Avui l’alumnat de 1r d’ESO dels grups D i E han realitzat un taller a Can Font, on han pogut visualitzar tots els microorganismes i macroinvertebrats que viuen dins l’aigua de la Sèquia.
Hem gaudit podent aplicar molts dels conceptes i procediments explicats a l’aula.
Els alumnes de 4t d'ESO A, han treballat molt per superar els diferents Reptes proposats per #repteexperimenta, impulsats per la Universitat de Rovira i Virgili i amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Institut de Ciències del Mar i l'Institut de Recerca Química de Catalunya.
Han realitzat diferents experiments per tal de demostrar les seves hipòtesis, utilitzant el disseny experimental i es pot dir que ho han fet molt bé, han demostrat les seves capacitats i habilitats científiques i el seu esperit crític i d'observació davant els fenòmens químics i biològics que els envolten.
Durant aquest segon trimestre, els alumnes de 3r d'ESO han realitzat disseccions de diferents òrgans, observacions de cèl·lules i teixits al microscopi i la lupa i han vist un model del cos humà.
D'aquesta manera han pogut entendre com funciona el seu propi cos i han demostrat els seus coneixements i capacitats com a científics.
Les fotografies mostrades són del model proporcionat pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages (la fotografia s'ha extret de la web del CRP de Solsona) i les altres fotografies són del laboratori de biologia i les disseccions fetes pels alumnes, d'un cor i pulmó de xai.
- Repte: sucre i els catalitzadors: FOTO 1
Irene Campo
- Repte: petxines: FOTO 2
Gina Sanclimens
Emma Mateo
Maria Sànchez
- Repte: Sabó i els tensioactius: FOTO 3
Aina de la Cruz
Clàudia Martinez
Dos alumnes de biologia de segon de batxillerat, la Laia Bernè i l’Oriol Bernadich, aquest passat dissabte han participat a les olimpíades de Biologia de Catalunya. Tot i no classificar-se per la prova teòrica, estem molt orgullosos del seu esforç i implicació. Seguim sumant experiències.
Aquest dijous, l'alumnat de l'optativa de biologia de 2n de batxillerat ha realitzat un taller de bioinformàtica a l'universitat ESCI-UPF on ha pogut conèixer l'aplicació d'aquesta tecnologia en el coneixement del funcionament dels receptors cel·lulars, concretament dels efectes del cànnabis sobre les cèl·lules neuronals. #aplicacionsdelaciència #nousaprenentages #2nbat
En motiu de la setmana de la ciència els alumnes de 1r a 4t d’ESO estem llegint al Cercallibres uns còmics molt divertits sobre la vida d’unes dones científiques: Hipatia, Ada Lovelace, Marie Curie, Rosalind Franklin i Hedy Lamarr que van fer descobriments molt importants per la nostra societat. La finalitat d’aquestes lectures, a més a més, de passar una bona estona, és donar visibilitat al paper de la dona en al ciència i la tecnologia, apropant a tots i totes les alumnes a la vida i les troballes d’aquestes cinc dones científiques del passat. Trencant així, estereotips femenins al voltant de la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques. Esperem que us agradin!
Aquest cap de setmana el Mario i el Carlos de segon de batxillerat van participar en l'Olimpíada de Biologia de Catalunya a la seu de Vic. La prova va consistir en 50 preguntes tipus test on apareixen diferents conceptes del currículum de Biologia de batxillerat. Malgrat que l'alumnat va reconèixer que les preguntes eren força complicades el Mario va quedar segon classificat de la seu de la Catalunya Central i el Carlos va quedar força amunt, concretament al segon percentil de tot Catalunya. Així que només ens resta felicitar-los.
Avui us volem mostrar algunes de les pràctiques que fem al laboratori de Biologia i Geologia. Les estones de laboratori són molt importants, ja que ens serveixen per investigar i aplicar tot allò que s'estudia. Aquests dies per exemple l'alumnat de primer d'ESO està identificant i analitzant diferents minerals. Per altra banda, l'alumnat de 2n de batxillerat que cursa Biologia ha pogut dur a terme una tècnica força utilitzada als laboratoris de microbiologia: la tinció Gram.
Per acabar l'any l'alumnat de 1r d'ESO hem anat a visitar el museu Valentí Masachs, ubicat a l'UPC de Manresa. Durant la visita hem descobert moltes de les aplicacions dels minerals i roques, algunes ens han sorprès d'allò més. També hem reflexionat sobre l'explotació d'aquest tipus de recursos i l'ús que n'estem fent. Però una de les coses que més ens ha fascinat és una de les propietats d'alguns minerals: la fluorescència!
Els alumnes de 3SA han acabat el curs amb un mini projecte de l’àmbit cientificotecnològic. Han construint un hotel d’insectes amb materials naturals I reciclats, l’objectiu és permetre la instal·lació de fauna útil que intervé en un paper clau en els ecosistemes, la pol·linització de les plantes amb flor.
Tots els ordinadors esperen a la mateixa velocitat.Llei de Crayne