Informacions

Premis | Institut

Quatre alumnes del Pius guardonats als premis Bages de literatura juvenil

Enviada per jvilamal el 24/Mai/2007 - 20:52

Lliurament dels Premis Bages Juvenils de Literatura 2007

El passat divendres, dia 18 de maig, va tenir lloc a la Col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona el lliurament dels Premis Bages Juvenils de Literatura, convocats per Òmnium Cultural del Bages i l’Ajuntament de Cardona. Davant d’un nombrós públic —més de 170 persones omplien la Col·legiata— es van repartir els premis i es va fer la presentació del llibre amb les obres guanyadores i finalistes.


En la categoria A de poesia, el premi va ser per a Les muses, d’Alejandro Sánchez, i per a Sense tu de Montserrat Bastons, en la categoria B.

En l’apartat de narrativa, la categoria A va tenir com a guanyadora Marta Luque, amb Una rosa roja; en la categoria B, Carme Malé, amb Un llapis i un paper; i en la categoria C, Marc Casanovas, amb Blanc.

En narrativa historicollegendària, la categoria A va ser per a Hércules i el drac dels Pirineus, de Marta Palà; la categoria B, per a Pleniluni, de Jordi Serra, i la categoria C, per a La muntanya de l’espasa de roses, de Joan Puigdellívol.

La beca Ausiàs March, col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, va ser per a Blanc de Marc Casanovas.

Total, si comptem els premiats i els finalistes, quatre alumnes del nostre centre van ser guardonats: Marc Casanovas, Aina Baraldés, Clàudia Guals, DE 2n de BATXILLERAT, i Marta Benet, de 1r ESO C. No està gens malament. Enhorabona!

La cloenda festiva de l’acte va anar a càrrec de la JOCC, Jove Orquestra de la Catalunya Central, que va interpretar peces de Janos Decsényi, Robert Washburn i Georg Friedrich Händell, a qui el públic va dedicar llargs aplaudiments.

Aquesta 24a edició ha rebut més de 200 treballs, un 10% més que en anteriors edicions, i ha estat molt ben valorada pels organitzadors, ja que els premis intenten estimular l’esperit literari i creatiu en català dels nois i les noies, la qual cosa ja sembla que ha estat així.

Els premis són dotats per Caixa Manresa i l’Ajuntament de Cardona, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Manresa, i l’edició del llibre ha estat patrocinada per Zenobita Edicions i Llibres Parcir.

 

Més notícies a la categoria Premis &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

La tripulació del cuirassat rus Potemkin s'amotina a Sebastòpol, i el vaixell es refugia al port romanès de Constanza.

1910

Porfirio Díaz és elegit per setena i última vegada president de Mèxic.

1946

S'enfonsa a les illes Balears el submarí espanyol C-4 després de xocar amb el destructor Lepant. Moren els seus 60 tripulants.

1948

Les potències occidentals decideixen establir un pont aeri per assegurar el proveïment de Berlín.

1957

L'empresa espanyola Seat posa a la venda el cotxe 600, que es va convertir en un símbol del progrés a Espanya.

1977

Torna a Espanya Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

  Citacions

Donar l'exemple no és la principal manera d'influir sobre els altres; és l'única manera. Albert Einstein