Informacions

Articles | Llen. estrangeres

Visita dels alumnes del Gymnazium Hlinska de Zilina (Eslovàquia)

Enviada per Anònim el 03/Abr/2001 - 11:08

El dijous passat van arribar a la nostra ciutat 37 alumnes i 4 professores del Gymnazium Hlinska 29 de la ciutat eslovaca de Zilina. Aquesta visita forma part d'un intercanvi en el marc del programa Sòcrates (Lingua E) de la Unió Europea entre l'institut eslovac i l'IES "Pius Font i Quer" de Manresa. Els nostres alumnes van visitar Zilina l'abril de l'any 2000, i ara els nostres amics ens tornen la visita.Hem preparat tot un seguit de visites que faran durant la seva estada entre nosaltres.

Ahir, dilluns, van anar a Montserrat, on van visitar el monestir i la Moreneta, i van fer una bona passejada fins a Sant Jeroni.

Avui són a Sant Sadurní d'Anoia, on veuran les Caves Codorniu, i a la tarda visitaran el museu Maricel de Sitges, i voltaran per la ciutat.

Demà aniran a Barcelona per veure el Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Montjuïc, i la Fundació Miró. També podran veure algunes de les instalacions olímpiques com l'estadi i el palau Sant Jordi. Després de dinar es podran passejar per les Rambles i el Maremagnum.

El dijous tornaran a Barcelona per veure la Sagrada Família, les cases modernistes del Passeig de Gràcia, i el Museu Picasso. A la tarda visitaran el Barri Gòtic.

El divendres faran alguna visita pels voltants de Manresa i a migdia farem una arrossada on participaran tots els alumnes, eslovacs i catalans. A la tarda una petita festa de comiat, ja que el dissabte marxen cap al seu país.

Desitgem que la seva estada entre nosaltres sigui tan profitosa com la nostra a Zilina, i que s'enduguin una imatge ajustada de la nostra realitat cultural. Esperem que, amb aquest intercanvi, els nostres països estiguin una mica més a prop.

 

Més notícies a la categoria Articles &  Llen. estrangeres

  Calendari

  Tal dia com avui

1855

Comença a Catalunya la primera vaga general (de vuit dies) realitzada a Espanya.

1944

II Guerra mundial: Alemanya llança sobre Anglaterra els primers míssils utilitzats de la història, els V-1.

1947

L'URSS rebutja el Pla Marshall, però els representants francès i britànic decideixen prosseguir la seva aplicació.

1961

Mor el novel-lista Ernest Hemingway, premi Nobel de Literatura 1952.

1982

Espanya i EUA firmen nous convenis bilaterals, en substitució dels de 1976.

1996

França realitza el seu primer experiment atòmic a l'atol de Mururoa.

1994

Conchita Martínez es converteix en la primera tennista espanyola que guanya el torneig de Wimbledon.

  Citacions

Intel·ligència militar, són dos termes contradictoris "Groucho" Marx