Informacions

Activitats | Filosofia

Bona Pasqua! i Feliç Diada de Sant Jordi!

Enviada per xvalls2 el 15/Abr/2011 - 16:32

En el marc dels estudis introductoris a l’Antropologia Cultural i a l’Estètica, l’alumnat del Departament de Filosofia ha realitzat un conjunt d’activitats pràctiques, al voltant de la guerra i la pau, així com esl símbols de la Diada de Sant Jordi i la Pasqua. Han quedat plasmats en l’exposició feta a l’institut, de la qual us convidem a gaudir-ne.

Des de fa uns dies, i recordant la visita que vam fer els alumnes de 1r de Batxillerat a principi de curs, pels camins de l’exili i la Maternitat d’Elna, els alumnes de Sociologia hem realitzat una exposició per tot el vestíbul amb records materials de l’època, com uniformes, maletes, i altres objectes dels exiliats. També hem fet un mapa, on hem indicat els diferents camins per on milers i milers de refugiats van haver de fugir, i també hi hem muntat uns bressols, com els que van suposar l’esperança en aquella maternitat. battalla
El conjunt està amanit amb poemes i textos d’exili. Amb aquesta exposició no només volem recordar l’exili, sinó també representar tots els conflictes actuals. Per això els alumnes d’Ètica ho han expressat en un mapa mundial. Tots aquets treballs també enllacen amb la sortida de 2n bat. a la Batalla de l’Ebre. Ha estat un projecte transversal, on volem agrair la presència i suport dels professors Jordi Marín i Josep Pla.
llibres_1 Per altra banda, com que a Filosofia estem treballant el simbolisme, i a més a més, volíem celebrar el Sant Jordi d’alguna manera, hem agafat llibres i hem deixat volar la nostra imaginació retallant, pintant, enganxant i recreant-los per donar-lels-hi algun significat nou, i s’ha de dir que hem fet obres d’art!! N’estem molt satisfetes!
Per acabar, l’últim dia de classe, abans de les vacances de Pasqua, havíem de fer alguna activitat festiva! I què millor que cantar caramelles tots junts? Hem passat per tots els passadissos desitjant, amb una cançó, BON SANT JORDI I BONES PASQÜES PER TOTHOM!!

Notícia redactada per: Paula, Gemma, Maria, Ariadna i Paula


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Donar l'exemple no és la principal manera d'influir sobre els altres; és l'única manera. Albert Einstein