Informacions

Sortides | C. Socials

Les batalles de l'Ebre

Enviada per jmarin el 31/Mar/2011 - 23:48

Els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de la Núria Vinyet, el Josep Pla i el Jordi Marín, estan descobrint aquests dies els secrets d’unes terres sovint oblidades, les Terres de l’Ebre. El títol de la notícia ja ens revela els continguts que estem treballant, ahir vam dedicar el dia al riu tot fent un repàs a la polèmica del PHN i del transvasament del riu Ebre en particular. Avui hem pujat fins la Terra Alta per reviure la Batalla de l’Ebre, hem pujat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, hem visitat el museu de la Trinxera de Corbera i les restes del poble vell, destruït en una de les contraofensives de l’exèrcit nacional.

Finalment hem tingut l’oportunitat de compartir amb uns avis encantadors a la Pobla de Massaluca, les seves experiències viscudes durant la guerra i la postguerra. Aquest sens cap mena de dubte, ha estat un moment màgic. ebre

 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Els que creuen que els diners ho fan tot, solen fer qualsevol cosa pels diners. Voltaire