Informacions » Viatge 1r Btx

Projecte Manresa-Mauthausen

mgarcia1 on 14/Mai/2019 - 15:29

Un any més l'institut Pius Font i Quer ha participat en el projecte Manresa-Mauthausen. Deu alumnes de 1r de batxillerat amb la professora de filosofia van fer el viatge a Mauthausen del 3 al 6 de maig. https://ca.wikipedia.org/wiki/Mauthausen-Gusen

Visitàrem el camp de concentració de Mauthausen, el de Gusen, els túnels de Ebensee, la casa d'Anna Poitner i el castell de Harteim. També vam fer un breu recorregut per les ciutats de Linz i Munic.

És un viatge on es pren consciència del concepte del mal que malauradament l'ésser humà ha estat capaç d'infligir a altres humans des de la discriminació i la manca de dignitat respecte a col·lectius com van ser els republicans espanyols, jueus, homosexuals, entre d'altres.

Una vegada tornats del viatge l'alumnat participant ha explicat a la resta d'alumnat de 1r de batxillerat la seva experiència viscuda, una experiència que no deixa a ningú indiferent.

Bloc del projecte: https://allunyament.wordpress.com/

 

Xarxa Mai Més a Sant Boi de Llobregat

mgarcia1 on 12/Mai/2019 - 19:58

El dia 26 d'abril els deu alumnes i la professora de filosofia de l'institut van assistir a la 7a trobada de joves de la Xarxa Mai Més.

Enguany ens vam trobar a Sant Boi de Llobregat, ciutat on acolliren molt alumnat de diversos centres de Catalunya que treballen en diversos projectes antifeixistes relacionats amb els camps d'extermini i de concentració nazis.

La jornada es desenvolupà entre diverses activitats al carrer i altres en un teatre on es presentaren molts projectes que es realitzen, entre els quals els de Manresa-Mauthausen del qual el nostre centre en forma part.

Viatge a Madrid

rserenti on 19/Des/2014 - 13:09

Els passats dies 10, 11 i 12 de desembre els alumnes de 1r de Batxillerat que realitzen l’itinerari econòmic van fer una sortida de caràcter educatiu i cultural a Madrid. Durant la seva estada a la ciutat, aquests van realitzar tot un seguit d’activitats i visites que van fer del viatge una experiència molt enriquidora. Acompanyats de les professores Rosa Serentill i Estrella Pérez, van poder visitar la fàbrica Danone, el Vicente Calderón, el Congrés de Diputats, la casa de la Moneda, les instal·lacions de RTVE i el temple de Debod. A més d’això, van tenir la oportunitat d’anar a patinar al Palau de gel de Madrid i de visitar la ciutat durant les seves hores lliures. Finalment, els integrants d’aquest viatge van arribar a Manresa el dia 12 a la nit, després d’haver viscut uns dies on aprenentatge, oci i convivència van anar lligats de la millor manera.

Àlbum de fotos del viatge

Guillem Oliva de Fuenmayor

Recordar per prevenir

xvalls2 on 11/Mai/2014 - 23:34

El cap de setmana del 9 al 11, en representació de la ciutat de Manresa, alumnat del Pius i el Peguera vam viatjar als camps d'extermini de Mauthausen i Gusen. Anàrem acompanyats de l’IES Baix Montseny de Sant Celoni, membres de l'Amical i representants institucionals de la Generalitat i l’Ajuntament Santa Coloma. En total formàvem un grup de vuitanta-set persones. 

Segon dia del viatge a Madrid

rserenti on 25/Gen/2013 - 08:07

L’últim dia a Madrid, dia 13 de desembre, ens vam llevar i vam esmorzar a l’alberg com el dia anterior. Vam agafar l’autobús per visitar “El Prado” on un guia ens va ensenyar les obres més emblemàtiques del museu. A continuació els alumnes d’economia i empresa van visitar el Congrés dels Diputats mentre els altres alumnes acabaven de visitar el museu.

Àlbum de fotos del viatge

Menorca

jmarin on 26/Jun/2012 - 07:36

La colla de 1r de batxillerat ja som a Menorca, després d'un petit creuer per la Mediterrània vam arribar ahir al port de Mô, avui visitarem el seu centre històric i els poblats talaïòtics de Talatí de Dalt i es Trepucó. De moment no podem queixar-nos del temps, ni el climatològic ni el relatiu, l'estrés és història!

Viatge d'estudis

jsainz on 11/Jul/2002 - 15:31

Ja som aquí, ja hem tornat!

Els 60 alumnes de primer de Batxillerat hem passat uns fantàstics i fresquets dies per terres de Suïssa, Àustria i Alemanya. Per les fotografies sabreu allò que ens ha agradat més.

El rànquing l'encapçala sense dubte Munic, després el segueixen el castell del rei boig, Bregenz i les cataractes del Rin.

El darrer lloc l'ocupa Ginebra per què? Feia calor, tot era molt car, l'alberg.....i se'ns va avariar l'autocar!!!!. Sort que va passar el primer dia i ho vam oblidar ràpidament. La millor notícia és que després de vuit dies de viatge encara tenim l'estiu per endavant amb la sensació d'haver viscut una experiència única i d'haver-nos fet un xic més grans.

Les fotos del viatge de 1r BTX

ferran on 20/Abr/2001 - 16:17

Ja podeu veure les fotos del viatge de 1r Batxillerat per terres del Sud de la Península .

<td width=50% align=left valign=center>

  1. <a href=http://pius.nexenservices.com/fotos1r/pag1 target=self>València
  2. <a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/pag2 target=self>Sevilla-1
  3. <a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/pag3 target=self>Sevilla-2
  4. <a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/pag4 target=self>El Bus
  5. <a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/pag5 target=self>Cordoba
  6. <a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/pag6 target=self>Diversos

<td align=center valign=center>

<a href=http://pius.nexenservices.com/fotos1r/portada/porta1.jpg target=self><img src=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta1.jpg width=65 height=65>

<a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta2.jpg target=self><img src=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta2.jpg width=65 height=65>

<td align=center valign=center>

<a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta3.jpg target=self><img src=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta3.jpg width=65 height=65>

<a href=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta4.jpg target=self><img src=http://pius.nexen.net/fotos1r/portada/porta4.jpg width=65 height=65>

Viatge 1r Btx. (Des de Sevilla)

ferran on 03/Abr/2001 - 10:20


CRÒNICA DEL VIATGEAquests nois i noies ja estan mig fosos. Marta C.

Ens ho estem passant molt bé, tot ique aquí a les discoteques

no et deixen entrar si no en tens més de 23! Ja se'ns està

enganxant l'ecentillo" de Sevila que per cert és molt curiós.

Núria S.T.

Estic d'acord que Sevilla és una 'city' mot maca. Ara la gent

és molt estranya: vaig demanar que si tenien un billar i es

van pensar que els demanava una beguda. Pepe.

Jo no sé encara com he arribat aquí. Penso que estic bé però

per una altra part enyoro a alguna gent. Vull tornar a Manresa.

Ara no puc. Però ho vull fer. Vane.

Jo estic bé i cada cop m'ho passo millor però hi ha algú que

no ens deixa acabar de disfrutar el

viatge. Angi.

Viatge fi de curs (Primer dia : 30/03/2001)

ferran on 01/Abr/2001 - 21:38

Per fi ha arribat el gran dia!

Després de temps indefinit esperant-ho, ens hem trobat a les set davant del Peguera. Entre la multitut i les maletes, es respirava un ambient d´emoció i nervis. Tard, com sempre, hem marxat.

El trajecte ja era pesat de per sí però encara ha ajudat més !! a animar-nos !!, sarcàsticament parlant, els vídeoclips de Sant Valentí . Per suposat hem rigut una mica veient l´obra de teatre.

Hem arribat a València , i després de dinar hem visitat el museu de les Arts i les Ciències , i hem vist una

projecció a l´Hemisfèric. Després hem anat a Benidorm .

En definitiva, ha sigut un dia xafogós, però que enceta bé el viatge.

  Calendari

  Tal dia com avui

1835

Inauguració de l'Ateneu de Madrid.

1836

Es dissolen a Espanya els gremis professionals.

1911

Mongòlia es converteix en protectorat rus.

1921

El Govern britànic atorga autonomia interna a Irlanda del Sud sota l'estatut de domini dins de la Commonwealth.

1962

El Departament d'Estat nord-americà confirma la retirada dels bombarders soviètics II-28 de Cuba.

1978

Aprovada en referèndum la nova Constitució espanyola.

1989

Felipe González pren possessió novament com a president del Govern després de les eleccions del 29 d'octubre, i confirma en els seus llocs tots els membres del seu anterior Gabinet.

  Citacions

A l'estiu, la figa busca el piu. Popular