Informacions

Activitats | Filosofia

M'ha caigut alguna llàgrima!

Enviada per xvalls2 el 03/Abr/2011 - 18:21

Frapades! Frapats!Interessantíssim! Són molt valents, de donar la cara! M’agradaria saber-ne més! Ho he viscut sentidament! M’ha caigut alguna llàgrima! etc. Aquests són alguns dels comentaris expressats per l’alumnat, el dimarts 30. Us preguntareu, què va passar? Visquérem l’experiència personal, de tres presos, condemnats per violència de gènere, narrada per ells mateixos. El col·loqui fou molt viu i intens.

Aquest curs el nostre institut ha estat convidat a participar en el “Projecte comunitari: prevenció sobre la violència de gènere a través de l’experiència personal”. Aquesta iniciativa està coordinada pel Centre d’Atenció a la Dona Montserrat Roig, en col·laboració amb el Centre Penitenciari Els Lledoners, que obrint-se a la societat civil, ens dóna la possibilitat de coneixença mútua i enriquiment personal. lledoners

En què consisteix? En una tasca pedagògica preventiva i terapèutica sobre la violència de gènere. Donar eines per evitar, en la mesura del possible, potencials maltractadors i víctimes. Hem seguit tres fases:

  1. Presentació del programa, per part d’Els Lledoners, als centres educatius.
  2. Visita del professorat al Centre Penitenciari i rebuda dels materials pedagògics per treballar a l’aula.
  3. Diàleg entre tres condemnats per violència de gènere i l’alumnat. En la trobada, a la biblioteca del Pius, cada pres ha narrat la seva experiència i després s’ha obert un col·loqui, que ha estat molt participat i enriquidor. Segurament la part més interessant del procés.

L’alumnat de Psicologia i Sociologia ens plauria poder conèixer millor els programes terapèutics i de rehabilitació, visitant el Centre Penitenciari. Si és possible així ho farem. Moltes gràcies a totes les que ho heu fet possible!


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Els ordinadors són una cosa inútil: només et donen respostes. Pablo Picasso