Informacions » Activitats

Acte 25 N per l'eliminació de la violència envers les dones.

ebarbos2 on 28/Nov/2022 - 07:47

"La violència és el darrer recurs dels incompetents" Isaac Asimov

Des de l'Institut Pius Font i Quer ens hem afegit als actes de la campanya del 25 de novembre per l'eliminació de la violència envers les dones.

Durant les darreres setmanes a tutoria s'han treballat diversos manifestos  contra la violència i alguns d'aquests s'han enviat al concurs organitzat pel SIAD

A la darrera hora lectiva del divendres 25, ens vam trobar tot el professorat i alumnat per llegir-ne una sel-lecció en un acte presentat pel Martí Sorribes i la Salma Ben El Fassi i amenitzat amb actuacions de diferents grups d'alumnes. Agraïm l'organització d'aquest acte a l'Anna Gomà, la Judit Fons i a tots els voluntaris i voluntàries que el van fer possible. Tant de bo en un futur no calgui cap acte per demanar que s'elimini la violència envers les dones o cap altre.

 

Xerrada d'Àlex Pujols: Música i societat

mvaler16 on 21/Nov/2022 - 11:50

El Dilluns 17 d'octubre l'Àlex Pujols (conegut com a baixista del grup Txarango) va visitar el nostre institut per oferint-nos una xerrada als alumnes de 3er d'ESO organitzada a través de la Casa de la Música de Manresa.

l'Àlex, a partir de la seva experiència, ens va mostrar com van ser els inicis del grup Txarango i l a manera en que es van organitzar com a COOPERATIVA: un tipus d'organització que posa en valor a les persones i el seu treball (i no el capital), i que es basa en principis democràtics i d'igualtat entre els seus membres.

Ens va explicar de quina manera l'economia social i solidària està incidint en noves propostes culturals, posant-nos exemples sobre la gestió de  festivals com Esperanzah! 

Des de  la música també es pot treballar per aconseguir un canvi de consciència social.

 

Erasmus+ meeting in Finland

rserenti on 21/Nov/2022 - 09:14

This week three teachers from our high school (Antoni Carbonell, Rosa Serentill and Sole Gonzalo) have spent four days in Finland to meet our Erasmus + partners. Our destination was Jyväskyllä, in the center of Finland, and there we were welcomed by Pirjo and Jarkko, who took us to their high school Gradia Jyväskyllä and showed us their facilities as well as their projects. During these days, we worked together to organize the Erasmus + project and the future mobilities with our students. Thanks to this visit, we learned more about Finnish education by the school principal and we set the main goals with our partners, which are all related to enviromental issues like sustainability and climate change. Furthermore, we were also invited to a meeting on sustainable transportation by the environmental responsible of Jyväskyllä at the city hall. All in all, it was a fantastic trip to meet our Finnish partners and the experience was very enriching for everyone involved.

Qui va descobrir la radioactivitat?

mpere9 on 17/Nov/2022 - 10:18

En motiu de la setmana de la ciència els alumnes de 1r a 4t d’ESO estem llegint al Cercallibres uns còmics molt divertits sobre la vida d’unes dones científiques: Hipatia, Ada Lovelace, Marie Curie, Rosalind Franklin i Hedy Lamarr que van fer descobriments molt importants per la nostra societat. La finalitat d’aquestes lectures, a més a més, de passar una bona estona, és donar visibilitat al paper de la dona en al ciència i la tecnologia, apropant a tots i totes les alumnes a la vida i les troballes d’aquestes cinc dones científiques del passat. Trencant així, estereotips femenins al voltant de la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques. Esperem que us agradin!

Mirallet mirallet, quin nom té aquest rosetó? I aquest fris?

vgrau on 09/Nov/2022 - 06:15

Aquestes setmanes a 2n d’ESO ens hem dedicat a classificar rosetons i frisos segons els moviments al pla que hi intervenen i els deixen invariants. No ha estat feina fàcil i l’alumnat ha hagut d’aprendre diferents tècniques per identificar-los.

Sorprenentment, hi ha infinites possibilitats de dibuixar frisos diferents però els podem classificar en només 7 grups. Ah, i els rosetons en només 2 grups. Què fort!!!

Si us agrada el tema, demaneu-ho a l’alumnat de 2n d’ESO i segur que us ho explicarà.

Consumir amb responsabilitat

rserenti on 08/Nov/2022 - 12:09

El dia 7/11 a l'optativa d'Economia domèstica vam fer un taller de finances ètiques que ens van oferir des de RedEFES ( Xarxa per l'educació en les Finances Ètiques i Solidàries). Van oferir-nos un taller amb l'objectiu de mobilitzar l'alumnat cap al consum responsable i el comerç just, introduir criteris de sostenibilitat en referència al consum i reflexionar sobre les implicacions que tenen les nostres decisions de consum.

L'hort del PIUS

rserenti on 08/Nov/2022 - 11:09

Ja hem tornat a començar a plantar al nostre hort: bledes, enciams, escaroles, espinacs i raves. Ben aviat en podrem començar a menjar! Endavant!

Projecte Puntal

rserenti on 02/Nov/2022 - 07:25

El Projecte Puntal ja ha començat un any més! Any rere any, el centre ofereix un recurs pels nois i noies de 1r i 2n ESO. Venen els dimarts de 16:00 a 18:00 al centre i els nois i noies de 2n Batxillerat els ajuden en les seves tasques diàries de les diferents matèries. Endavant amb el curs!

Analitzem el problema de Monty Hall calculant probabilitats

vgrau on 26/Oct/2022 - 06:07

Amb l’alumnat de 2n d’ESO hem investigat quina és la millor opció davant d’aquest famós problema. No és fàcil! Ho voleu probar? Nosaltres ho hem fet 600 cops i ja sabem quina és la millor opció.

PROBLEMA:

Tenim 3 portes a escollir. Darrera d’una hi ha un cotxe i darrera les altres dues hi ha un ruc. Ens deixen triar una porta i llavors el presentador del concurs ens obre una de les portes on hi ha un ruc. En aquest moment, el presentador ens diu si volem canviar la nostra elecció inicial. Tu què faries?

PISTES:

Per entendre el problema podeu mirar aquest fragment de la sèrie Numb3rs (https://youtu.be/pqJBTWoIkbA) i per fer proves amb el joc i entendre què pasa, podeu probar amb aquest simulador (https://www.geogebra.org/m/swajuvmw).

Si teniu dubtes, sempre podeu demanar-ho a l’alumnat de 2n d’ESO.

Déu n'hi do quanta brutícia!

vgrau on 20/Oct/2022 - 08:50

L'alumnat de 2n d'ESOA, hem netejat els patis de l'institut. Menys escombraries i tindrem menys feina! Cadascú pot contribuir a tenir uns patis molt més nets.

Som-hi!

  Calendari

  Tal dia com avui

1835

Inauguració de l'Ateneu de Madrid.

1836

Es dissolen a Espanya els gremis professionals.

1911

Mongòlia es converteix en protectorat rus.

1921

El Govern britànic atorga autonomia interna a Irlanda del Sud sota l'estatut de domini dins de la Commonwealth.

1962

El Departament d'Estat nord-americà confirma la retirada dels bombarders soviètics II-28 de Cuba.

1978

Aprovada en referèndum la nova Constitució espanyola.

1989

Felipe González pren possessió novament com a president del Govern després de les eleccions del 29 d'octubre, i confirma en els seus llocs tots els membres del seu anterior Gabinet.

  Citacions

Segons el vent, les veles Adagi català