Informacions » Activitats

Buscant els divisors perduts!

vgrau on 30/Mar/2023 - 08:50

Després de 2 dies buscant divisors a les classes de matemàtiques, hem pogut resoldre el repte proposat: "QUIN ÉS EL NOMBRE DE DUES XIFRES QUE TÉ MÉS DIVISORS?".

Ens hem hagut de posar a treballar col·laborativament ja que individualment és una feina gairebé impossible. Al final, la pissarra ha quedat tan plena de nombres i divisors que hem hagut de fer-li una foto per poder-ho passar a net.

El Pius col·labora a la 13a edició del Tast de jocs organitzat pel CAE

jfons2 on 29/Mar/2023 - 07:19

El passat dissabte i diumenge 11 i 12 de març l’alumnat de 3r d’ESO que durant aquest curs fa el Servei Comunitari amb el CAE van dinamitzar la 13a edició del Tast de jocs. L’alumnat juntament amb la resta de voluntaris van assistir a l’esdeveniment que es va dur a terme durant tot el cap de setmana al Centre Cultural El Casino. El Tast de jocs és un espai on es poden descobrir i jugar a més de 400 jocs de taula. Els membres del Club del joc i l’equip dinamitzador de l’activitat van orientar als assistents pel que fa la tria dels jocs i els van ensenyar a jugar-hi. El Tast de jocs estava dividit en diferents zones per tal que tothom pogués trobar el seu espai:

Taller de primers auxilis a 2n d'ESO

mriera on 27/Mar/2023 - 03:34

Aquesta setmana l’alumnat de 2n d’ESO fet un taller de Primers auxilis a càrrec d'estudiants del CGM d'infermeria de La Joviat. Ha estat un taller molt pràctic i hem après moltes coses útils.

El Sr. Molta Pasta ja pot triar projectes

vgrau on 23/Mar/2023 - 06:14

Aquests dies, l'alumnat de 1r d'ESO està fent les exposicions orals del projecte d'enjardinament de la parcel·la del Sr. Molta Pasta. Aquest projecte que fa setmanes que treballen, té per objectiu descobrir la geometria plana.

Ara ja tenen un pressupost d'enjardinament i una maqueta per tal de mostrar els seus treballs. El Sr. Molta Pasta triarà el que més li agradi (atenent a les propietats geomètriques i també al pressupost més ben calculat i ajustat). Des de l'àrea de matemàtiques volem felicitar a l'alumnat per la feina feta i esperem que hagin pogut gaudir tot aprenent els principals conceptes de la geometria plana.

Viatge final d'etapa a París

ebarbos2 on 21/Mar/2023 - 11:43

A la descoberta de París amb l'alumnat de 2n de Batxillerat.

Després d’uns cursos plens d’irregularitats hem pogut tornar a viatjar a l’estranger i celebrar el tancament  d’etapa amb l’alumnat de  2n de Batxillerat. Enguany hem descobert la capital del país veí: París.

"El nostre petit gra de sorra"

rserenti on 17/Mar/2023 - 18:28

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO dins la matèria de Visual i Plàstica han realitzat un mural amb les professores Emma Nuevo i Tamara Hernández. Un mural amb la frase: "VIVIM A LA TERRA COM SI EN TINGUÉSSIM UNA ALTRA A ON ANAR". Un pensament què reflecteix la preocupació envers el canvi climàtic i que fa pensar amb nosaltres i amb la nostra aportació,  el nostre gra de sorra, per posar remei al canvi climàtic. Gràcies a tots per la vostra aportació al projecte de centre Erasmus+.

Taller de reutilització de roba

rserenti on 15/Mar/2023 - 14:24

Dins de la matèria d'Economia Domèstica, a 4rt hem començat un taller de reutilització de roba. Ha vingut la Marta Gros i ha ensenyat ja el primer dia, a fer els primers passos per saber cosir. Quan haguem acabat farem una exposició de les creacions aconseguides.

Endavant!

Pizzes, amanides i caramels = ÀLGEBRA

vgrau on 12/Mar/2023 - 21:04

A 2n d'ESO estem iniciant el treball de l'àlgebra a partir de reptes ben curiosos. Vols provar de resoldre'ls?

Si no te'n surts, sempre ho pots demanar a l'alumnat de 2n d'ESO que segur que et sabrà ajudar.

Aquests tipus de reptes i d'altres que estem treballant, ens permet entrar en el món de l'àlgebra i de les equacions.

Un llenguatge abstracte que a 2n d'ESO ja l'entenem molt millor.

Projecte “Juguem amb Manresa” 1 ESOC

gvendre3 on 11/Mar/2023 - 06:50

Aquesta setmana 1 ESO C ha acabat el projecte “Juguem amb Manresa”. Després de dies de feina col.laborativa, els resultats ja són a la vista. Enhorabona pel treball realitzat!

8 de març: dia de la dona treballadora

agoma on 10/Mar/2023 - 03:55

El passat 8 de març vam celebrar el Dia de la Dona al nostre centre. Vam dur a terme un seguit d'activitats dins de les escoles feministes juntament amb altres instituts de secundària. Una de les accions col·lectives va consistir en penjar llençols reivindicatius a l'exterior del centre, amb frases que recollien alguns dels greuges que patim les dones al llarg de la nostra vida.

  Calendari

  Tal dia com avui

1670

Els angelets de la terra, guerrillers del Vallespir contra l´ocupació francesa, assetgen la vila de Ceret.

1492

Els Reis Catòlics, Ferran i Isabel, firmen a Granada l'edicte d'expulsió dels jueus d'Espanya.

1903

Primera explicació de les propietats de la ràdio pel matrimoni Curie a l'Acadèmia de Ciències de Londres.

1958

Nikita Kruschev anuncia que l'URSS ha decidit posar fi unilateralment a les seves proves amb armes nuclears.

1979

Els països àrabs declaren un boicot total a Egipte per haver signat la pau amb Israel.

1989

Iàsser Arafat és proclamat president de Palestina per decisió dels 70 membres del Comitè Central de l'OAP, reunits a Tunis

1992

Boris Ieltsin firma a Moscou el Tractat de la Federació amb divuit repúbliques russes.

  Citacions

L'única persona que mai s'equivoca és aquella que mai fa res. Johann Wolfgang Von Goethe