cerdanya a fer un tast d’esquí de fons on va poder gaudir d’aquest esport en un paratge magnífic envoltat de natura. Van experimentar la sensació de desplaçar-se amb esquís de forma autònoma i sense cap tipus de remuntador, a més van gaudir d’un dia de neu i jocs amb els seus companys.
En l’esquí de fons, a diferència de l’alpí, el taló de la bota no va fixat a la base dels esquís, i es poden realitzar dues disciplines: la modalitat de clàssic (lliscant per sobre una traça) i la de patinador (o estil lliure per fora la traça). El nostre alumnat va practicar la modalitat de clàssic, que és la més tradicional de les dues.
Cal remarcar que en els últims anys aquestes modalitats cada vegada tenen més adeptes ja que a part de ser un esport no tan massificat com l’esquí alpí, no fas cues als remuntadors, és un esport més suau que no requereix d’impacte articular, i té un risc més baix de lesions.
Si no l’heu practicat mai, us animem a provar-ho. És apte per a totes les edats i ideal per a fer-lo en família!
Hem estrenat el Gimnàs!
Després d’uns mesos d’obres, hem pogut estrenar el gimnàs nou.
Des de l’àrea d’Educació Física estem contents de tenir aquest nou espai i l’alumnat també.
Aquests primers dies hem pogut fer activitats d’expressió, ritme, conscienciació espaial i corporal que tant hem trobat a faltar sobretot després de la pandèmia.
Esperem gaudir-lo tots junts molts anys més.
Ed. Física
Per fi hem pogut tornar a lliscar per les muntanyes després de dos any sense poder gaudir de la neu. L'alumnat de 3r i de 4t d'ESO van anar a Masella per rebre unes classes de formació en esquí alpí (els alumnes de 3r) i en alpí o snow (els de 4t). A pesar de començar a mancar la neu la Masella és garantia de tractament d'aquest element i la majoria de les pistes estaven innivades. Va fer un dia esplèndid i l'alumnat s'ho va passar d'allò més bé. Un dia diferent on poder treballar competències relacionades amb l'activitat física al medi natural.
Els professors d'Educació Física dediquem les primeres classes a activitats de coneixença entre els companys i companyes; a construir un esperit d'equip i a entendre que en societat hem d'intentar brillar en un entorn amb el que contribuïm que tots brillin.
A l'institut seguim amb el pla de formació en reanimació.
Amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics que en cedeixen el material d'ajuda pels tallers estem repassant, com cada any, diferents conceptes i protocols per a que al sortir del institut l'alumnat hagi rebut la suficient informació com per realitzar una maniobra de reanimació d'urgència.
Els grups de segon d’ESO a l’assignatura d’Educació Física hem estat realitzant una dinàmica per fomentar la nostra autoestima, ja que a causa de la Covid-19 cal reforçar les emocions més que mai.
Aquesta activitat consisteix en escriure adjectius positius en un paper enganxat a l’esquena de tots els companys i companyes. Una vegada tothom ha escrit un adjectiu per a cada persona, ens posem en rotllana i compartim amb tothom el què ens han escrit.
Una activitat molt útil per millorar l’autoestima, ja que és la base per estar bé amb un mateix.
Aquesta setmana els alumnes de batxillerat han vingut disfressats cada dia. El dijous tocava vestits de gala i hem aprofitat per fer balls de saló amb totes les mesures de seguretat covid (bombolla estable, mascareta i neteja de mans abans i després).
A la classe de 1r batxillerat C hem estat fent jocs de bàsquet. I es clar, amb tanta gent a vegades passen curiositats com aquesta.
El més important és no deixar de fer-se preguntes.Albert Einstein