Informacions » 40è aniversari

Els 40 anys del Pius al programa Barra Lliure del Canal Taronja

vgrau on 02/Jul/2019 - 06:47

Aquest dilluns dia 1 de juliol, el Pius Font i Quer va presentar el 40è aniversari del centre al programa "Barra Lliure" del Canal Taronja, presentat per la periodista Pilar Goñi. En un format tertúlia i al llarg de gairebé una hora, la Teresa Torra, en Gabriel Ribalta i en Valentí Grau, van poder exposar el llarg recorregut d'aquests 40 anys, tot detallant cadascuna de les diferents etapes i dels èxits aconseguits per la comunitat Pius.

La Teresa Torra, com a professora que va iniciar les classes a l'anomenat "institut nou" als locals de l'Ajuntament l'any 1978-79 i que fa uns anys també va ser directora i ara ja jubilada, va poder explicar-nos quins van ser els reptes inicials i el perquè de l'èxit en el sistema pedagògic tant innovador del centre. Al mateix temps, en Gabriel, conserge de l'institut des dels seus orígens, va poder comentar i corroborar algunes de les anècdotes sorgides al llarg de tants anys i també va poder comparar les principals diferències entre l'educació de fa 40 anys i l''actual. Finalment, en Valentí Grau, actual director del centre, va indicar quins són els principals reptes de futur del centre, així com també el treball que s'hi està duent a terme en matèria d'innovació educativa des del professorat actual.

https://www.canaltaronja.cat/central/manresa/barra-lliure-172019-linstitut-pius-font-quer-manresa-celebra-40-anys/

Samarretes commemoratives 40è Aniversari del Pius

vgrau on 27/Mai/2019 - 15:10

El passat divendres dia 24 de maig de 2019, tota la comunitat educativa vàrem poder fer un acte conjunt per celebrar el nostre 40è aniversari. En particular, ens vam poder posar unes samarretes commemoratives patrocinades per l'AMPA de l'institut per tal de fer-nos una foto de família al pati del rellotge.

L'activitat es va dur a terme malgrat l'amenaça de la pluja que va persistir durant tot el matí i això demostra i corrobora l'esperit de superació d'aquest centre que es manté amb la mateixa energia i empenta que fa 40 anys.

Moltes felicitats a totes i a tots els que ho heu fet possible!

Comunitat Educativa del Pius

40 anys de Regió 7 i del nom del nostre institut

vgrau on 21/Mar/2019 - 20:08

En un inici, el nostre centre es va anomenar "BUP-2".

Sabeu com es va decidir el nom actual del nostre institut?

La resposta la trobareu en l'article d'opinió publicat al Regió7 d'aquest passat dimarts dia 19 de març de 2019.

En aquest diari, que també commemora el seu 40è aniversari, cada dia es fa un record de les notícies destacades fa 40 anys i el passat dimarts dia de Sant Josep, hi apareix aquest petit article on es deixa constància que justament fa 40 anys es va decidir el nom de "Pius Font i Quer" per una votació de les famílies, professorat i l'alumnat. Com podreu observar hi havia moltes altres alternatives, algunes de les quals van donar nom a altres centres de la ciutat.

 

40 anys, Teixint Camins de Pau

xvalls2 on 04/Feb/2019 - 06:33

En motiu del 40è aniversari de l’institut Pius Font i Quer (1978-2018) i aprofitant el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, l’alumnat d’Ètica, han penjat a la façana, un tapís simbòlic creat per a l’ocasió, anomenat: 40 anys, Teixint Camins de Pau. Unes quatre-centes mans l’han teixit, fent-hi conviure molts colors i textures diverses. Esperem que el procés creatiu ens hagi donat espais per a la introspecció, el gaudi i ens encamini vers més tolerància i justícia.

Presentació oficial de logo dels 40 anys del Pius

vgrau on 03/Nov/2018 - 19:41

En el marc de la festa de la castanyada 2018, s'ha presentat el LOGO oficial de la celebració del 40è aniversari del nostre institut.

Volem donar les gràcies especialment al Josep Morral i també a l'Emma Nuevo, que des de l'Àrea d'Expressió ens han fet aquesta proposta tant original. La proposta es basa en el logotip actual del centre que és obra del mateix Josep Morral. El logo mostra un 40 fusionat amb les lletres Pius, combinant formes horitzontals i verticals per crear una espècie de jeroglífics. Se n'ha fet una versió en color i una altra en blanc i negre per poder-los utilitzar en la documentació interna del centre.

Bé, esperem que us agradi i que la puguem gaudir durant tota la celebració.

Renovació de l'aspecte intern i 40è aniversari.

vgrau on 12/Set/2018 - 18:47

L’11 de novembre de 1978, Josep Tarradellas va posar la primera pedra del segon institut de la ciutat de Manresa, l’IES Pius Font i Quer, en aquell temps anomenat ‘l’institut nou’, situat al carrer d’Amadeu Vives.

Des del curs 1978/79, aquest institut ocupava unes instal·lacions de l’Ajuntament de forma provisional a la plaça Major, però amb el nou edifici, estrenat el dia 22 de febrer de 1980, la ciutat va tenir un nou equipament educatiu. El centre impartí els estudis de BUP i COU fins al curs 1994-95. A partir del curs 1995-96, amb la implantació de la reforma educativa de la LOGSE, s’hi imparteix l’ESO i el batxillerat.

Aquest curs, doncs, celebrem el 40è aniversari de la inauguració de l'institut "nou" de Manresa. En aquest sentit, des de fa un parell d'anys, ens hem proposat anar renovant l'aspecte interior del centre impregnat-lo de color i lluminositat. Primer vam canviar tots els fluorescents per leds. Després vam començar a refer els lavabos i també pintar els passadissos. Groc i lila, l'any passat,  i ara més colors vius pel 2n pis, el vermell, el verd i el blau. Sens dubte, un canvi radical de l'aspecte intern del centre.

Segur que l'alumnat en podrà gaudir, tot respectant-ho com han fet fins ara.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

L'ànima és l'esperit unit a la matèria. X. Llorens i Barba