Informacions

Xerrades | Llen. i Lit. Catalanes

Setmana del Llibre amb Maite Carranza

Enviada per amonforte el 06/Abr/2008 - 20:07

El passat dijous dia 3 d'abril, va venir a Manresa l'escriptora Maite Carranza a parlar de la seva obra i a respondre les preguntes dels lectors. La xerrada va tenir lloc a la sala d'actes de la Biblioteca del Casino, on es van reunir joves (i no tan joves) per aclarir dubtes sobre les seves obres, i per fer signar els seus llibres.


Primerament, la Maite va fer una reflexió sobre tota la seva carrera com a escriptora, explicant les seves experiències, les seves lectures predilectes de petita, i tot el que la havia animat a escriure. Tot seguit, va anar responent totes les preguntes que li van formular els presents (sobretot els més joves, de deu i onze anys), i la Maite va quedar molt sorpresa pel fet que nois i noies tan joves haguessin llegit molts dels seus llibres, i fins i tot algun dels volums de la trilogia de “La guerra de les bruixes” (la seva obra més famosa i important). Finalment, va donar petits consells a aquells que es volguessin animar a escriure, i va cloure el debat amb dedicatòries als llibres que portaven els lectors.

També ens va avançar que no abandonaria el gènere fantàstic, ja que, segons diu, s’ho va passar molt bé escrivint la trilogia. Encara que va dir que estava treballant en un llibre en el que també hi barrejarà el realisme, i sobretot l’humor. Va ser una molt bona experiència conèixer de més a prop a la Maite i les seves obres.

 

Més notícies a la categoria Xerrades &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1848

La ciutat suïssa de Berna és reconeguda com a capital única de la Confederació Helvètica.

1855

La reina viuda d'Alfons XII, Maria Cristina, proclamada uns dies abans regent d'Espanya, jura fidelitat a l'hereu de la Corona.

1912

Tractat francoespanyol sobre el Marroc, que concedeix a Espanya la zona nord del país.

1936

Guerra Civil espanyola. Afusellat a Paracuellos del Jarama (Madrid) el dramaturg Pedro Muñoz Seca.

1990

John Major és elegit primer ministre del Regne Unit pel Partit Conservador.

2001

Els presidents Aznar i Bush segellen a la Casa Blanca, la cooperació entre els EUA i Espanya en matèria de terrorisme.

  Citacions

La naturalesa fa que els homes ens assemblem els uns als altres i que ens ajuntem; l'educació fa que siguem diferents i que ens allunyem. Confuci