Notícies

Activitats | Filosofia

Activitats: KL Reick, documental

Enviada per xvalls2 el 28/Mai/2018 - 12:08

Imatge 0 per KL Reick, documental

Aquest matí, de divendres 25, a l'Espai Memòries, del Museu Comarcal de Manresa, s’ha gravat la tercera i última part del KL Reick, Documental al voltant de l’experiència pedagògica del Projecte Manresa-Mauthausen.  Com ja havíem anunciat en la notícia Rodem, acció!, les escenes centrals les vam gravar els dies del 4 al 7, en el mateix camp de Mauthausen. L’alumnat llegia textos del KL Reich, de Joaquim Amat-Piniella, que corresponien in situ al lloc del camp ons ens trobavem. Recordem amb pell de gallina, les emocions a flor de pell i alguna llàgrima galta avall, les lectures entrebancades a la càmera de gas, als crematoris o a l’escala de la mort i la pedrera; que propiciaven infinitat de repeticions en les preses de gravació. Ara que les hores de filmació han finit, entrem a la fase de treball de muntatge al laboratori. Bona feina!

“I passà el temps. Hivern, primavera, estiu, tardor, hivern ... Moltes vides s’anaven apagant mentrestant. Al ritme d’un rellotge insensible i imparable, i cada mort era una fita que la durada deixava sobre el seu camí infinit. El calendari semblava tenir un nombre elevat de fulls cada dia. Cada full era un home que havia de renunciar a la lluita i que s’encongia per trobar protecció en la tenebra que ho esborra tot. era l’embrutiment total de l’home.”

“L’Ernest contemplava, absort, la caiguda suau dels flocs de neu i arribava a creure que no queien realment, sinó que pujaven i baixaven sense cap llei. També ell era un borralló més, a la mercè del vent, insignificant, fonedís, perdut entre milers i milers d’altres borrallons més.”  KL REICK, Joaquim Amat-Piniella

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.

Nomé els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra o Validat.

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda


Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC 2015-18

  Twitter

  Tal dia com avui

1284

Batalla naval de Sorrento, en què els catalanoaragonesos, liderats per Roger de Llúria, derroten els francesos.

1902

La Triple Aliança es prorroga dotze anys més.

1931

El pilot nord-americà Willy Post dóna la primera volta al món en avió.

1937

En la Guerra Civil, Itàlia i Alemanya abandonen el Comitè de no-intervenció.

1994

Sis-cents soldats francesos entren a Ruanda, amb el suport de l'ONU, per protegir la població civil.

  Citacions

Lo cor de l'home és una mar, tot l'univers no l'ompliria Jacint Verdaguer

  Platea jove