Informacions

Sortides | Alumnat

Monestir de Sant Benet

Enviada per smartinez1 el 28/Oct/2008 - 20:27

Avui, dia 23 d’octubre, havíem planejat les sortides de convivència. Estava previst que el nostre curs de batxillerat anés a fer una caminada a Balsareny. Havíem de ser a l'institut a les 9 del matí, però el temps no ens ha acompanyat gaire ja que plovia. A més a més, el bus no arribava perquè havia tingut un accident. Els professors ens han dit que entréssim al vestíbul i han intentat buscar una alternativa.

Tots ens estàvem començant a posar nerviosos, sobretot quan ens han dit que havíem d’esperar una hora i dos quarts a què arribés l’autobús. A dos quarts d’onze, més o menys, ha arribat el bus i ens han dit que aniríem a el monestir de Sant Benet ja que era més a prop.

Quan hem arribat ens han explicat una mica d’història del monestir. Va ser fundat al segle X, a finals del segle XVI passa a dependre del monestir de Montserrat, el 1835 la llei de desamortització de Mendizábal obliga els monjos a abandonar el monestir i es posa a subhasta, a principis del segle XX, Elisa Carbó (mare de Ramon Casas) el compra per convertir-lo en residència familiar.

Tot seguit ens han fet una visita guiada per algunes estances de la casa, explicant-nos alguns detalls modernistes (les diverses col·leccions, els ferros, els mobles...) i medievals (o imitacions d’estils medievals, ja que van ser dissenyats al segle XX quan Elisa comprà el monestir). També ens han ensenyat alguns quadres d’en Ramon Casas i ens han fet cinc cèntims de les seves relacions sentimentals.

La visita ha estat bé, crec que a la majoria ens ha agradat, tot i que després d’haver d’esperar tanta estona a l’escola sense fer res, no teníem gaires ganes d’anar enlloc


 

Més notícies a la categoria Sortides &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

La tripulació del cuirassat rus Potemkin s'amotina a Sebastòpol, i el vaixell es refugia al port romanès de Constanza.

1910

Porfirio Díaz és elegit per setena i última vegada president de Mèxic.

1946

S'enfonsa a les illes Balears el submarí espanyol C-4 després de xocar amb el destructor Lepant. Moren els seus 60 tripulants.

1948

Les potències occidentals decideixen establir un pont aeri per assegurar el proveïment de Berlín.

1957

L'empresa espanyola Seat posa a la venda el cotxe 600, que es va convertir en un símbol del progrés a Espanya.

1977

Torna a Espanya Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

  Citacions

Sabéssiu lo català sabríeu què és l'enyorança: la malaltia dels cors transplantats en terra estranya Jacint Verdaguer