Notícies » C. Socials

Sortida de camp de geografia a Queralt i a Berga

Enviada per jpons128 el 18/Abr/2018 - 16:55
Imatge 0 per Sortida de camp de geografia a Queralt i a Berga

Els alumnes de 2on Batxillerat de l'assignatura de Geografia hem fet una sortida de camp a Queralt i a Berga. Hem caminat i observat el territori a vista d'ocell, fixant-nos en els usos del sòl, els canvis del paisatge, el relleu i l'urbanisme.

A l'oficina de Turisme ens han parlat dels reptes de la promoció turística de Berga com a ciutat.

El que recordarem més, però, serà la baixada a peu de Queralt a Berga, que no ha deixat reposar les cames!

Per rematar-ho, el carrer anomenat "trencacames" :)


Sortida a les Batalles de l'Ebre

Enviada per jpla1 el 06/Abr/2018 - 11:07
Imatge 0 per Sortida a les Batalles de l'Ebre

Com sempre per aquestes dates, l'alumnat de 2n de Batxillerat ha anat a les terres de l'Ebre per treballar-hi les dues "batalles" que hi han tingut lloc. Una, l'actual, que és la lluita pel manteniment de la identitat , les tradicions, la cultura d'aquelles contrades.... tan properes a nosaltres i, alhora, tan allunyades. I una altra, la històrica, que tingué lloc a l'estiu i tardor de l'any 1938 i que causà tanta mort i tanta desgràcia ara fa tot just vuitanta anys. Ha estat una sortida molt completa i extraordinàriament enriquidora!!!


La premsa a les escoles

Enviada per jpla1 el 19/Mar/2018 - 17:29
Imatge 0 per La premsa a les escoles

Gràcies al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a l'Obra Social d'una entitat financera, l'alumnat d'Història del Món Contemporani de 1r de Batxillerat del Pius han pogut gaudir d'una interessant xerrada sobre els mitjans de comunicació i la seva influència sobre nosaltres. A través d'exemples pràctics, el periodista Marc Serena ha parlat sobre les "fake news", la postveritat, el gran poder de les xarxes socials... i d'altres components que conformarien allò que s'anomena "la dieta mediàtica".

Ha estat una experiència interessant i enriquidora i als alumnes se'ls ha fet curta l'hora de xerrada i les preguntes finals. De ben segur que repetirem per aprendre més sobre aquest tema tan apassionant.


Sortida a la Tarragona romana

Enviada per jpla1 el 15/Mar/2018 - 11:21
Imatge 0 per Sortida a la Tarragona romana

Aquest dimarts, dia 13 de març, l'alumnat de 1r d'ESO de l'institut Pius Font i Quer vam anar a fer una visita de matí i tarda a la Tarragona romana.

Amb aquesta sortida, i des del Departament de Socials, es pretenia de tenir una visió en directe, i  a través d'un servei contractat de guies, de les principals edificacions de l'època romana que encara avui dia es poden contemplar a la ciutat de Tarragona.


Premiat als Premis Recerca Jove 2017

Enviada per jpla1 el 05/Mar/2018 - 19:03
Imatge 0 per Premiat  als Premis Recerca Jove 2017

Com a Institut, ens complau molt d'informar a tota la comunitat educativa que un alumne del nostre centre ha estat premiat amb un dels premis de Recerca Jove (edició 2017) que atorga la Generalitat de Catalunya.

El guanyador és Arnau Ballesteros i Vilarasau, que va  fer 2n de Batxillerat a l'INS Pius Font i Quer durant el curs 2016/17 amb el seu treball de recerca "Immigració a Manresa: percepció i realitat". Ha mirat d'esbrinar què hi ha de cert o fals en alguns dels clixés que són atribuïts als immigrants a la nostra ciutat a través d'una acurada feina d'investigació i de contrast de fonts.

Des d'aquí, donar una gran felicitació a l'Arnau pel seu esforç i lluita , i encoratjar-lo a continuar assolint noves fites en el seu futur estudiantil i laboral!!


Sortida a Vic

Enviada per mcasal55 el 21/Feb/2018 - 03:33
Imatge 0 per Sortida a Vic

Una ruta medieval i visita al Museu Episcopal

El dimecres 14 de febrer els alumnes de 2n ESO van visitar la ciutat de Vic, per conèixer alguns dels monuments més emblemàtics de l'Edat Mitjana dels segles XII al XIV. Van fer una ruta per set punts de la ciutat amb cada grup classe, i van treballar elements medievals de la catedral. D'aquest edifici van baixar a veure la cripta i van poder observar el claustre. Per acabar de treballar els continguts treballats a Socials, van fer una visita guiada pel Museu Episcopal de Vic per veure obres d'art gòtic i romànic. Els alumnes van escoltar les explicacions d'una guia i van poder veure d'aprop obres molt valuoses.

Ariadna Expósito i Sergi Martínez (2SB)


Les batalles de l'Ebre

Enviada per jpla1 el 29/Mar/2017 - 10:42
Imatge 0 per Les batalles de l'Ebre

El dia 28 de març els alumnes de 2n de Batxillerat han anat a les terres de l'Ebre. Allà hem estudiat la problemàtica actual d'aquell territori i s'han visitat escenaris i llocs emblemàtics de la batalla que succeí entre l'estiu i la tardor de l'any 1938. Unes terres tan properes a nosaltres i, alhora, que semblen tan allunyades. Tots coincidim a destacar que l'experiència ha estat per a tots altament gratificant i profitosa i que serà de gran ajut per al nostre coneixement de la història i del media ambient.


Anem al Born!!

Enviada per igarc28 el 02/Nov/2016 - 15:05
Imatge 0 per Anem al Born!!

Els alumnes de 4t. ESO vam anar a visitar el Born Centre Cultural de Barcelona. Es va fer una visita guiada pel jaciment per poder entendre com era la Barcelona del moment, juntament amb una visita a l'exposició on vàrem poder veure els objectes trobats en les excavacions. Finalment els alumnes van fer una gimcana pels diferents escenaris de la Guerra de Successió. Podeu veure les fotografies d'aquests espais a l'app Instagram amb l'etiqueta #setgepius.


Sortida a "les batalles de l'Ebre"

Enviada per jpla1 el 01/Abr/2016 - 22:44
Imatge 0 per Sortida a

Aquest 31 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat del nostre institut vam anar a fer la sortida de “les batalles de l’Ebre”. En una primera part es va treballar tot allò que fa referència a la problemàtica de l’aigua i de l’energia d’aquelles terres; per a , més endavant, rememorar diversos llocs emblemàtics de la batalla històrica que succeí a l’estiu-tardor del 1938. Un dia molt ben aprofitat !!!


Visita de 1erESO a la Tàrraco romana

Enviada per jpons128 el 10/Mar/2016 - 10:28
Imatge 0 per Visita de 1erESO a la Tàrraco romana

Dimarts 8 de març els alumnes de 1er ESO vam visitar la Tarragona romana, en el marc de l'assignatura de Ciències Socials. Vam poder veure tot de coses que havíem estudiat a l'aula sobre l'etapa històrica de l'imperi romà i sobre l'antiguitat a la península ibèrica. Ens van conduir quatre guies a través de les muralles, el fòrum, el circ i l'amfiteatre romans de Tarragona, Patrimoni de la Unesco.


Regió7 recull les conclusions d'un Treball de Recerca

Enviada per jpons128 el 22/Gen/2016 - 16:15

El diari Regió7, en la seva edició d'avui divendres 22 de gener, dedica tota una pàgina a explicar que l'Alejandra Ibarra i l'Ariadna Moyano (2nBatC) han localitzat on vivien 17 manresans deportats a camps nazis. L'objectiu de la seva recerca és promoure'n un homenatge a nivell municipal, donat el desconeixement públic d'aquest aspecte de la nostra història. Proposen que es col·loqui en algun lloc cèntric de la ciutat una placa d'homenatge als 24 manresans que foren víctimes del feixisme espanyol i alemany i que anaren a raure a camps d'extermini com Mauthausen. Proposen també que es col·loquin "llambordes del record" davant del que havia estat el seu domicili, a l'estil del què es fa arreu d'Europa.

Felicitem l'Alejandra i l'Ariadna!

http://www.regio7.cat/manresa/2016/01/22/localitzen-vivien-17-manresans-deportats/345678.html


Visita al Born

Enviada per jmarin el 27/Oct/2015 - 20:01

Un curs més l'alumnat de 4t d'ESO es desplaça a Barcelona a reviure el setge de 1714 tot visitant els seus escenaris, des del Born Centre Cultural al Fossar de les Moreres. Podeu seguir les seves passes al mapa:


Visita a la Barcelona del 1714

Enviada per jmarin el 21/Oct/2014 - 17:22

Avui, els i les alumnes de 4t d'ESO estan per Barcelona visitant els escenaris de la Barcelona del 1714. A banda del Born Centre Cultural, visiten pel seu compte alguns llocs emblemàtics del setge. Això ho fan en el marc d'una activitat pensada per desplaçar-se per una gran ciutat com Barcelona amb l'ús de dispositius mòbils.

Podeu seguir-los a través d'aquest mapa.


Batalles de l'Ebre

Enviada per jmarin el 10/Abr/2014 - 12:08
Imatge 0 per Batalles de l'Ebre
Dimarts 8 d’abril, els 3 grups de 2n de batxillerat es van desplaçar fins a les Terres de l’Ebre, concretament a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. A les poblacions de Flix, Gandesa i Corbera d’Ebre, van tenir l’oportunitat de treballar sobre el terreny els fets de la Batalla de l’Ebre ente juliol inovembre del 1938 i la situació actual de la gestió del riu Ebre. Podeu veure alguns dels seus comentaris tot cercant l’etiqueta #Ebre14 a Twitter


Manresa Medieval

Enviada per nreguant1 el 30/Gen/2014 - 19:33

Els alumnes de 2n d'ESO vam fer un recorregut per Manresa per poder veure aquells elements de l'Edat mitjana que s'havien treballat a l'aula. Primer vam anar al Museu Comarcal de Manresa on es va comentar la maqueta de la ciutat del segle XIV, posteriorment, vam visitar la Basílica de la Seu i el carrer del Balç.


Sortida a Tàrraco 1r. ESO

Enviada per nreguant1 el 07/Mai/2013 - 07:00
Imatge 0 per Sortida a Tàrraco 1r. ESO

Els alumnes de 1r. d'ESO, el dimarts dia 30 vam fer una excursió a Tarragona per veure in situ les restes romanes de la ciutat, que prèviament havíem estudiat a classe. La sortida va anar molt bé.


Sortida a la Manresa medieval

Enviada per nreguant1 el 13/Des/2012 - 12:38
Imatge 0 per Sortida a la Manresa medieval

Aquest dimarts, dia 11 de desembre, els alumnes de 2n d'ESO i els de la USEE vam fer una sortida per tal de poder veure aquells elements de l'Edat mitjana que s'havien treballat a l'aula. Es va anar primer al Museu Comarcal de Manresa on ens vam dividir en quatre grups. Es va comentar la maqueta de la ciutat de Manresa del segle XIV que es troba al Museu i, posteriorment, vam visitar la Basílica de la Seu i el carrer del Balç. Van ser quatre hores molt ben aprofitades i que van satisfer a tothom, alumnes i profes!


#ebre2012

Enviada per jmarin el 23/Mar/2012 - 14:59

Aquests propers dilluns 26 i dimarts 27 de març els i les alumnes de 2n de batxillerat baixaran un any més a les terres de l'Ebre. Les Batalles de l'Ebre s'ha convertit en una de les sortides del centre que més recorden els alumnes un cop deixen l'institut, i no és per menys. Al llarg d'aquests dos dies descobreixen unes terres amb una forta personalitat, unes terres sovint oblidades i amb una càrrega emotiva molt gran. Visitar els escenaris de la Batalla de l'Ebre del 38 i impregnar-se del que aquells camps encara destil·len no deixa indiferent.

Aquest any podreu seguir la sortida de la mà dels mateixos alumnes tot consultant l'etiqueta #ebre2012 a twitter. Aquí a la pàgina de centre també ho podeu veure al bloc de la dreta.


Les batalles de l'Ebre

Enviada per jmarin el 31/Mar/2011 - 23:48

Els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de la Núria Vinyet, el Josep Pla i el Jordi Marín, estan descobrint aquests dies els secrets d’unes terres sovint oblidades, les Terres de l’Ebre. El títol de la notícia ja ens revela els continguts que estem treballant, ahir vam dedicar el dia al riu tot fent un repàs a la polèmica del PHN i del transvasament del riu Ebre en particular. Avui hem pujat fins la Terra Alta per reviure la Batalla de l’Ebre, hem pujat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, hem visitat el museu de la Trinxera de Corbera i les restes del poble vell, destruït en una de les contraofensives de l’exèrcit nacional.

Finalment hem tingut l’oportunitat de compartir amb uns avis encantadors a la Pobla de Massaluca, les seves experiències viscudes durant la guerra i la postguerra. Aquest sens cap mena de dubte, ha estat un moment màgic. ebre

Auca d'història

Enviada per jserra el 08/Jun/2010 - 11:29

Els alumnes d’Història de segon de Batxillerat han elaborat aquesta Auca d’Història. Al llarg del curs han anat fent un rodolí de cada unitat. Un cop acabat el curs s’ha fet una selecció dels rodolins i s’han buscat imatges adients al tema. En l’elaboració final hi han participat de manera més activa Oriol Bonals i Adrià Guirado que han escollit les imatges. Ens agrada compartir amb vosaltres aquesta Auca que ens acosta de manera amena a la nostra Història.

Auca d’història 2009-10

 

 


Auca d'Història

Enviada per jserra el 05/Jun/2009 - 10:50

Aquesta Auca d'Història ha estat feta pels alumnes de segon de Batxillerat al llarg de tot el curs escolar sobre alguns dels aspectes que hem anat treballant. Hem tingut la col.laboració de Joan Vilamala, gran aucaire de Catalunya i de Jordi Fons, el maquinista de l'insti.

Veure l'auca


Sortida a Tarraco

Enviada per rbarlam1 el 29/Mai/2008 - 11:58

El dimarts dia 27 de maig del 2008 els alumnes de 1r d'ESO vam anar a la ciutat de Tarraco (actual Tarragona), és com li deien els Romans. Vam anar-hi amb autobús i ens va deixar a un dels aqüeductes que hi ha, el vàrem travessar tot a peu i un cop a l'altra banda vam esmorzar, després vam tornar a passar per sota.

Després vam tornar a pujar a l'autobús i ens va deixar fora fora de la muralla, la llàstima va ser que plovia, vam anar a buscar els guies (un per classe) i ens varen explicar la història. El cap d'una estona va parar de ploure i vam anar caminant cap al circ romà ( amfiteatre) . Després vam anar cap un parc on vam aprofitar per dinar i jugar una estona. En acabat vam anar amb autobús cap a l'arc de Trionf i vam tornar cap a casa.


Sortida a la Colònia Vidal

Enviada per rvinyoli el 07/Mai/2008 - 17:15

Aquest dia 30 d’Abril l’alumnat de 4rt d’ESO vam anar a la Colònia Vidal d’excursió, ja que fa poc hem treballat la Revolució Industrial a l’àrea de socials, i aquest recinte industrial és un clar exemple de la gran activitat industrial que va dur a terme Catalunya durant aquella època.

Després d’un hora de classe, vam anar a agafar el bus a les nou del matí; acompanyats per la Montserrat Ros, la Lourdes Cortadellas, la Carme i la Rosa Serentill; i vam marxar cap a la colònia, situada al terme municipal de Pug-reig.


Sortida a Tarraco

Enviada per esoler el 20/Mai/2007 - 20:47

El passat 17 de maig els tres 1ers d'ESO de l'IES Pius Font i Quer vam fer una excursió a l'antiga Tarraco. Vam conèixer varis monuments o coses romanes: L'Aqüeducte (Pont del diable), les Muralles, Torre dels Escipions, el Circ, l'Amfiteatre, Torre de Pretori, Arc de Berà, ... També vam aprendre altres coses sobre l'antiga Tarraco i Roma.


Sortida a Tarraco (1ESO)

Enviada per jserra27 el 22/Mai/2006 - 05:54

El dimarts 16 de maig els estudiants de primer d'ESO van fer una sortida a Tarraco. L'objectiu era conèixer les restes de la Tarraco romana i així poder estudiar la societat romana. L'aqüeducte, les muralles, el fòrum, la torre del Pretori, el circ, l'amfiteatre, la torre dels Escipions i l'arc de Berà van ser el monuments que vam visitar. Una gran quantitat restes de gran interès i qualitat que són Patrimoni de la Humanitat. Va ser una sortida interessant i divertida.

« 1 2 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda


Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC 2015-18

  Twitter

  Tal dia com avui

1284

Batalla naval de Sorrento, en què els catalanoaragonesos, liderats per Roger de Llúria, derroten els francesos.

1902

La Triple Aliança es prorroga dotze anys més.

1931

El pilot nord-americà Willy Post dóna la primera volta al món en avió.

1937

En la Guerra Civil, Itàlia i Alemanya abandonen el Comitè de no-intervenció.

1994

Sis-cents soldats francesos entren a Ruanda, amb el suport de l'ONU, per protegir la població civil.

  Citacions

Amor d'amo aigua en cistella. Dita popular

  Platea jove