Informacions

Sortides | C. Socials

Sortida a la Colònia Vidal

Enviada per rvinyoli el 07/Mai/2008 - 17:15

Aquest dia 30 d’Abril l’alumnat de 4rt d’ESO vam anar a la Colònia Vidal d’excursió, ja que fa poc hem treballat la Revolució Industrial a l’àrea de socials, i aquest recinte industrial és un clar exemple de la gran activitat industrial que va dur a terme Catalunya durant aquella època.

Després d’un hora de classe, vam anar a agafar el bus a les nou del matí; acompanyats per la Montserrat Ros, la Lourdes Cortadellas, la Carme i la Rosa Serentill; i vam marxar cap a la colònia, situada al terme municipal de Pug-reig.


Un cop vam arribar allà, vam anar cap a un edifici en el qual hi havia un bar. Allà ens vam esperar una estona fins que ens van passar un vídeo que relatava breument la història de la colònia: el creador, la data de construcció, les activitats que s’hi havia dut a terme, el funcionament, els horaris, etc ...

Un cop va acabar, ens vam dividir per classe. Cada grup anava amb un professor, juntament amb un/a guía, que ens va portar per quasi tots els edificis que configuraven la colònia i ens els va ensenyar. Aquest/a, ens feia una explicació de la història, de la activitat que s’hi havia desenvolupat en aquell espai i molts altres aspectes dels edificis i espais que vam visitar, com per exemple els edificis que havien sigut dels obrers, l’edifici de la turbina, les dutxes i la fàbrica, entres d’altres.

Crec que va ser una excursió molt interessant, ja que vam visitar un espai històric que havia sigut molt important per a l’economia catalana i el seu desenvolupament, com moltes altres colònies tèxtils industrials catalanes.

Roger Vinyoli

 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

Rojor al vespre, sol a a la finestra Popular