Informacions

Activitats | Filosofia

Diada Escolar de la No-violència i la Pau

Enviada per xvalls2 el 28/Gen/2009 - 17:32

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau.

Cada 30 de gener (aniversari de l'assassinat de Gandhi) el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres, amb variats arguments, però amb un mateix objectiu, en escoles de tot el món.

Us convidem a participar en les activitats del centre:

1. Podeu visitar l'espai del vestíbul i la biblioteca, on els alumnes de 4ESO d'Ètica han instal·lat les seves iniciatives plàstiques i reflexions. Recull de cites de diversa autoria i de Gandhi.

2. Els alumnes de 1bat.C (socials) i Sociologia visiten l'exposició "Quan plovien bombes. Els bombardejos franquistes sobre Manresa". Treballaran la temaìtca de la guerra.

3. Disposeu d'informació variada a les aules virtuals del Departamnet de Filosofia: Ètica, Filo 1, Filo 2, Filocontes i PsicoSociologia.

4. Visionat de la pel·lícula Gandhi.

5. Cada alumne/a s'encarregarà de dinsenyar la pàgina del llibre "El camí del Pius cap a la Pau"


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Segona Guerra Mundial: les tropes aliades desembarquen a la costa de Normandia (França), en un desplegament de més de 160 quilòmetres.

1954

Es realitza amb caràcter experimental el primer enllaç europeu de televisió, amb el nom d´Eurovisió, entre les televisions de la RFA, Holanda, la Gran Bretanya, França, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca i Suïssa.

1968

Mor el senador nord-americà Robert Kennedy, tirotejat el dia anterior en un hotel de Los Angeles per Sirhan B. Sirhan.

1993

El PSOE guanya les eleccions legislatives per quarta vegada consecutiva però perd la majoria absoluta.

1969

El Govern espanyol acorda el tancament total de la frontera amb Gibraltar.

  Citacions

Aprèn a viure i sabràs morir bé. Confuci