Informacions

Centre | Institut

El Pius al País de Gal·les

Enviada per jmarin el 25/Set/2009 - 09:00

El dia 24 de setembre, vam assistir com a país convidat al simulacre del consell de la unió europea a Cardiff. Un cop a l’edifici, ens van presentar a la ministra d’educació del País de Gal·les i el cap de la Comissió Europea a Gales.

Parlament


L’assemblea celebrada va ser molt activa i interessant, ja que a banda d‘una  bona presentació dels temes per part de cada país membre, hi va haver un debat molt ric i participatiu, ja que la representació de les escoles participants era d’un gran nivell.

Durant el dinar vam poder fer un intercanvi d’impressions amb els altres estudiants de les altres escoles Gal·leses ja que tots érem de la mateixa edat.

Al final de cada debat, tots els membres dels països representants vam fer vam fer una votació sobre cada tema  per saber si estàvem a favor o en contra. Un cop acabada la sessió parlamentària, i feta la foto de grup, ens van invitar a visitar l’edifici del senat, on ens van ensenyar les actuals cambres de debat a Cardiff.

Tot plegat ha estat una experiència molt positiva i enriquidora. 

Oriol Bonals, Roser Fort, Cardiff.

 

Més notícies a la categoria Centre &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

No és pas la força sinó la duració dels grans sentiments que fa grans els homes. Nietzsche