Informacions

Anuncis | Alumnat

Per als majors de 18 anys

Enviada per jvilamal el 25/Set/2008 - 08:34

No us ho deixeu perdre!

Cultura i Mitjans Com. ATENCIÓ!

El Departament de cultura de la Genralitat ofereix una subscripció gratuïta a tots els joves que fan 18 anys enguany.


El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació preveu que la iniciativa, que s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura, s’apliqui també el 2009 i el 2010

• La mesura pretén incrementar l’hàbit lector entre els joves

• El joves poden fer la sol•licitud de subscripció entre el 10 i el 25 de setembre per mitjà de la web www.gencat.cat

Els 67.400 joves catalans nascuts l’any 1990 i que al llarg d’aquest any accedeixen a la majoria d’edat podran obtenir una subscripció temporal i gratuïta a una publicació periòdica. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació aplicarà aquesta iniciativa durant tres anys (2008, 2009 i 2010), en el marc del Pla de Foment de la Lectura.

Els destinataris d’aquestes subvencions són les persones que compleixen 18 anys durant el 2008 i que tinguin residència a Catalunya. Els joves que compleixin aquests requisits i hi estiguin interessats hauran de triar una de les 65 publicacions que s’ofereixen i fer la sol•licitud de subscripció entre el 10 i el 25 de setembre per mitjà del web www.gencat.cat. També poden rebre informació sobre el procediment a través del telèfon d'informació de la Generalitat, el 012.

L’objectiu d’aquesta acció és promocionar l’hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre’ls eixamplar el seu coneixement de l’espai públic i la vida democràtica del país.

Les empreses editores de publicacions que han presentat la seva oferta s’han adherit voluntàriament a la iniciativa, que els permet créixer en nombre de lectors i donar-se a conèixer al públic més jove.

La iniciativa s’ha difòs amb publicitat a premsa escrita i digital i ràdio. Així mateix, els primers dies de setembre els joves han rebut una carta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, en la qual se’ls explica el sentit de la iniciativa i el procediment que han de seguir per fer la sol•licitud de subscripció.

Les publicacions ofertades

Les subscripcions a les quals tindran accés els joves de 18 anys són diaris o revistes, en suport paper o digital, que han estat prèviament seleccionades per una comissió de valoració de projectes en la qual hi ha representants del sector dels mitjans de comunicació; persones representatives del món acadèmic i professional, i representants del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Els criteris de selecció de les publicacions han estat el nombre d’exemplars subministrats per subscripció individual, la temàtica del contingut redaccional, la valoració de la memòria explicativa presentada per l’empresa editora, el pla de fidelització de subscriptors i la campanya de promoció per a la difusió d’aquesta iniciativa.

La subscripció subvencionada ha de tenir un import màxim de 50 euros i una durada màxima de 12 mesos.

Els 65 mitjans seleccionats han estat els següents: L'Avenç, Setmanari Forja, Serra d'Or, Espai de Llibertat, Els Marges, Diari Avui, Diari de Girona, Setmanari de l'Alt Empordà, El País, Atributos, Diari Sport, Segre, Illacrua, El 9 NOU (edició Osona/El Ripollès), El 9 NOU (edició Vallès Oriental), El Periódico de Catalunya, Europa de les Nacions, Revista Terrart, Lletres, Expone, Organiza, Sapiens, Descobrir Cuina, Foc Nou, El Ciervo, Dialogal, La Veu de l'Anoia, Segarra Actualitat, La Vanguardia, Estris, Revista Educació Social, Ciutat Nova, Historia y Vida, Sons de la Mediterrània, Relats, SomGarrigues, Castells, Club Moto, Revista de Banyoles, Enderrock, Jaç, La Mañana, Escola Catalana, Cultura 21, Comunicació21, Revista Benzina, Bonart, Mundo Deportivo, Regió 7, Descobrir Catalunya, Time Out Barcelona, On Diseño, Llumiguia, L'espurna, La Veu de la Segarra, El Triangle, Diari de Terrassa, Eben Interiors, L'Espill, Revista Musical Catalana, El Punt, El 9 Esportiu, Catalonia Today, El 3 de vuit i Esforç.

Pla de Foment de la Lectura

Les subscripcions gratuïtes per als joves de 18 anys és una de les accions previstes en el Pla de Foment de la Lectura engegat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que vol impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania i millorar l’hàbit i la competència lectora en qualsevol suport, promovent especialment la lectura en llengua catalana.

D’aquesta manera, a més de fomentar la lectura dels llibres, es pretén incidir de manera especial a promoure la lectura de la premsa i les publicacions, explorant així les sinergies entre el món de la cultura i el de la comunicació.

El Pla, impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, compta amb el suport i col•laboració de les administracions locals, el sector editorial i entitats diverses.

Entre les actuacions principals del Pla de Foment de la Lectura destaquen la distribució als transports públics de primers capítols de novetats editorials; la posada en marxa del fòrum virtual www.quellegeixes.cat; la campanya publicitària Llegir ens fa + grans, i el programa de suport a plans de foment de la lectura per a municipis menors de 50.000 habitants.

Barcelona, 10 de setembre de 2008

 

Més notícies a la categoria Anuncis &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Fan falta quaranta músculs per arrufar el nas i només quinze per somriure. Anònim