Informacions

Sortides | C. Socials

Sortida a la Colònia Vidal

Enviada per rvinyoli el 07/Mai/2008 - 17:15

Aquest dia 30 d’Abril l’alumnat de 4rt d’ESO vam anar a la Colònia Vidal d’excursió, ja que fa poc hem treballat la Revolució Industrial a l’àrea de socials, i aquest recinte industrial és un clar exemple de la gran activitat industrial que va dur a terme Catalunya durant aquella època.

Després d’un hora de classe, vam anar a agafar el bus a les nou del matí; acompanyats per la Montserrat Ros, la Lourdes Cortadellas, la Carme i la Rosa Serentill; i vam marxar cap a la colònia, situada al terme municipal de Pug-reig.


Un cop vam arribar allà, vam anar cap a un edifici en el qual hi havia un bar. Allà ens vam esperar una estona fins que ens van passar un vídeo que relatava breument la història de la colònia: el creador, la data de construcció, les activitats que s’hi havia dut a terme, el funcionament, els horaris, etc ...

Un cop va acabar, ens vam dividir per classe. Cada grup anava amb un professor, juntament amb un/a guía, que ens va portar per quasi tots els edificis que configuraven la colònia i ens els va ensenyar. Aquest/a, ens feia una explicació de la història, de la activitat que s’hi havia desenvolupat en aquell espai i molts altres aspectes dels edificis i espais que vam visitar, com per exemple els edificis que havien sigut dels obrers, l’edifici de la turbina, les dutxes i la fàbrica, entres d’altres.

Crec que va ser una excursió molt interessant, ja que vam visitar un espai històric que havia sigut molt important per a l’economia catalana i el seu desenvolupament, com moltes altres colònies tèxtils industrials catalanes.

Roger Vinyoli

 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

  Calendari

  Tal dia com avui

1792

Comença la mesura del meridià de París, que va de Dunkerque a Barcelona. Va ser l'origen de l'establiment del Sistema Mètric Decimal.

1870

Exiliada a París, Isabel II firma l'abdicació a favor del seu fill, el futur rei Alfons XII.

1991

L'Assemblea de Croàcia aprova la decisió constitucional de sobirania i independència de la República de Croàcia.

1991

L'Assemblea d'Eslovènia s'autoproclama Estat sobirà, fet que provoca lluites sagnants durant dos dies.

1994

Els soldats russos desfilen per Berlín abans de la seva retirada del sector oriental de la ciutat, on hi han estat 50 anys.

1998

El Partit Unionista de l'Ulster (UUP) guanya les eleccions legislatives d´aquesta província.

  Citacions

L'amor per la força res val, la força sense amor és energia gastada en va. Albert Einstein