Aquest cap de setmana el Mario i el Carlos de segon de batxillerat van participar en l'Olimpíada de Biologia de Catalunya a la seu de Vic. La prova va consistir en 50 preguntes tipus test on apareixen diferents conceptes del currículum de Biologia de batxillerat. Malgrat que l'alumnat va reconèixer que les preguntes eren força complicades el Mario va quedar segon classificat de la seu de la Catalunya Central i el Carlos va quedar força amunt, concretament al segon percentil de tot Catalunya. Així que només ens resta felicitar-los.
Avui us volem mostrar algunes de les pràctiques que fem al laboratori de Biologia i Geologia. Les estones de laboratori són molt importants, ja que ens serveixen per investigar i aplicar tot allò que s'estudia. Aquests dies per exemple l'alumnat de primer d'ESO està identificant i analitzant diferents minerals. Per altra banda, l'alumnat de 2n de batxillerat que cursa Biologia ha pogut dur a terme una tècnica força utilitzada als laboratoris de microbiologia: la tinció Gram.
Per acabar l'any l'alumnat de 1r d'ESO hem anat a visitar el museu Valentí Masachs, ubicat a l'UPC de Manresa. Durant la visita hem descobert moltes de les aplicacions dels minerals i roques, algunes ens han sorprès d'allò més. També hem reflexionat sobre l'explotació d'aquest tipus de recursos i l'ús que n'estem fent. Però una de les coses que més ens ha fascinat és una de les propietats d'alguns minerals: la fluorescència!
Els alumnes de 3SA han acabat el curs amb un mini projecte de l’àmbit cientificotecnològic. Han construint un hotel d’insectes amb materials naturals I reciclats, l’objectiu és permetre la instal·lació de fauna útil que intervé en un paper clau en els ecosistemes, la pol·linització de les plantes amb flor.
Els alumnes de 1er d’ESO van realitzar una gran feina al construir una maqueta del Pedraforca i la Serra del Verdet. Gràcies a la col·laboració entre les matèries de Biologia i Tecnologia s’ha pogut aconseguir uns resultats que ens transporten al cim del Pedraforca.
Durant aquesta setmana els alumnes de 1er d'ESO van visitar el Parc Ambiental de Bufalvent. Allí els alumnes van poder aprendre com es realitza el procés de selecció dels residus des de la recollida a les ciutats i pobles del Bages, fins a l'arribada al dipòsit controlat.
Així han quedat les roses que van fer els alumnes de 3er d'ESO el passat 23 d'abril, aprofitant la ciència per fer art floral!!!
Arran del Dia Internacional de les Dones l'alumnat de 1r de batxillerat hem dedicat una sessió a reflexionar sobre el paper de la dona en la ciència. Per fer-ho hem analitzat l'estat actual arreu del món i hem vist diferents iniciatives per promoure el paper de la dona. Per tal de contribuir en la visualització de les dones en la ciència hem fet un muntatge col·laboratiu que us animem que visiteu.
Cliqueu aquí i descobriu el treball d'algunes científiques. Veureu que n'hi ha de totes les èpoques i de tots els camps de la ciència.
Maria Martínez Caballero, alumna de 2n de Batxillerat del Pius, ha resultat finalista de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya.
D'un total de 287 participants, la Maria ha quedat entre els 20 finalistes i entre aquests, ha obtingut una de les 14 medalles de bronze.
Tres alumnes de 2n de Batxillerat del Pius van participar dimecres passat a la tarda a l'Olimpíada de Biologia de Catalunya 2021, que aquest any ha tingut format telemàtic degut a les restriccions provocades per la pandèmia.
Guillem Guardia, Maria Martínez i Tasnim Noueir van haver de respondre durant dues hores a un total de 50 qüestions sobre Biologia, referides a tots els continguts que es treballen a 1r i a 2n de Batxillerat. És una prova difícil per a la qual s'han estat preparant durant les darreres setmanes. El COVID-19 ha estat sense dubte el protagonista de l'examen, ja que diverses preguntes en feien referència.
És millor tornar-se'n enrere que perdre's pel camí.Proverbi xinès