Informacions » Concursos

El Nil Heras i la Cèlia Torras reben una menció en els premis Poincaré de TR de matemàtiques.

jperez35 on 25/Mai/2021 - 19:12

La setmana passada es va fer públic el veredicte del jurat dels premis Poincaré organitzat per la UPC on es premien els millors treballs de recerca de matemàtiques del curs 20-21. El Nil Heras i la Cèlia Torras han obtingut una menció pel seu treball «Sistemes dinàmics discrets. Les matemàtiques del coronavirus». El treball ha estat tutoritzat pel Xavier Santallúsia. L’àrea de matemàtiques volem felicitar-los per aquest premi i animar-los a continuar treballant amb la passió i el rigor que han mostrat en el treball!. Enhorabona!

Exposició de les fotografies del concurs de fotografia matemàtica

jperez35 on 11/Mai/2021 - 06:28

Com ja us vàrem explicar en una notícia anterior més de 150 alumnes varen participar en el concurs de fotografia matemàtica d'enguany. Per participar en el concurs calia enviar una fotografia amb algun motiu matemàtic acompanyada per un títol suggestiu.

Per tal de seleccionar les fotografies guanyadores que representarien al Pius cada classe va triar la que creia que era la millor fotografia de les que s'havien presentat en el seu grup. Posteriorment un jurat composat per professors de l'àrea de matemàtiques va tenir la difícil tasca de seleccionar la millor foto de cada nivell i després triar entre les dues fotografies guanyadores de cada cicle  quina era la que representaria al nostre centre en el concurs de fotografia matemàtica de Catalunya (una de 1r i 2n d'ESO, una de 3r i 4t d'ESO i una de 1r i 2n de BAT i una del professorat del centre).

CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA. PRIMERA FASE

jperez35 on 21/Abr/2021 - 06:43

Com cada any i ja en van molts el Pius participa en el concurs de fotografia matemàtica que organitza l'ABEAM a tot Catalunya. Més de 150 alumnes del nostre centre i de tots els nivells han participat enviant una fotografia amb títol amb algun motiu matemàtic. En aquesta primera fase cada classe ha triat,d'entre les presentades pels seus alumnes, la foto que els representarà a la fase següent.

Dos alumnes del Pius passen la primera fase de l’Olimpíada de Física de Catalunya

acarbon4 on 22/Mar/2021 - 14:52

Dongwei Li i Àlex Rodríguez estudiants de 2n de Batxillerat A estan participant a l’Olimpíada de Física 2021. A la primera fase, que es va celebrar telemàticament el 5 de març, hi van participar 204 estudiants de 58 centres educatius dels quals es van triar els 50 amb millors qualificacions, entre els quals hi havia els dos alumnes del Pius.

Tres alumnes del Pius participen a l'Olimpíada de Biologia de Catalunya

fmarti85 on 05/Feb/2021 - 05:25

Tres alumnes de 2n de Batxillerat del Pius van participar dimecres passat a la tarda a l'Olimpíada de Biologia de Catalunya 2021, que aquest any ha tingut format telemàtic degut a les restriccions provocades per la pandèmia.

Guillem Guardia, Maria Martínez i Tasnim Noueir van haver de respondre durant dues hores a un total de 50 qüestions sobre Biologia, referides a tots els continguts que es treballen a 1r i a 2n de Batxillerat. És una prova difícil per a la qual s'han estat preparant durant les darreres setmanes. El COVID-19 ha estat sense dubte el protagonista de l'examen, ja que diverses preguntes en feien referència.

Mireia Majó (ex-alumna del Pius) obté un dels Premis Extraordinaris de Batxillerat

vgrau on 20/Oct/2020 - 08:03

El professorat del Pius Font i Quer, felicitem a la Mireia Majó, per l’obtenció d’un dels 43 Premis Extraordinaris de Batxillerat que s’han donat a tota Catalunya.

Moltes felicitats i sort en el teu futur!

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat són un estímul per als alumnes i constitueixen el reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes que demostren una preparació especial en aquests ensenyaments. Són també una mostra de la constància i el compromís pel treball compartit entre estudiant, professors i família.

Concurs Fem Matemàtiques 2020: 9 alumnes del Pius, classificats.

jperez35 on 20/Abr/2020 - 13:01

Com cada any, els alumnes de 1r i 2n d'ESO del nostre centre varen participar a la primera fase del concurs Fem Matemàtiques.

El concurs consisteix en la resolució de 3 problemes en equip. Des del centre vàrem dedicar dues setmanes a treballar a l'aula els problemes proposats per tal que després cada equip pogués afrontar a casa la seva resolució. Us podem assegurar que els problemes no eren gens fàcils!

Aquests dies hem rebut una molt bona notícia i una altra de dolenta.

La bona és que 9 alumnes del nostre centre s'haurien classificat per a la segona fase del concurs: la Mireia Brucart, en Nil Costa, l'Oriol Massaneda i la Maria Sanchez de 1r d'ESO i l'Oriol Bernadich, en Max Dabo, l'Aleix Vidal, la Mireia Ladera i la Martina Monrós de 2n d'ESO.

La dolenta és que a causa de la situació que estem vivint, l'organització s'ha vist obligada a anular la següent fase i conseqüentment la continuació del concurs.

Volem felicitar de totes maneres a tots els que heu participat en el concurs i especialment a aquests nois i noies que han aconseguit superar la primera fase.

 

Alumnes de Batxillerat queden entre els 20 primers al Problemes a l'esprint!

xsantall on 07/Feb/2020 - 10:54

El passat 5 de febrer es va celebrar el concurs on-line de matemàtiques “Problemes a l'esprint” destinat a alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. El nostre centre va participar-hi amb un equip format per 21 alumnes. L'objectiu del concurs és resoldre 10 problemes (més 3 de propina fora de concurs) treballant en equip i en el mínim temps possible.

Van participar-hi un total de 67 equips de centres de secundària d'arreu dels Països Catalans i els nostres alumnes varen aconseguir una molt meritòria dissetena posició.

 

Alumnes de 3r i 4t d'ESO participen al “Problemes a l'esprint” i aconsegueixen la desena posició!

jperez35 on 21/Des/2019 - 11:03

El passat 11 de desembre es va celebrar el concurs online de matemàtiques “Problemes a l'esprint” per a 3r i 4t d'ESO. El nostre centre va participar amb un equip format per 21 alumnes. L'objectiu del concurs és resoldre 10 problemes (més 3 de propina fora de concurs) treballant en equip i amb el mínim temps possible.

Van participar un total de 142 equips de centres de secundària d'arreu dels Països Catalans i els nostres alumnes varen aconseguir una molt meritòria desena posició sent també els primers de la nostra comarca.

Per si aquest Nadal no sabeu què fer i voleu enfrontar-vos als reptes proposats aquí teniu l'enllaç:

http://www.cangur.org/esprint/34desembre19/enuform/

 

Reconeixement millors resultats Proves Cangur a la Catalunya Central

jperez35 on 10/Jun/2019 - 04:33

El passat dijous 6 de juny es va celebrar a la sala d'actes de la UPC de Manresa l'acte de reconeixement als alumnes de 4t d'ESO i batxillerat de la Catalunya Central millor classificats a les proves Cangur d'enguany.

Un total de 45 alumnes foren distingits entre els quals hi hagué una nodrida representació del Pius amb un total de 8 alumnes. Ha estat el centre amb més alumnes amb resultats destacats de tots els instituts de la zona!

  Calendari

  Tal dia com avui

1469

Matrimoni a Valladolid d'Isabel I de Castella i Ferran V d'Aragó, els futurs Reis Catòlics.

1869

S'estableix a Espanya la pesseta com a unitat monetària.

1934

Mao i els seus seguidors abandonen Kiang-si i inicien la «llarga marxa» a través de la Xina.

1987

En una sola jornada, la Borsa de Nova York perd més de 500 punts, la pitjor caiguda del mercat de valors des del «crack» de 1929.

1989

Camilo José Cela rep el premi Nobel de Literatura.

2001

L'exèrcit d'Israel ocupa la ciutat de Betlem i arrabassa el seu control a l'Autoritat Nacional Palestina.

  Citacions

Perillosos són els grans homes dels quals hom no pot riure. Giovanni Guareschi