Informacions

Activitats | Institut

25 de novembre / No violència contra la Dona

Enviada per xvalls2 el 23/Nov/2010 - 18:45

L’alumnat de batxillerat, inscrit a Filosofia i Sociologia, conjuntament amb els d’Ètica, de 4ESO, ens hem adherit als actes de ciutat, convocats pel Consell Municipal de la Dona, de l’Ajuntament de Manresa. Per això hem elaborat divuit manifestos contra la violència de gènere, que hem tramés a la convocatòria 2010, del consistori, mitjançant el SIAD Montserrat Roig. També participem activament amb els actes d’avui dijous 25, a les 12h, a la Plaça de l’Ajuntament.

Si veniu a visitar-nos al Pius, podreu interpretar l’obra plàstica, de treball col·lectiu, instal·lada a l’entrada del centre; així com llegir els manifestos i contemplar els collatges que els acompanyen. Si voleu podeu fer la visita virtual en un clic. dona2010

El 1999 l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. La violència contra les dones i les nenes constitueix un problema de proporcions pandèmiques. Almenys una de cada tres dones al món ha patit maltractaments, ha estat forçada a mantenir relacions sexuals o ha sofert algun tipus d’abús al llarg de la seva vida.

Aquesta data commemora el brutal assassinat, el 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana i significa, també, el reconeixement i el recordatori que els drets de les dones són drets humans. Per això, s’insta els governs, les organitzacions internacionals i les ONG a que aquest dia realitzin activitats amb la finalitat de conscienciar la ciutadania envers la greu vulneració dels drets humans que suposa la violència contra les dones. +info

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Institut

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1808

Guerra de la Independència: Sevilla, Santander i Gijón s'alcen en armes contra els invasors francesos.

1918

Geòrgia i Armènia proclamen la seva independència de Rússia.

1940

En el marc de la Segona Guerra Mundial, els aliats que actuen a Bèlgica són acorralats pels alemanys, que s'apoderen de Calais.

1991

Adolfo Suárez dimiteix de la presidència del CDS davant els resultats adversos obtinguts pel seu partit en les eleccions.

1999

L'arquitecte Santiago Calatrava obté el premi Príncep d'Astúries de les Arts.

  Citacions

Còpia de seguretat: operació que mai no es fa a temps. De les Lleis de Murphy