Informacions

Sortides | Alumnat

Intercanvi amb l'institut OttHeinrich de Wiesloch, a Alemanya

Enviada per jfons el 17/Oct/2012 - 20:58

El divendres 12 d'octubre vàrem sortir puntualment de Manresa a un quart de sis del matí. El viatge va anar sobre el previst i vàrem arribar a Wiesloch cap a les 10 del vespre. Davant de l'institut ens esperaven les famílies acollidores amb les parelles alemanyes. Després dels nervis de l'arribada i de les presentacions, tothom se'n va anar tranquil cap a casa.El dissabte tots els alumnes varen estar amb les famíles i el diumenge a la tarda ens vàrem trobar tots per fer una passejada pels jardins de Schwetzingen. El temps va ser molt plujós i va deslluir una mica l'activitat. Al vespre es va fer un sopar de benvinguda amb les famílies on hi havia un fabulós bufet que tots els alumnes, catalans i alemanys, es van cruspir en un obrir i tancar d'ulls. Tot el menjar era boníssim!

Dilluns tocava ser a l'institut. Durant la primera hora els alumnes catalans i alemanys van treballar plegats fent uns esquetxos en anglès que posteriorment varen representar dalt d'un escenari. Seguidament varen fer una gimcana que havien preparat els alumnes alemanys per descobrir els llocs més interessants de Wiesloch . A la tarda vàrem visitar Heidelberg acompanyats d'una guia. Tot i el fred i el vent hivernal vàrem fer la visita pel casc antic i el castell de Heidelberg amb tota normalitat.

Dimarts va ser un dia molt complet: al matí vàrem anar a Worms on vam visitar el cementiri jueu, el mes gran d'Europa, la sinagoga i els banys. A la tarda vam anar a Mainz on teníem una vista guiada al Museu Gutemberg.

Avui el temps ha millorat molt. Ha fet sol i ha pujat la temperatura. Hem anat a Karlruhe a visitar el museu d'art i noves tecnologies, Zentrum für Kunst und Medien (ZKM). Els alumnes han pogut interactuar amb les noves tecnologies en l'exposició temporal Soundart. A la tarda hem visitar el Mercedes Benz Museum.

Demà ja és l'últim dia. Els alumnes aniran a l'institut al matí i a la tarda tindran temps lliure per comprar regals i records.

S´ho estan passant molt bé i també fent les activitats del dossier.

Vielen Dank. Joana i Teresa

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

Perillosos són els grans homes dels quals hom no pot riure. Giovanni Guareschi