Informacions

Premis | Economia

Premi Modelo europeo (Caja Madrid)

Enviada per rserenti el 28/Gen/2009 - 17:33

A meitats del trimestre passat a l’àrea d’economia ens van proposar participar en un concurs en que havies de fer un treball sobre la Unió Europea. Podies triar entre quatre temes: l’envelliment de la població, l’aigua, la violència a les aules i les ajudes al desenvolupament. Un cop escollit l’havies d’analitzar i havies de fer propostes per solucionar el problema.

De la classe en vam triar un de cada tema i el vam enviar a l’organització del concurs. Ens van dir que si passaves la selecció de Catalunya anaves a València i si passaves de València a Madrid i d’allà a Brussel·les, però a nosaltres la capital valenciana ja ens sonava molt llunyana. Però per contra de qualsevol pronòstic dos vam quedar finalistes, el César Priego i l’Aida Mallofré.

I tots dos vam anar cap a València on vam conèixer gent de Catalunya, València , Múrcia i les Illes Balears, i segurament més d’un futur polític.

Allà vam discutir i prendre acords sobre el nostre tema, i per primer cop a la nostra vida vam tenir protocol.

L’últim dia vam anar a les Corts Valencianes on vam presentar les resolucions als altres grups. A les Corts vam poder seure a les butaques dels parlamentaris, que són molt còmodes. Tots dos vam tornar molt satisfets d’aquesta nova experiència.

La sorpresa va venir dos dies després quan ens van trucar dient que l’Aida Mallofré havia passat a la següent fase, i per això us dic fins aviat perquè més endavant tornareu a rebre noticies de com ha anat.

Aida Mallofré

1r batxillerat c economia


 

Més notícies a la categoria Premis &  Economia

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

El secret del teu veí te'l dirà un porró de vi. Dita popular