Informacions » Covid19

Canvi protocol COVID-19

dferre20 on 25/Feb/2022 - 13:55

Des d'aquest dimecres 23 de febrer, els Departaments d'Educació i Salut han comunicat a tots els centres educatius que el protocol de gestió de casos COVID-19 queda sense efecte. Les mesures que es mantindran, de moment, són la mascareta als espais interiors i la ventilació de les aules, així com les mesures higièniques que tots coneixem.

Novetats ús de la mascareta

cgrasset on 09/Feb/2022 - 13:04

El dia 10 de febrer de 2022 entra en vigor el Reial Decret 115/2022, de 8 de febrer, pel qual es modifica l’obligatorietat de l’ús de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

L’ús de mascareta deixa de ser obligatori en els espais exteriors, amb excepció dels esdeveniments multitudinaris. En conseqüència, en l’àmbit dels centres educatius, no caldrà fer ús de la mascareta,  independentment de la presència de diferents grups estables.

 

- Al pati o a d’altres espais exteriors dels centres educatius.

- A les excursions i sortides a l’aire lliure. Sí que serà necessari fer-la servir durant el desplaçament si s’utilitza algun mitjà de transport públic o privat (autocar, tren, metro...).

- Als espais exteriors durant les colònies o altres estades amb pernoctació.

Als espais interiors caldrà continuar fent ús de la mascareta, exceptuant en el moment de l’àpat al menjador escolar o quan es faci alguna activitat que n’impedeix l’ús (activitat física d’alta intensitat, tocar la flauta...), malgrat que es recomana que aquestes activitats es facin a l’exterior sempre que sigui possible.

Direcció

Actualització Gestió Casos COVID

cgrasset on 27/Gen/2022 - 13:34
Bon dia, famílies,
 
Com ja sabreu, estem passant per uns moments difícils de gestió i organització per l'enorme quantitat de casos positius de COVID 19 que estan apareixent entre el nostre alumnat, professorat i personal administratiu. Cal dir que els protocols plantejats pel Departament d'Educació i Salut estan saturant el nostre dia a dia al centre i ens estem trobant fent tasques més pròpies de l'àmbit sanitari que no pas del docent. 
 
Ens sap greu si en algun moment teniu la sensació que hi ha informacions contradictòries, però estem actuant sempre segons els protocols establerts. Per tal d'aclarir, doncs, el procediment a seguir en la gestió de casos COVID, us enllacem una infografia que hem preparat amb la intenció de simplificar i clarificar les actuacions. Ara bé, quan us proposem que l'alumnat que està confinat a casa segueixi classes telemàtiques, us volem exposar la dificultat que tenim per cobrir algunes hores de classe, amb la qual cosa, no sempre serà possible dur a terme aquesta hora lectiva. Tot i així, la nostra intenció és que sempre hi hagi professorat connectat. Per tant, demanem paciència i flexibilitat a l'alumnat que es connecti des de casa. També us recordem que a la pàgina web del centre (www.iespfq.cat) trobareu els enllaços per connectar-se a les classes telemàtiques. 
 
Esperem que entengueu la situació tan excepcional en la qual ens trobem.
 
Gràcies per la vostra comprensió i esforç en aquests dies difícils. 
 
Cuideu-vos molt!
 
Atentament, 
 
Equip Directiu

Gestió casos COVID-19

dferre20 on 19/Gen/2022 - 14:04

Us informem del protocol que seguim en casos d'alumnat positiu de COVID-19 o confinament per ser contacte estret i no estar immunitzat:

1. Si el grup estable està confinat (o parcialment confinat), es rebrà un correu electrònic des de Direcció informant-vos de l'aparició d'un cas positiu. En aquest cas les classes es realitzaran simultàniament de manera presencial amb l'alumnat que pot assistir a l'aula (alumnat immunitzat) i virtualment a través de la plataforma Google Meet amb l'alumnat que ha de romandre a casa (alumnat no immunitzat o positiu) fins la data que s'indiqui (7 dies des de la detecció del cas positiu). Els enllaços de les reunions els podreu trobar a la pàgina web. Així mateix, es mantindrà el contacte amb l'alumnat confinat a través de la missatgeria del Moodle.
 
Podria ser que en alguna hora no es connecti ningú perquè el professorat estigui de baixa, el grup classe estigui de sortida, hi hagi algun problema greu de connexió, etc., però sempre que sigui possible es realitzarà aquest contacte a través del Google Meet, encara que sigui per informar de les feines que han de realitzar.
 
2. Si el grup estable no està confinat però hi ha algun/a alumne/a que sí (positiu o contacte estret), no es rebrà cap notificació des de Direcció. En aquest cas, les classes es realitzaran únicament de forma presencial. L'alumnat confinat mantindrà el contacte a través de la missatgeria del Moodle i demanarà als companys/es per fer el seguiment de les matèries. El mateix procediment se seguirà en cas que un/a alumne/a no pugui assistir al centre per malaltia comuna.
 
En el cas de Batxillerat, si l'alumne no presenta símptomes (o són lleus) i ha d'estar confinat podrà demanar realitzar les classes de forma virtual i, sempre i quan sigui possible, podrà fer el seguiment de les classes a través del Google Meet com si es tractés del cas 1.

Enllaços classes virtuals

dferre20 on 17/Gen/2022 - 07:13

Benvolgudes famílies,

Us compartim els diferents enllaços (per nivell i grup) a través dels quals els vostres fills/es es poden connectar a les classes virtuals en el cas que estiguin confinats i el seu grup estable estigui confinat (ho sabreu perquè haureu rebut un correu de part de l'institut informant-vos). Per poder-se connectar a aquests enllaços és necessari fer ús del correu @iespfq.cat. Recordeu que si el grup estable no està confinat les classes es realitzaran únicament de forma presencial.

  Calendari

  Tal dia com avui

1899

Primera carrera d´automòbils a Barcelona.

1881

Panamà: comencen les obres del Canal.

2003

Texas (EUA): el transbordador espacial Columbia, amb set tripulants a bord, es desintegra en entrar a l'atmosfera minuts abans d'aterrar.

  Citacions

L'amor és la poesia dels sentits Balzac