Informacions

Sortides | Física i Química

Sortida a la Facultat de química de la UB

Enviada per mfernandez el 19/Gen/2009 - 19:40

El dijous 15 de gener, els de 1er de Batxillerat que fèiem química, vam canviar la classe de química per la facultat de química de la universitat de Barcelona (UB).

Vam agafat un autobús al Pius a les 8 del matí per arribar a les 9 a la facultat.

Al arribar-hi vam esmorzar una estona i vam poder fer una petita volta per l'edifici.

Tot seguit la professora ens va dividir en quatre grups i ens vam disposar a començar les activitats del dia.


Al arribar al laboratori, que era enorme i ple de aparells de vidre i vitrines, vam posar-nos unes bates blanques i unes ulleres, i tot seguit ens van donar unes nocions de seguretat i on estaven les dutxes, els extintors, els renta ulls i les mantes apagafocs en cas d'emergència. El nostre grup vam començar per una pràctica on treballàvem amb baixes temperatures. Ens han passat un glaçó de gel de CO2 amb les mans nues a menys 80ºC i teníem que passar-lo de mà en mà per que el fred no ens cremés les mans , em congelat globus amb nitrogen líquid, a menys 180ºc, gomes d'esborrar, que quan les tiraves a terra es trencaven, i clavells que quedaven com de porcellana quan els tocaves i a simple vista eren flors amb gebra.

Després em fet una pràctica amb medicaments per descobrir els seus components, com per exemple si tenien cafeïna, molt interessant però molt senzilla.

Llavors em parat una mitja hora i llavors el que feia les pràctiques a un altre grup ens a ensenyat a uns quants la algunes aules i em vist unes aules enormes com les pelis, aquelles tan grans en forma de pendent i amb una pissarra que devia fer uns quatre metres d'alçada per no se quants d'ample.

Després hem fet una pràctica amb reactius, i em observat les seves diferents reaccions.

A el nostre grup no ens ha donat temps de fer la última pràctica però em fet flames verdes, vermelles, taronges, etc... molt interessant i molt bonic.!

Abans de marxar ens hem fet una foto tots a la entrada de la facultat i hem tornat cap a casa després de un dels millors dies de classe que hem tingut aquest curs.

Amb aquestes classes, qui s’avorreix a classe de química?

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Física i Química

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Sapere aude. Atraveix-te a saber Kant