El passat divendres 18 de novembre es van entregar els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, en la seva 40a edició a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent.
El nostre institut pot estar triplement satisfet pels reconeixements rebuts en tres de les seves modalitats.
Crec que és un bon motiu per a felicitar-nos tots plegats.
El nostre institut participa en el projecte Manresa-Mauthausen des de ja fa uns quants anys. El Canal Taronja l’hi ha dedicat una tertúlia en la qual ha participat el Pol Gibert, un dels participants al viatge a Mauthausen d'aquest mes de maig: https://youtu.be/qLX0bqvczV4
L'experiència va marcar tot el grup. El treball previ ens va ajudar a viure-la intensament. Us en deixem algunes fotos!
Veniu al sopar - concert del divendres 22 d'abril al Pius!
El concert el farà el grup Vuitideu, tres integrants del qual són alumnes de 2n de batxillerat. Serà a 2/4 de 8 del vespre.
El concert i el sopar tenen com a finalitat recaptar diners pel viatge a Mauthausen que farem amb 14 alumnes de 1r i 2n de batxillerat, en el marc del Projecte Manresa - Mauthausen. És un projecte que compartim amb alumnes dels INS Lacetània i Lluís de Peguera.
Podeu apuntar-vos en aquest formulari:
https://forms.gle/APfZLuTQJcjzbpYHA
Us esperem!!
Malgrat la vaga de professorat del dimarts dia 15 de març, per acord del mateix professorat vam decidir que l'alumnat de 1r d'ESO havia de fer aquesta sortida.
La sortida a Tarragona s'emmarca dins del treball de l'estudi de la cultura Romana a socials. La cultura Romana ens envolta per tot arreu i en particular a Tarragona hi podem trobar algunes de les seves representacions més importants: muralla, fòrum, circ, anfiteatre, entre les més destacdes. Es dona la paradoxa que justament a Tarragona hi trobem algunes de les construccions més ben conservades del món.
L'alumnat va poder gaudir tot aprenent molts aspectes i construccions de la cultura romana i també, que avui en dia, la nostra cultura encara copia alguns delst trets característics dels romans.
Els alumnes de 2on Batxillerat de la matèria de Geografia hem fet una sortida de camp a Queralt i a Berga. Hem fet una volta per la solana i l'obaga de Queralt, i hem observat el territori del baix i l'alt Berguedà des dels miradors.
Després hem voltat per Berga i trepitjat una mica les diferents morfologies urbanes que podem trobar a la ciutat.
El que recordarem més, però, serà la baixada a peu de Queralt a Berga, que no ha deixat reposar les cames!
Aquest dijous 27 de gener s’ha celebrat el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust en record de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz i dels milions de persones assassinades pel nazisme.
Enguany, l’alumnat de 2n de batxillerat hem gaudit de la xerrada de la Dory Sontheimer organitzada per l’Ajuntament de Manresa i els centres educatius impulsors del projecte Manresa-Mauthausen, entre ells el nostre Institut, i l’Associació Memòria i Història de Manresa.
Dins la matèria de Socials i com a treball de síntesi del tema de la Civilització Romana, els alumnes de primer d'ESO han creat un vídeo publicitari sobre la ciutat de Roma. D'entre tots ells, els mateixos alumnes n'han escollit el millor.
El grup de 2Bat A ha seguit avui un itinerari històric pel centre de la ciutat fent parada a diferents indrets que foren protagonistes de la Guerra Civil i el franquisme a Manresa. La visita al refugi antiaeri de la Renaixença i a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera (que fou hospital militar i seu dels consells de guerra sumaríssims) han estat els punts més interessants de la sortida.
La setmana vinent serà el torn de 2batB i 2batC.
L'alumnat de Geografia de 2n de Batxillerat ha fet una sortida per l'entorn de Manresa. Uns 15 quilòmetres que els han portat des de l'institut i fins als Trullols, tot passant pel Guix i Viladordis.
Aquest dimecres 3 de febrer, l'alumnat de 2n de Batxillerat s'ha estrenat amb les sortides amb una excursió per l'entorn de Manresa. Aquesta activitat els ha permès conèixer de primera mà aquells aspectes que treballen a l'aula i, a la vegada, descobrir espais del municipi que molts desconeixien.
Aquesta setmana l'alumnat de 4t d'ESO ha participat en un taller dirigit per educadores de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera. Aquest taller és una de les activitats que es realitzarà a nivell de ciutat pel DENIP, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, el 30 de gener.
L'alumnat ha debatut a través d'un diàleg obert i sincer sobre què és la pau. A partir d'una reflexió interna i col·lectiva han fet una pluja d'idees per definir paraules relacionades amb la pau i també amb la violència, arribant a comprovar que no tot és blanc o negre. Posteriorment, cada grup ha estat assignat amb una lletra (A, B, C, D i E) i han buscat mots que comencessin per aquesta i que estiguessin dins del grup del bon tracte i la pau. A més, han elaborat un lema que contingui algunes d'aquestes paraules. Durant el mes de gener, rebrem a l'Institut les lletres físicament per tal de decorar-les i preparar-les per l'exposició amb aquests mots treballats a l'aula.
Si una persona és perseverant, malgrat sigui dura d'enteniment, es farà intel·ligent; i malgrat sigui dèbil es transformarà en fort.Leonardo Da Vinci