Informacions

Activitats | Filosofia

Bugada per Sant Jordi

Enviada per xvalls2 el 22/Abr/2010 - 22:34

L’alumnat de Filosofia i Ètica us convidem a la Bugada de roba, de poesia, de filosofemes. En aquesta instal·lació, hem rememorat el temps en què fer bugada era un acte social de cara al carrer, quan calia anar a rentar la roba al safareig públic i estendre-la als balcons, mentre la feien petar. Una feina convertida en vida social, on l’espai col·lectiu era el lloc de convergència de les anècdotes, xafarderies, esperances, angoixes, mirades i altres.

Sant_Jordi_10_1 


Sant_Jordi_10_2

Les escales, els passadissos, els replans del nostre institut, s’han convertit en els nostres carrers, balcons i places. Plens de coloraines i llum mediterrània com aquell carreró on penja la bugada de casa a casa i, mirant-la enlaire, es projecta en un cel blau transparent, com garlandes de festa. La nostra bugada també és la de les paraules teixides en pensaments i sentiments;  l’acotxament  dels poetes mentre anem fent camí. Sortim al carrer, passegem, contemplem, mentre el temps s’escola plàcidament.

Aquest costum d’estendre, potser s’ha anat perdent, arraconat per les noves tecnologies. Però cada any, per sort, retorna Sant Jordi. Sortim de casa per retrobar-nos amb els “mots de la llengua” i renovem els vincles d’afectivitat amb les persones estimades. Convivim a les places i carrers!

Per això, tot esperant la diada, hem volgut sortir al passadís, per fer-ne un carrer de convivència; on dels estenedors hi pengen coloraines i poemes que ens amaren de sensibilitat.

Us convidem a passejar-hi! A contemplar! A gaudir del temps amb lentitud, lentitud, lentitud i companyia, companyia dels poetes! Per Sant Jordi: BUGADA!

Escrit: alumnes de Filo1

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

La tripulació del cuirassat rus Potemkin s'amotina a Sebastòpol, i el vaixell es refugia al port romanès de Constanza.

1910

Porfirio Díaz és elegit per setena i última vegada president de Mèxic.

1946

S'enfonsa a les illes Balears el submarí espanyol C-4 després de xocar amb el destructor Lepant. Moren els seus 60 tripulants.

1948

Les potències occidentals decideixen establir un pont aeri per assegurar el proveïment de Berlín.

1957

L'empresa espanyola Seat posa a la venda el cotxe 600, que es va convertir en un símbol del progrés a Espanya.

1977

Torna a Espanya Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

  Citacions

La probabilitat que un ordinador s'espatlli és directament proporcional a la importància del document en què treballis. Llei de Belinda