Informacions

La biblioteca recomana: Contra el vent

mcastella1 on 05/Jun/2023 - 07:55

EL PODEU TROBAR A LA BIBLIOTECA!

Hi ha hagut massa coses que no han anat bé per a Andreu en els tres anys que ha passat a l’institut, on ni tan sols podia refugiar-se als serveis per a agafar alé. Els descansos estaven dominats per Hèctor i Raül, dos pinxos clandestins que els feien la vida impossible, a ell i a la seva companya Halima. Afortunadament, a casa, on també es vivien temps difícils, pot superar els seus problemes en fer-se càrrec dels ocells del seu avi i parlant pel xat amb la Coloma, una amiga cibernètica que l’ajuda a descobrir que val la pena confiar en la gent.

Temàtica: Juvenil | novel·la no ficció, violència de gènere, assetjament

IFEST

rserenti on 02/Jun/2023 - 06:05

El tercer trimestre els alumnes de Funcionament de l'Empresa han realitzat per grups un treball dins d'un concurs IFEST , que ha plantejat el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. Els i les joves (players) han d’escollit entre un dels reptes i han desenvolupat un prototip com a solució, que han defensat en les diferents fases de la competició. L’edició d’enguany planteja diversos reptes que provenen de la mateixa Administració, entitats i d’empreses privades referents en tecnologia, ciència o innovació i vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Hi ha hagut dos grups que han passat a semifinals i d'aquí un ha passat a la final. Felicitats a tots els grups però sobretot al grup d'Aigües: Lirjon, Nabil i Aleix com a semifinalistes i al grup de salut: Arnau Fainé  Jan Blancafort i Clara Gener que arribaran a la final que es farà a Barcelona.

Gran participació a la cloenda del Servei Comunitari del Pius: un pas ferm cap a la construcció d'una societat més solidària

jfons2 on 02/Jun/2023 - 06:05

El dijous 25 de maig vam celebrar la cloenda del Servei comunitari del curs 2022-23. Ho fam fer en un acte que va aplegar una àmplia participació i que va ser testimoni del compromís i l’èxit de la comunitat educativa en les seves iniciatives de servei a la comunitat. L’esdeveniment va ser un reconeixement a tots els agents que fan possible any rera any el projecte del Servei Comunitari de l’Institut Pius Font i Quer en col·laboració del teixit associatiu de la ciutat.

Durant tot el curs l’alumnat de 3r d’ESO ha contribuit amb diferents entitats locals duent a terme projectes que promouen el desenvolupament social a través de la sensibilització ciutadana i les accions solidàries relacionades amb la pobresa econòmica, l’exclusió social, la cultura, el nostre patrimoni, la integració a les escoles, la discriminació i la cura del medi ambient. Tots aquests projectes, 15 en total, es van dur a terme amb 10 entitats locals.

Durant l’esdeveniment l’alumant va tenir l’oportunitat de compartir les seves experiències i lliçons apreses durant el Servei. Van destacar el sentiment de satisfacció i gratitud que van experimentar en poder ajudar en el benestar de la comunitat i l’aprenentatge i creixement dut a terme amb la complicitat de les persones amb qui van interactuar durant tots aquests mesos. També es van repartir els diplomes de participació a l’alumnat.

L’acte de cloenda del Servei comunitari va demostrar que aquesta iniciativa ha contribuït a formar joves compromesos, actius i amb consciència de la importància que té donar suport a la seva comunitat adquirint, a més a més, habilitats essencials pel seu futur. 

Des d’aquí volem agrair a totes les entitats, a les famílies, a l’alumnat i a tot l’equip humà que, directa o indirectament, ha fet possible tirar endavant aquest projecte solidari.

La biblioteca recomana: El curiós incident del gos a mitjanit

mcastella1 on 30/Mai/2023 - 13:57

 

EL TENIM A LA BIBLIOTECA!

Christopher Boone té quinze anys i pateix una forma lleu d’autisme. És tot un expert en matemàtiques, però sap molt poques coses sobre els éssers humans. Li agraden les llistes, els sistemes, la veritat...

Odia el groc, el marró i que el toquin. Mai ha anat sol més enllà de la botiga de la cantonada, però quan descobreix que algú ha matat el gos d’una veïna decideix iniciar una investigació. Lluny de fracassar, la recerca d’en Christopher, que emula el seu admirat Sherlock Holmes -el model de detectiu obsessionat amb el distanciament i l’anàlisi dels fets-, qüestionarà ben aviat el sentit comú i el comportament dels adults que l’envolten.

Temàtica: Juvenil | Novel·la negra, misteri, relacions socials

Som tots els moments que hem compartit...A reveure alumnat de 2n de batxillerat!

jbordes1 on 30/Mai/2023 - 10:23

El passat 26 de maig es va celebrar la festa de graduació de 2n de batxillerat. Un final d'etapa que professorat i alumnat van viure com un moment molt especial i que va tancar una trajectòria al centre plena de moments de tots colors, però que tots sumats formen una etapa vital inoblidable.

L'Ot Santacreu, 7è classificat a la Marató de problemes

eperez on 29/Mai/2023 - 09:44

A Catalunya es convoquen diverses activitats de divulgació matemàtica centrades en la resolució de problemes: el Fem Matemàtiques, la prova Cangur, el + mates, els Problemes a l'esprint i la Marató de problemes.

Clàssiques i l'Erasmus +

rserenti on 26/Mai/2023 - 08:34

Volem agraïr la col-laboració dels alumnes de 4rt que fan classe amb el Jaume Sainz  a la matèria de llatí. Han aportat " el seu petit gra de sorra" i han fet un mural amb els ponts i aqüeductes lligant-ho al primer objectiu que tenim de l'Erasmus + sobre el consum de l'aigua. Gràcies!

Barcelona segle XX: sortida d'Història de 4t ESO

jpons128 on 26/Mai/2023 - 07:34

Presó i repressió són les dues paraules que defineixen el què va ser el Castell de Montjuïc. Els alumnes de 4t ESO vam fer un joc de pistes per les sales, calabossos i terrats del Castell de Montjuïc de la mà de dues guies, i després vam visitar el Fossar de la Pedrera dels cementiri de Montjuïc, l'espai que conté prop de dos mil afusellats per la dictadura franquista al camp de la bota de Barcelona. Un espai de memòria històrica on també reposa el cos del president Lluís Companys, afusellat per Franco el 1940.

Sabies això?

ljerez2 on 25/Mai/2023 - 08:54

Els alumnes de 3r d'ESO han finalitzat el projecte de música "Infografies musicals: sabies això?".

L'objectiu d'aquest projecte era aprofundir en diferents àmbits envers la música i fer un treball de recerca i investigació, ja fos d'un cantant, d'un grup de música ó d'un instrument musical. Amb aquesta informació han dissenyat els diferents murals utilitzant diverses plataformes informàtiques.

 

Premi millor Pla de Viabilitat

rserenti on 25/Mai/2023 - 06:53
Som la Gemma Martell, la Dinah Quaye, la Taïs Querol i la Marta Torrente de 2n de batxillerat C. Enguany hem participat en el Concurs d'Emprenedoria d'Idees Joves, organitzat per l'Ajuntament de Manresa. El dia 23 de maig hem assistit a l'entrega de premis a l'auditori de la Plana de l'Om i volem compartir amb tots vosaltres que hem obtingut el premi al millor Pla de Viabilitat.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

La moralitat és simplement una actitud que adoptem envers les persones que personalment no ens agraden. Oscar Wilde