Informacions

Activitats | Llen. i Lit. Catalanes

Mar i Cel

Enviada per cmorales el 19/Gen/2008 - 21:28

Avui, 17 de gener del 2008, totes les classes de quart d’ESO de Pius hem anat a veure l’adaptació de “Mar i Cel”.

Aquesta obra de teatre va ser escrita per Àngel Guimerà, i pertany al Romanticisme.


Explica l’amor impossible que sorgeix entre un pirata musulmà i una cristiana.

La història comença quan el vaixell d’aquest pirata musulmà, Saïd, que n’és el capità, fa presoners a un grup de cristians que navegaven en un altre vaixell. Com que Saïd està ferit, i cap dels seus homes sap com curar-li la ferida, ordena que li portin a una de les presoneres cristianes, una noia jove i bella, que és monja i es diu Blanca.

El pirata inexplicablement comença a tractar-la diferent que a la resta dels presoners, amb més privilegis, com per exemple deixar-la anar sense manilles.

Amb por, tan Saïd com Blanca es van enamorant l’un de l’altre. El pare de Blanca al adonar-se de que la seva filla s’ha enamorat del pirata la deshonra dient-li que ja no es filla seva, tot i així Blanca no deixa d’estimar a Saïd, i amb el suport del seu cosí, que també es presoner (i que està enamorat de Blanca), la noia es veu amb cor de tirar endavant i de abans d’arribar a l’Alguer, la terra dels pirates on els cristians han de ser venuts com esclaus. Però quan ja tot semblava decidit el pare de Blanca es llença cap a Saïd amb el punyal amb l’intenció de matar-lo, però la noia s’interposa, i el pare mata a la seva pròpia filla. El pirata amb el cor trencat agafa en braços a la seva estimada i amb ella es llença al mar morint amb ella.

Crec que l’argument d’aquesta obra és molt interessant, i que la representació que han fet els actors d’avui ha estat molt bé, però tot i així moltes paraules que feien servir en els seus diàlegs eren difícils d’entendre i a més a més parlaven força ràpid.

Carla Morales Tugues

4s- C

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Gos pobre, ple de ronya Adagi català