Informacions » Sortides

Visita al Museu de les Matemàtiques + Descoberta a Igualada

racuna on 01/Feb/2023 - 09:12

El passat 26 de gener, l’alumnat de 3r d’ESO va anar al Museu de la Pell d’Igualada per a poder gaudir d’una exposició itinerant del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) anomenada “Experiències matemàtiques”. Aquesta, estava formada per 23 mòduls interactius de geometria, estadística, probabilitats, estratègia i combinatòria, que oferien una aproximació manipulativa i no acadèmica a temes matemàtics. L’alumnat podia experimentar i manipular tots els materials allà presents i comprovar en primera persona diferents teoremes i enginys matemàtics.

Després de la visita a l’exposició, van participar en un taller de construcció de cúpules de Leonardo. Aquest consistia en la construcció col·lectiva d’una o més cúpules d’uns 4m de diàmetre i un metre d’altura aproximadament. Aquestes estructures tridimensionals, fetes amb bastons de fusta amb quatre osques, que se sostenen mútuament sense necessitat de cap més element d’unió, apareixen en els escrits del genial Leonardo da Vinci.

La construcció comença pas a pas amb la participació de tothom, i en qüestió de 10 minuts, ja es pot observar com va creixent i comença a aixecar-se de terra.

Un cop construïda, l'alumnat pot arribar a entrar-hi dins. Nosaltres vam construir dues cúpules amb dos patrons de construcció diferents (n’hi ha onze) i les vam aconseguir aixecar i tornar a deixar al terra. És un moment àlgid de treball coordinat que permet veure la trama de bastons des de sota.

Com que els bastons se sostenen mútuament, en fallar-ne un, tot cau encadenadament.

Aprofitant que estàvem a Igualada, vam completar aquest meravellós i fred matí fent una petita descoberta de la ciutat: vam voltar guiats pels mateixos alumnes visitant i descobrint espais tan importants com el Portal de la Font Major, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de Cal Font i l’Asil del Sant Crist, entre d’altres.

Va ser un matí molt entretingut i enriquidor.

Taller de bioinformàtica a l'ESCI-UPF de Barcelona

asolernou on 17/Des/2022 - 07:37

Aquest dijous, l'alumnat de l'optativa de biologia de 2n de batxillerat ha realitzat un taller de bioinformàtica a l'universitat ESCI-UPF on ha pogut conèixer l'aplicació d'aquesta tecnologia en el coneixement del funcionament dels receptors cel·lulars, concretament dels efectes del cànnabis sobre les cèl·lules neuronals. #aplicacionsdelaciència #nousaprenentages #2nbat

36a Trobada de delegats i delegades del Bages i Moianès

ebarbos2 on 28/Nov/2022 - 07:29

Dijous 24 de novembre el Consell Comarcal va convocar la 36a trobada de delegats i delegades de l'ensenyament secundari del Bages i Moianès al municipi de Santpedor.

 

Els alumnes de psicologia i sociologia de 2n de batxillerat fan una excursió per conèixer els detalls de la implantació de la presó dels Lledoners

jfons2 on 18/Nov/2022 - 12:02

El dimarts 8 de novembre, els alumnes de psicologia i sociologia de 2n de batxillerat van caminar pels voltants de la presó dels Lledoners amb la finalitat de comprendre el procés de planejament i construcció d’una presó al pla de Bages: les mobilitzacions que es van generar en contra, la modificació del projecte per fer una construcció més dissimulada dins del Pla dels Lledoners i l’afectació sobre la masia de les Torres. Aquesta activitat tindrà una continuïtat amb la visita de responsables del centre penitenciari a l’institut al proper mes de febrer.

Sortida "Resseguint les passes de l'exili" de 1r de batxillerat

cgrasset on 26/Oct/2022 - 07:18

El dijous 13 d'octubre els alumnes de 1r de batxillerat vam començar el camí cap a França per aprendre història alhora que ens posàvem a la pell dels exiliats republicans de la Guerra Civil Espanyola. La primera parada va ser al Museu de l'exili a la Jonquera, on vam conèixer les guies que ens van acompanyar durant els dos dies.

Sortida d'inici de curs de 1r d'ESO

asolernou on 20/Oct/2022 - 11:10

L'alumnat de 1r d'ESO, aquest passat divendres 14 d'octubre, ha realitzat la sortida d'inici de curs. Durant la jornada, hem fet una agradable caminada des de l'institut fins al Parc de l'Agulla, tot fent un tram de la sèquia. Allà, juntament amb el monitoratge del CAE, s'han portat a terme activitats i dinàmiques de cohesió de grup. #ParcdelAgulla #1rESOPius #CAEManresa

 

Sortida 3r ESO des de Cal Rosal a Pedret

eperez on 18/Oct/2022 - 07:56

El divendres 14 d'octubre l'alumnat de 3r ESO vam fer una caminada per una via verda del Berguedà.

L'itinerari va començar a l'antiga colònia tèxtil de Cal Rosal. Caminant pel costat del riu i seguint l'antic traçat del carrilet, vam arribar fins al Pont de Pedret. Després de creuar-lo, vam trobar la bonica ermita de Sant Quirze. Allà vam esmorzar, jugar i descansar una mica per agafar forces i fer el camí de tornada.

Va ser un dia de convivència i d'esbarjo, on vam poder gaudir d'entorn fantàstic.

Sortida al Salí de Cambrils

enuevo on 17/Oct/2022 - 09:06

El divendres 14 d'octubre, l'alumnat de 2n de batxillerat vam fer una visita guiada al Salí de Cambrils, on vam poder conèixer el procés de l'elaboració de la sal. Després ens vam poder banyar a una piscina amb una saturació de sal com si estiguéssim al mar mort i, fins i tot, intentar fer una cursa!

 

Camí Ronda Calella-Palamós 4t ESO

pnavarro on 17/Oct/2022 - 06:33

Avui hem anat a fer un dels trams més macos del camí de Ronda de la Costa Brava amb l'alumnat de 4t ESO. Ens ha fet un dia perfecte per a caminar durant els 6 quilòmetres i 2 hores d'activitat per la cala del Crit,  cala Cap de Planes, cala Roca Bona (on hem esmorzat), cala Estreta, cala Corbs, Barraca d'en Dalí, cala de Castell, cala s'Alguer i cala Fosca on ens hem banyat, dinat i agafat l'autobús de tornada.  Ha estat una jornada de convivència, exercici, natura i ens ha servit per acomiadar l'estiu que fa unes setmanes ja ens va deixar.

Sortida a Montserrat

mriera on 14/Oct/2022 - 17:21

Avui l'alumnat de 2n d'ESO ha anat a Montserrat per conèixer una mica el seu entorn natural, la seva cultura, punts emblemàtics, els productes típics i les seves tradicions. Hem caminat tots junts fins l'ermita de Sant Miquel, també hem anat fins al mirador i hem gaudit de les vistes. Després hem fet una gimcana seguint un plànol i per últim hem escoltat l'escolania de Montserrat dins la Basílica.

  Calendari

  Tal dia com avui

1899

Primera carrera d´automòbils a Barcelona.

1881

Panamà: comencen les obres del Canal.

2003

Texas (EUA): el transbordador espacial Columbia, amb set tripulants a bord, es desintegra en entrar a l'atmosfera minuts abans d'aterrar.

  Citacions

L'única persona que mai s'equivoca és aquella que mai fa res. Johann Wolfgang Von Goethe