Informacions

Activitats | Economia

Fem una llei

Enviada per rserenti el 01/Feb/2011 - 08:09

Uns quants alumnes de l’assignatura d’economia i organització d’empreses de primer de batxillerat vam assistir el passat dia 24 de gener al Parlament de Catalunya, participant així al projecte “Fem una llei”. Vam marxar ben d’hora al matí, en tren. A l’arribar, vam haver d’agafar el metro fins arribar al Parc de la Ciutadella. Quan vam arribar al Parlament ens vam trobar altres nois i noies que estaven a fora esperant per entrar. Eren participants del projecte, com nosaltres, procedents d’altres instituts de tot Catalunya..


Un cop vam entrar, ens van dividir en grups per debatre sobre la llei, que prèviament havíem preparat a classe. Hi havia quatre grups: A, B, C i D. Nosaltres vam entrar dins del B, i ens vam barrejar amb altres instituts. Un cop a la sala, ens van explicar el funcionament i de seguida ens vam posar a treballar. Dins del grup B, es van fer quatre subgrups: nosaltres, els del Pius, ens vam dividir en parelles i cada parella va defensar les esmenes i les modificacions davant de l’opinió dels altres instituts. Es va fer un grup pel pròleg, un pel primer títol, un altre pel segon i finalment un grup pel tercer títol de la llei. En el nostre grup hi teníem estudiants de 4t d’ESO i batxillerat procedents de Reus, Figueres i Barcelona. Vam debatre la llei durant una estona i tot seguit vam anar a esmorzar. A l’acabar, vam continuar treballant fins a arribar a l’últim article. Vam buscar el consens en tots els sentits perquè el resultat fos de tots. D’aquesta manera, a més de veure el Parlament de Catalunya i aprendre com es fa una llei, vam conèixer gent nova i penso que va ser una experiència molt profitosa per part de tots. Ens ho vam passar molt bé i va ser molt interessant.

Maria Oliva Campabadal

1r de batxillerat B

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Economia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1791

Revolució francesa: es parla per primera vegada del lema «Llibertat, Igualtat i Fraternitat», a la Societat d'Amics dels Drets Humans.

1879

El Congrés Internacional de Geografia, reunit a París, adopta el projecte de Lesseps per a l'obertura del Canal de Suez.

1937

Guerra Civil espanyola: s'estableix la censura de premsa.

1953

El neozelandès Edmund P. Hillary, acompanyat pel xerpa Tensing Norgay, ascendeix per primera vegada l'Everest (8.850 metres).

1968

Finalitzen 28 dies de revolta estudiantil, coneguda com a «Maig francès».

1996

Benjamin Netanyahu, líder del partit conservador Likud, és elegit primer ministre d'Israel amb el 50,4% dels vots.

  Citacions

No estic d'acord amb el què dius, però defensaré fins la mort el teu dret a dir-ho Voltaire