Notícies » Xerrades

Xerrada Sr Xavier Gual

Enviada per mgarcia9 el 28/Mai/2018 - 12:05
Imatge 0 per Xerrada Sr Xavier Gual

El passat divendres 18 de maig el Sr Xavier Gual ens va venir a fer una xerrada als alumnes de 1er de batxillerat d'economia de l'empresa. El sr. Gual es un empresari del sector de la metal·lúrgica d'un empresa internacional que treballa en països com Indonesia, la Índia... 


Xerrada Riuverd

Enviada per mgarcia9 el 21/Mai/2018 - 18:17
Imatge 0 per Xerrada Riuverd

El passat dilluns 7 de maig el fundador i responsable de l’empresa d’inserció sociolaboral Riuverd de Solsona, Jordi Corbera,  va venir al nostre centre a explicar-nos la creació i el funcionament de la seva empresa als estudiant de economia i economia de l’empresa de 1er de Batxillerat i els alumnes d’emprenadoria de 3er de la ESO.

Ens van explicar que Riuverd és una empresa que va nèixer de tres emprenedors Jordi Corbera Claveria, Javier Fernández Gómez i Xavi Rendé Bertran que volien ajudar al joves i adolescents amb risc d’inserció sociolaboral de la zona de Solsona, i amb aquest objectiu van crear Riuverd.

 


Pantalles i xarxes socials: són socials?

Enviada per fsolis el 14/Mai/2018 - 09:06
Imatge 0 per Pantalles i xarxes socials: són socials?

17 de maig de 2018, a les 19:00 h (aula de música de l'INS Pius Font i Quer):

Xerrada a càrrec de Ferran Solís, professor de l'àrea de tecnologia i cap d'estudis adjunt de l'INS Pius Font i Quer de Manresa. Adreçada a tothom i en particular a les famílies de 1r cicle.

"Cada cop se senten més casos dolorosos relacionats amb les “pantalles” i les xarxes socials (amenaces, violència, depressió, ansietat, addicció, ...) entre nens / nenes / adolescents.

Tant si són víctimes com si són agressors són situacions doloroses per a ells/elles i per als adults que els estimen.

Ningú voldria haver de patir mai les situacions doloroses anteriors. Per tant, què hem de saber, a patir del que diu la ciència, i en particular la neurociència, sobre el tema, i en conseqüència què podem (hem de) fer els adults per evitar-les?"


La premsa a les escoles

Enviada per jpla1 el 19/Mar/2018 - 17:29
Imatge 0 per La premsa a les escoles

Gràcies al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a l'Obra Social d'una entitat financera, l'alumnat d'Història del Món Contemporani de 1r de Batxillerat del Pius han pogut gaudir d'una interessant xerrada sobre els mitjans de comunicació i la seva influència sobre nosaltres. A través d'exemples pràctics, el periodista Marc Serena ha parlat sobre les "fake news", la postveritat, el gran poder de les xarxes socials... i d'altres components que conformarien allò que s'anomena "la dieta mediàtica".

Ha estat una experiència interessant i enriquidora i als alumnes se'ls ha fet curta l'hora de xerrada i les preguntes finals. De ben segur que repetirem per aprendre més sobre aquest tema tan apassionant.


The symbols in the US

Enviada per fluna el 16/Mar/2017 - 08:16
Imatge 0 per The symbols in the US

Dilluns dia 13 de març els nostres alumnes de 2n de Batxillerat B i C van escoltar una xerrada a càrrec de Paul Fletcher (Oxford University Press) sobre els símbols més importants dels Estats Units, des de McDonals fins Lady Liberty. Va ser una xerrada molt profitosa on varen poder conèixer una mica més alguns aspectes de la història dels Estats Units a través dels seus símbols més representatius. Everyone enjoyed the talk !


Xerrada sobre relativitat i física quàntica

Enviada per fsolis el 27/Abr/2016 - 14:44
Imatge 0 per Xerrada sobre relativitat i física quàntica

Avui 27 d'abril, l'exalumna Laura Garriga Orteu ha realitzat una fantàstica xerrada, a l'alumnat de 2n de batxillerat (matèria de Tecnologia), sobre la Relativitat d'Einstein i física quàntica, de forma divulgativa i engrescadora, per tal de despertar la curiositat i la il·lusió pels misteris de la ciència. És un plaer pel coneixement i la docència veure com els nostres alumnes s'entusiasmen davant dels misteris de la natura i ho transmeten amb aquesta il·lusió.

“El misteri és allò més preciós que ens és permès sentir. És la sensació principal, el bressol de l’art i de la ciència veritables. Qui l’ignora, qui no pot sorprendre’s ni meravellar-se, està mort.”

Albert Einstein

Moltes gràcies a tots plegats i en particular a tu Laura. Fins aviat!


La clau de l'èxit d'una entrevista

Enviada per rserenti el 21/Abr/2013 - 19:58

El passat dilluns 8 d'Abril, els alumnes de primer de Batxillerat Econòmic vam rebre una xerrada per part de Rafael Roca, un professor de la FUB.Aquesta conferència es basava en informar-nos com sortir d'una entrevista de feina amb èxit. Les primeres impressions, el comportament, etc. El consell més bàsic que ens va donar va ser: "No ho canvieu, maquilleu". El que es va referir amb aquestes paraules era que el currículum és una presentació de la teva experiència laboral i no la pots variar ni inventar. Ens va donar tots els consells necessaris per entendre quins eren els requisits a l'hora mostrar-te natural i confiat.

Clàudia Torrallardona i Eulàlia Maluquer


El món és en color o és en blanc i negre?

Enviada per jmorral el 20/Feb/2013 - 17:58
Imatge 0 per El món és en color o és en blanc i negre?

El dimarts 19 de febrer hem tingut la visita del Neil Harbisson que ens ha explicat la seva particular visió del color. La Xerrada, organitzada pel departament d’educació visual i plàstica ha estat dirigida a l’alumnat de 2n d’ESO i als de les optatives de 3r i 4t. Harbisson és un artista irlandès-britànic-català, que té acromatòpsia, és a dir una anomalia genètica de la visió que fa que no pugui percebre cap color, i per tant vegi el món en blanc i negre. Però gràcies a un sistema cibernètic que porta al cap pot percebre els colors a través de sons. L’aparell, anomenat eyeborg, converteix cada color en un so, que Harbisson ha après a identificar com un color determinat segons si és més greu o agut.

La xerrada ha estat molt interessant i instructiva, i ens ha mostrat una nova manera de percebre i entendre el nostre món.

Si en voleu més informació:

http://www.harbisson.com/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Neil_Harbisson

http://www.eyeb.org/


Pessics de saviesa

Enviada per xvalls2 el 16/Gen/2013 - 09:18
Imatge 0 per Pessics de saviesa

El professorat de filosofia, a secundària, de la Catalunya Central, us convida a participar en el projecte Pessics de saviesa, que gira al voltant del Pensament Contemporni. Per si és del vostre interés, podeu consultar la informació apareguda a Regió7; així com el programa detallat del primer cicle, centrat en Els límits de l'ètica en l'espai polític.

Programa en format pdf


Xerrada a la FUB: Xavier Costa, Lékué

Enviada per rserenti el 26/Mar/2012 - 11:50

El dia 1 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat que fan organització a l’empresa i economia, van anar a la universitat FUB de Manresa a una xerrada del Xavier Costa, el director de l’empresa Lékué. Allà també hi havien més instituts. El Xavier primerament, ens va explicar com es va formar l’empresa, com va sorgir la idea, el nom de l’empresa, com va anar avançant i com s’ha convertit en una gran empresa a nivell internacional. El productes de Lékúe són estris de cuina de plàstic i tenen diferents funcions. Ell ens en va ensenyar alguns exemples, n’hi havia un que era com una capseta de plàstic amb uns foradets a dalt perquè sortís el vapor, que ficaves allà dins el menjar i el posaves al microones i es cuinava el menjar. Sobretot, per els que estem estudiant empresarials, ens agrada saber com els grans empresaris d’avui en dia van arribar a formar la seva gran empresa. El Xavier va ser molt simpàtic i va respondre a totes les preguntes que li demanàvem. Va ser un plaer assistir a la xerrada ja que vam aprendre moltes coses i va ser molt interessant.

Mariona Caballé Cañellas


Taller "Aprenem Junts"

Enviada per ngarcia2 el 24/Mai/2011 - 09:40

Des de l'AMPA del Pius Font i Quer us volem informar de: Des del Servei de Suport i Intervenció a les Famílies us volem informar del taller per a pares i mares que properament es durà a terme, anomenat? Aprenem Junts? on es parlarà dels límits i l'autoritat amb els nostres fills/es, la i l'afecte, l'autonomia i les tasques familiars i la importància del joc, i el de "Com crear hàbits d'autonomia", en el què es donaran eines per a crear hàbits d'estudi, del son, d'alimentació i d'higiene i emocionals". En el document adjunt podeu trobar tota la informació necessària sobre els tallers.


"Estudiar a la Universitat, la tenim a prop"

Enviada per jfons el 27/Abr/2011 - 11:51
El dijous 28 d'abril tindrà lloc la propera xerrada del PEC, que ha estat proposada i organitzada des de l'Ampa del Pius. És una taula rodona titulada "Estudiar a la Universitat, la tenim a prop" i està principalment adreçada tant als pares i mares com als nois i noies que veuen a prop l'accés a la Universitat. Serà una bona oportunitat per demanar dubtes i veure què hi ha de diferent en el pas de secundària a la universitat. A la taula hi hauran tant professors com estudiants que comentaran els seus punts de vista.
Adjuntem el pdf informatiu.

Esperem que sigui del vostre interès,

AMPA Pius Font i Quer


La maternitat d’Elna, bressol dels exiliats

Enviada per jfons el 10/Nov/2010 - 22:34

Dins de les activitats del Pla d’Acció Tutorial va tenir lloc el passat dimecres 10 de novembre la xerrada ‘La Maternitat d’Elna’ per a l’alumnat de 1r de batxillerat a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà.

La xerrada va frapar molt el nostre alumnat ja que ens endinsa en la tragèdia de la guerra i alhora ens mostra accions de gran generositat. La protagonista d’aquesta història, l’Elisabeth Eidenbenz, marca amb la seva manera d’entendre la vida, uns valors inequívocs: la generositat, la solidaritat, el pacifisme, l’aposta per la vida, valors que hem de transmetre a les noves generacions.

 

Podeu continuar llegint clicant al títol i si voleu més informació o transmetre les vostres impressions, sentiments, comentaris després de la xerrada podreu fer-ho a la pàgina web:

http://sentimentsaflordepell.blogspot.com/


Dia de la Terra

Enviada per jmarin el 19/Abr/2010 - 18:10
Avui ens ha visitat Mr Bruce Hamilton, director de conservació de Sierra Club, per conmemorar el Dia de la Terra. Aquest dia es celebra des de 1970 cada 22 d’abril i fou instaurat per aquesta ONG, que és la més antiga dels EUA en matèria medioambiental, fundada en 1892 per John Muir, qui entre d’altres mèrits és reconegut com el “pare” de tots els parcs naturals estadounidencs. hamilton2

Mr Hamilton ens ha mostrat en primer lloc el missatge institucional del President Obama per al Earth Day d’enguany (40è aniversari) i ha explicat als alumnes de 1r de batxillerat com n’és d’important lluitar perquè els governs d’arreu del planeta prenguin consciència de la importància de conservar el medi ambient i de desenvolupar polítiques que vagin adreçades en aquest sentit.


Podem prosperar sense crèixer ?

Enviada per xvalls2 el 11/Abr/2010 - 18:26
El Departament de Filosofia us convida, i anima la vostra assistència, a la interessant xerrada  "Els límits del creixement. Podem prosperar sense crèixer? "
El ponent serà en Marcel Coderch doctor enginyer per l'Institut Tecnològic de Massachussetts i membre del Consell Assessor de la Generalitat per al desenvolupament sostenible.
Lloc: Autidori La Plana de l'Om de Caixa Manresa. Plaça Plana de l'Om. Manresa
Dia: Dimarts 20 d'abril
Hora: 8 del vespre.

Presentació del llibre " Després de classe..."

Enviada per ngarcia2 el 06/Abr/2010 - 11:13

El Toni Argent és professor de secundària del Departament d'Educació (especialitat matemàtiques i economia). Fa uns mesos que ha sortit publicat el seu primer llibre sobre educació, aquest porta per títol "Després de classe...". Tracta sobre la seva experiència impartint classes particulars de reforç durant més de 15 anys en els quals ha pogut comprovar tota una sèrie de canvis socials, familiars, econòmics...


Moodle a les aules

Enviada per ngarcia2 el 16/Feb/2010 - 08:57

L’AMPA de l’IES Pius Font i Quer us convida dijous 25 de febrer del 2010 a les 20h a una sessió formativa per a pares i mares sobre l'aplicació de les noves tecnologies a l'aula. Us agrairíem que les persones interessades en aquesta xerrada ens ho féssiu saber per correu electrònic ampapfq@gmail.com coma molt tard el dimecres 24 de febrer, ja que és necessari la utilització dels ordinadors del centre.


3er Cicle de xerrades per a mares i pares 09-10

Enviada per ngarcia2 el 20/Nov/2009 - 11:11

“Com parlar amb els adolescents sobre sexe”. Dijous, 26 de novembre de 2009 a les 20.00h a l’Auditori de Caixa Manresa.


Xerrada: Matemàgia amb Fernando Blasco

Enviada per vgrau el 13/Nov/2009 - 11:17

El passat dimecres 4 de novembre de 2009 vàrem tenir l'honor de comptar amb una demostració de màgia matemàtica a l'IES Pius Font i Quer a càrrec del professor Fernando Blasco (Madrid, 1968), doctor en Ciències Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid. La xerrada va estar organitzada per l'AMPA del centre en col·laboració amb el departament de matemàtiques.

L'activitat va ser tot un èxit i esperem que algun dels nostres alumnes s'animi a descobrir aquest món de les cartes, la màgia en general i les matemàtiques.


Xerrada-presentació del llibre "La maternitat d'Elna"

Enviada per mtorra1 el 09/Feb/2009 - 07:19

Xerrada-presentació del llibre "La maternitat d'Elna" a càrrec de la seva autora Assumpta Montellà.

A la biblioteca, a les 10 h. per a 2n de Batxillerat A i a 2/4 de 12 per a 2n de Batxillerat B.


Les fronteres de la Física

Enviada per jmarin el 17/Nov/2008 - 18:41

Avui ens ha visitat el Dr. Enrique Fernández, director de l'institut d'altes energies de la UAB i president del comitè de política científica del CERN (Centre europeu de recerca nuclear).

Una conferència sobre física de partícules amb un to molt ajustat al públic de batxillerat reunit a la biblioteca de l'institut, seguida d'un torn obert de preguntes i respostes han donat el tret de sortida a la setmana de la ciència a l'IES Pius Font i Quer.

El Dr. Fernández ens ha descobert les fronteres de la física del segle XXI al temps que ens ha desvelat els secrets del LHC a Ginebra. Tot un luxe!!


Història de la ciència: xerrada de Dani Jiménez

Enviada per jmarin el 14/Mai/2008 - 12:57

<a href="index.php?set_albumName=album61&name=gallery&include=view_album.php"">

Dimecres 7 de maig ens va visitar el Dani Jiménez, físic col·laborador de El Club de TV3 i el Cosmocaixa. Al llarg d'una hora ens va guiar per la història de la ciència des dels temps d'Aristòtil fins ara, descobrint-nos personatges com Galileu, Newton, Pascal Foucalt.

Aquí teniu una petita mostra fotogràfica de la jornada. Àlbum


Setmana del Llibre amb Maite Carranza

Enviada per amonforte el 06/Abr/2008 - 20:07

El passat dijous dia 3 d'abril, va venir a Manresa l'escriptora Maite Carranza a parlar de la seva obra i a respondre les preguntes dels lectors. La xerrada va tenir lloc a la sala d'actes de la Biblioteca del Casino, on es van reunir joves (i no tan joves) per aclarir dubtes sobre les seves obres, i per fer signar els seus llibres.


Esquiada a la Masella

Enviada per irodriguez1 el 08/Feb/2007 - 07:41

El dimecres 31 de Gener, una quarantena de nois i noies de tercer d’ESO de l’institut Pius Font i Quer, vàrem anar a esquiar a la Masella durant tres dies.


La Marató de TV3

Enviada per amonforte el 18/Des/2006 - 18:01

"Et moriries de dolor". Amb aquest eslogan, TV3 torna a fer, per quinzè any, el programa "La Marató". Aquest es fa amb la finalitat de recollir fons per ajudar les víctimes de malalties, tals com el càncer o, en aquest cas, el dolor crònic. Als de 3er d'ESO ens van venir a fer una xarrada sobre aquest síntoma de malaltia.

« 1 2 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dilluns, 3 de setembre
Recuperacions ESO i Batx
divendres, 7 de setembre
09:00 Lliurament de notes ESO i Batx
10:00 Reclamacions ESO i Batx
dimarts, 11 de setembre
Festiu
dimecres, 12 de setembre
Presentació i inici de curs ESO
divendres, 14 de setembre
Presentació Inici Curs BAT
dimarts, 18 de setembre
Reunions Inici Curs Famílies ESO
dimarts, 25 de setembre
Reunions Inici Curs Famílies BAT
divendres, 12 d'octubre
Festiu
dimarts, 16 d'octubre
07:00 Sortida a Elna

Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC 2015-18

  Twitter

  Citacions

El més important és no deixar de fer-se preguntes. Albert Einstein

  Platea jove