Informacions

Activitats | Llen. i Lit. Catalanes

Mar i Cel

Enviada per cmorales el 19/Gen/2008 - 21:28

Avui, 17 de gener del 2008, totes les classes de quart d’ESO de Pius hem anat a veure l’adaptació de “Mar i Cel”.

Aquesta obra de teatre va ser escrita per Àngel Guimerà, i pertany al Romanticisme.


Explica l’amor impossible que sorgeix entre un pirata musulmà i una cristiana.

La història comença quan el vaixell d’aquest pirata musulmà, Saïd, que n’és el capità, fa presoners a un grup de cristians que navegaven en un altre vaixell. Com que Saïd està ferit, i cap dels seus homes sap com curar-li la ferida, ordena que li portin a una de les presoneres cristianes, una noia jove i bella, que és monja i es diu Blanca.

El pirata inexplicablement comença a tractar-la diferent que a la resta dels presoners, amb més privilegis, com per exemple deixar-la anar sense manilles.

Amb por, tan Saïd com Blanca es van enamorant l’un de l’altre. El pare de Blanca al adonar-se de que la seva filla s’ha enamorat del pirata la deshonra dient-li que ja no es filla seva, tot i així Blanca no deixa d’estimar a Saïd, i amb el suport del seu cosí, que també es presoner (i que està enamorat de Blanca), la noia es veu amb cor de tirar endavant i de abans d’arribar a l’Alguer, la terra dels pirates on els cristians han de ser venuts com esclaus. Però quan ja tot semblava decidit el pare de Blanca es llença cap a Saïd amb el punyal amb l’intenció de matar-lo, però la noia s’interposa, i el pare mata a la seva pròpia filla. El pirata amb el cor trencat agafa en braços a la seva estimada i amb ella es llença al mar morint amb ella.

Crec que l’argument d’aquesta obra és molt interessant, i que la representació que han fet els actors d’avui ha estat molt bé, però tot i així moltes paraules que feien servir en els seus diàlegs eren difícils d’entendre i a més a més parlaven força ràpid.

Carla Morales Tugues

4s- C

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Els soviètics trenquen el setge alemany de Leningrad, que va durar 29 mesos.

1976

L'avió supersònic de passatgers «Concorde» inicia vols de línia regular.

1980

Moren més de 300 persones en ensorrar-se una plaça de toros a Sincelejo (Colòmbia).

2000

ETA perpetra el seu primer atemptat des de la ruptura de la treva el desembre de 1999 i mata a Madrid, el tinent coronel de l'Exèrcit de Terra, Pedro Antonio Blanco García, amb un cotxe-bomba carregat amb 20 quilos de dinamita.

2001

Els quatre diputats del Sinn Fein, braç polític de l´IRA, prenen possessió de les seves oficines al Parlament britànic sense renunciar al seu objectiu polític de reunificar l'illa d'Irlanda.

  Citacions

Ho tinc tot, però no tinc res; i tot i que no posseeixo res, encara tinc ganes de no res. Terenci