Endinsa't en la novel·la de misteri a través de les aventures de la Carla, segur que no et decebrà!
Divendres 6 de maig tots els alumnes de l’aula d’acollida vam anar fent una bona passejada al Parc de l’Agulla. Un cop allà, vam realitzar diverses activitats en les que podíem anar rotant. La Kamila ens va muntar un espai de joc per aprendre a jugar a voleibol i vam fer algun partit amb el Matheus, la Jeniffer, la Janat i la Kelsy. La Bhabna i la Lema van començar amb el joc del parxís i després es van animar amb les cartes de pòquer, com l’Hussain i l’Arsenii. L’Ali i la Douae van iniciar una difícil partida d’escacs que ens va interessar molt. Al seu costat, hi havia La Karima i la Khady que s’ho van estar passant molt bé llençant el disc volador i jugant a bàdminton.
Escrit a vàries mans: Ali, Mohamad, Bhabna, Hussain, Ismail, Kamila, Douae i Khady.
Aquest any vam decidir que el lema del certamen literari de Sant Jordi fos els "Nous començaments" .
El primer nou començament que volíem celebrar era precisament aquesta festa de les lletres, ja que l'any passat no vam poder gaudir de la festivitat de Sant Jordi pels motius que ja coneixem.
Podeu visitar la web de la diada de Sant Jordi al següent enllaç:
El passat divendres dia onze de gener, cinc alumnes del nostre centre van ser guardonats amb un dels primers premis de Booktràilers per joves, convocat conjuntament per la Universitat Oberta de Catalunya i Biblioteques de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura. L'acte es va celebrar a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.
Els alumnes guanyadors del premi van ser en Pol Canet, en Joan Casahuga, la Núria Codina, la Mireia Majó i en Marc Torres, tots ells alumnes de 1r de Batxillerat. El vídeo forma part d'un projecte que es va portar a terme al llarg del curs passat a la matèria de català, quan aquests alumnes cursaven 4t d'ESO. Al llarg del projecte van haver d'escollir una obra literària que tots haguessin llegit i treballar-ne la sinopsi, el guió literari i el guió tècnic, prèviament a la filmació. El vídeo també va formar part d'un projecte molt potent anomenat http://www.viquilletra.cat/Viquilletra, on més de 6.500 alumnes i 110 centres han compartit activitats relacionades amb la literatura al llarg dels darrers cursos.
El booktràiler va ser nominat en tres de les sis categories, proclamant-se vencedor en una d'elles. Cal esmentar que cap dels finalistes ni guanyadors va repetir, fent que el premi fos més repartit i democràtic i premiant així la bona tasca portada a terme pels alumnes i el gran nivelll mostrat en moltes de les filmacions que vam poder gaudir des de la platea. Es van presentar a concurs més de 120 booktràilers, amb la implicació de més de 400 joves.
Estem molt satisfets que l'esforç, la implicació i les ganes dels alumnes es vegin recompensats d'aquesta manera. Us deixem l'enllaç del booktràiler basat en la novel·la 'El secret del bandoler', d'en Llorenç Capdevila. Gaudiu-lo!
El passat dimecres dia 18 d'abril, els alumnes de 4t d'ESO van poder gaudir d'una ruta al voltant de la figura de Jacint Verdaguer. La sortida es va portar a terme a la població que el va veure néixer, Folgueroles (Osona).
L'itinerari es va desenvolupar en diferents espais de la població, com l'Ermita de la Damunt, el Bosc de les Alzines sureres o el Racó de mossèn Cinto; tot i que el nucli central del recorregut es va centrar a la Casa Museu Verdaguer.
El camí literari es va desenvolupar amb la lectura de diferents poemes que van servir de fil conductor i van permetre als nois i noies ficar-se ne el context del poeta i entendre una mica més els motius i les raons de la seva obra.
Esperem que hagi estat una passa més per acostar als nostres alumnes un gènere que a vegades els resulta complex, com la poesia.
L'alumna Núria Camprubí, de 2n de Batxillerat B, ha obtingut un accèssit en els Premis Bages juvenils de literatura organitzats per Òmnium Cultural. L'acte de lliurament de premis es va realitzar al castell de Cardona el dissabte 27 de maig.
El 27 de maig, a la col·legiata de Sant Vicenç, del Castell de Cardona, Òmnium Bages i l´Ajuntament de Cardona van lliurar els trenta-tresens premis Bages Juvenils de Literatura i els tretzens premis Vila de Cardona de Narrativa Historicollegendària. El nostre institut hi va tenir una presència ben significativa amb deu alumnes escollits, entre els finalistes i premiats, del centenar de treballs literaris que concorrien als premis:
Premiat: En vers somio el dia que m’estimis de Jaume Planas Planas (2n Batx)
Finalista: Ressons, d’Andrea Estebaranz (2n Batx.)
Finalistes: Batecs de primavera de Maria Torras Pérez (1r Batx)
Vaig conèixer una bèstia, de Marta González Pérez (3r ESO)
Premiat: Digue’m que m’estimes encara que sigui mentida de Clàudia Vallecillos Pinós (2 Batx)
Finalista: Papallona de Núria Camprubí Pujol (1r Batx)
Premiat: Històries bèsties, de Judit Farré Badia, (4t ESO)
Finalistes: Carta a Joan Poch Sardà, de Pol Torres Vila (2n Batx)
I si el destí vol tornaré a trobar la meva lluna, de Najale Chouiekh Bougrine
Podeu llegir tot el Quadre de Premiats.
El portal de notícies Vilaweb, un dels més visitats de Catalunya, ens ha tret com a notícia en el seu web, el dia 11 de maig del 2009. Sota el títol "Una web reuneix auques sobre la cultura del nostre país", entre altres coses diu:
"Auques és una pàgina web de l'institut Pius Font i Quer de Manresa que agrupa auques sobre escriptors o la cultura del nostre país. L'instigador d'aquesta iniciativa és Joan Vilamala, professor del centre i component del grup de folk Esquirols. Vilamala ha elaborat rodolins que després han il·lustrat dibuixants professionals o bé els mateixos alumnes del centre. Els promotors de la web animen, a aquells que ho vulguin, a il·lustrar les auques."
Intel·ligència militar, són dos termes contradictoris"Groucho" Marx