Informacions » Projectes

Servei Comunitari al Pessebre Vivent del Pont Llarg

racuna on 27/Gen/2023 - 12:05

Dintre de les activitats proposades dins del servei comunitari de 3r d’ESO d’aquest curs, un grup de quatre alumnes del nostre institut van participar en el muntatge i posada en escena del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa.

El Pessebre Vivent del Pont Llarg acumula una història de 35 anys. Hem de buscar el seu origen en el pessebre vivent que es feia als baixos de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança (al barri de la Mion) i que, ja fa 10 anys, es va estendre i obrir a la ciutat, ubicant-lo a sota l'Aqüeducte del Pont Llarg del s. XVII, únic a la ciutat, i en les eres de les primeres cases del regadiu del Poal, a les bores del Camí de Joncadella. Un indret que es transforma, cada 26 de desembre, en un poble de la Galilea de fa més de 2000 anys, amb la participació i esforç de prop de 300 persones i un nodrit grup d’animals. Realment, és un espectacle digne de veure i d’assaborir lentament. Els escenaris, el vestuari, tots els voluntaris que participen, tot, tot, és extraordinari!!!

Els nostres companys d’institut van participar a les escenes del patge reial i cagar el tió. Les seves funcions consistien en rebre els nens més petits i fer-los partícips de l’alegria, la il·lusió i l’emoció que els fa aquest món màgic nadalenc. Van aconseguir aquest objectiu a la perfecció, ja que tota la canalla que va passar per allà va marxar amb un somriure a la cara i les butxaques plenes de caramels, tan dolços com ells!!

Cartells i tríptics guanyadors del projecte ASAC

gvendre3 on 20/Des/2022 - 14:13

Aquests són els alumnes guanyadors dels tríptics i cartells que els alumnes de 4 ESO han preparat pel projecte ASAC.. Els tríptics s'entregaran als alumnes de primer després de les vacances de Nadal i els cartells estan penjats pel centre.

Projecte ASAC

gvendre3 on 12/Des/2022 - 09:53

Enguany estem portant endavant un projecte d’apadrinament amb els alumnes de primer i de quart d’ESO, que hem anomenat Projecte ASAC. Us en fem cinc cèntims:

ASAC vol dir, per una banda, alumnes sensibles i acompanyants en el conflicte i per altra banda, significa que “van a sac” amb els possibles  problemes.

El Servei comunitari del Pius col·labora amb el Gran recapte d'aliments

jfons2 on 28/Nov/2022 - 06:53

Durant aquest cap de setmana l’alumnat que fa el Servei Comunitari al nostre institut ha participat activament en el Gran recapte que organitzava el Banc dels aliments en els mercats i supermercats de Catalunya. L’alumnat ha ajudat a recollir aliments i béns de primera necessitat per a les persones que ho necessiten durant el divendres a la tarda i tot el dia de dissabte.

Projecte Democràcia

igarc28 on 22/Nov/2022 - 02:43

Els alumnes de 1r ESO D van acabar la setmana passada el primer projecte dedicat a la Democràcia. Aquest projecte consta de dues fases, la primera és aprofundir en el concepte de democràcia, què vol dir, tipus de democràcies, la seva història, etc.

No al Bullying

ljerez2 on 15/Nov/2022 - 07:32

Durant el mes d'octubre, dins de l'àrea de música, s'ha portat a terme el projecte de crear un videoclip. Aquest videoclip havia de tenir dos punts importants: crear una lletra completament nova i tenir un missatge social i directe. I així ho han fet de bé els alumnes de 3r ESO C, grup de treball compost per Júlia Sardans, Alexandra Truta, Sergio Torres i Virginia Povedano. Gràcies a les famílies que han participat en el rodatge. Estem molt orgullosos de vosaltres!!

 

eTwinning Quality Label

rserenti on 28/Oct/2022 - 11:41

El curs passat vam realizar un projecte eTwinning amb els alumnes de 1r batxillerat econòmic: CLIMATE CHANGE TRACKERS. El nostre objectiu era fer un seguiment dels efectes del canvi climàtic a la nostra ciutat (Tracing The Effects of Climate Change in Your City). Els nostres companys estrangers van ser: Turquia, França i Polònia i vam realitzar amb ells multitud d'activitats: PADLETS amb les presentacions de cadascú; explicació i vídeo de la nostra ciutat; del nostre institut; un QUIZ del nostre país; logos pel projecte, enquestes sobre el canvi climàtic,...Per tot plegat hem aconseguit ara un eTwinning Quality Label. Gràcies a tothom per poguer-ho dut a terme! FELICITATS!!

Projecte Juguem amb Manresa

gvendre3 on 13/Oct/2022 - 10:50

Els alumnes de primer d'ESO A han començat el projecte "Juguem amb Manresa" amb un matinal per la ciutat. Han recollit informació per continuar la tasca i ho han passat la mar de bé.

Projecte Manresa-Mauthausen al Canal Taronja

jpons128 on 08/Jul/2022 - 06:04

El nostre institut participa en el projecte Manresa-Mauthausen des de ja fa uns quants anys. El Canal Taronja l’hi ha dedicat una tertúlia en la qual ha participat el Pol Gibert, un dels participants al viatge a Mauthausen d'aquest mes de maig: https://youtu.be/qLX0bqvczV4

L'experiència va marcar tot el grup. El treball previ ens va ajudar a viure-la intensament. Us en deixem algunes fotos!

Crepes

racuna on 23/Mai/2022 - 07:37

Dimecres passat estàvem llaminers. Tenim ganes de seguir cuinant, però ara toca fer plats senzills i que vinguin molt de gust. L’últim dia del projecte de cuina vam estar organitzant els últims dies de taller i seleccionant les properes receptes. Així, encetem la recta final amb uns bons crepes.

  Calendari

  Tal dia com avui

1899

Primera carrera d´automòbils a Barcelona.

1881

Panamà: comencen les obres del Canal.

2003

Texas (EUA): el transbordador espacial Columbia, amb set tripulants a bord, es desintegra en entrar a l'atmosfera minuts abans d'aterrar.

  Citacions

En l'estiu, tot lo món viu. Popular