Informacions

Sortides | Filosofia

Un tomb pels Jutjats

Imatge 0 per Un tomb pels Jutjats

Enviada per xvalls2 el 28/Set/2011 - 08:57

El Col·legi d’Advocats de Manresa celebra, aquests dies, la Setmana de la Justícia, organitzant un conjunt d’actes orientats per apropar l’ofici de l’advocacia a la ciutadana. Amb un gran encert, ens han obert les portes dels Jutjats als escolars. Els nostre alumnat que cursa segon de batxillerat, en la branca de socials-humanístic, ha aprofitat l’ocasió per conèixer de primera mà les diferents branques i tasques de la justícia.


Aquest tomb pel jutjat va començar amb la benvinguda per part del Degà dels advocats manresans. Ens va explicar les múltiples facetes de la tasca diària d’un advocat, produint-se un col·loqui ben viu, que arribà fins a comentar la sentència recent sobre la Immersió lingüística a Catalunya. Després vam visitar les dependències dels jutjats de primera instància, acompanyats pel Degà dels jutges; que tot seguit, després de posar-se la toga, ens convidà a presenciar un judici.

L’alumnat va viure en pròpia carn, ja que en foren els protagonistes, les funcions de fiscal, advocada defensora, acusadora, acusada, testimonis i resolució de sentència. Donem les gràcies a l’advocacia per la iniciativa, per poder participar de l’experiència i per l’atenció rebuda. Un matí molt ben aprofitat!

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Filosofia

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions