Informacions

Activitats | Economia

Taller d'immigració

Enviada per rserenti el 17/Des/2006 - 22:08

Som alumnes de primer de batxillerat d’economia i us parlarem del taller que ens van fer el dilluns dia 11 de desembre.


Taller consisteix en dues parts:

- Primer vam fer un joc de rol que consistia en què la meitat de la classe era gent immigrant que havia d’anar a un país com per exemple (Espanya).Uns quants tenien papers i els altres no, també hi havia gent que tenien molts diners i gent que no tenia res.

En la frontera hi havia policies i en la duana si tenies papers i diners

podies passar en canvi si no tenies res no et deixaven passar. Aquesta gent s’havia d’espavilar: subornar als policies perquè et deixessin passar o subornar a la monitora per que et deixes passar per sota la duana,... Quan estaves a dins del país et donaven un temps determinat i si no complies aquest temps et feien fora del país. Després t’havies d’espavilar per trobar treball, tenir un certificat mèdic i un visat.

- La segona part consistia en fer un petit debat del joc i de què ens semblava la immigració.

En conclusió aquest joc va estar bé ja que és una mica semblant a la realitat. Això que vam poder comprovar nosaltres de no poder entrar en el país del joc també li succeeix a la gent en la seva vida que intenta immigrar a un altre país.

Miguel Pérez.

Marc Franco.

Miquel Cots.

Rosa Serentill.

1rBatx. C. Economia

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Economia

  Calendari

  Tal dia com avui

1791

Revolució francesa: es parla per primera vegada del lema «Llibertat, Igualtat i Fraternitat», a la Societat d'Amics dels Drets Humans.

1879

El Congrés Internacional de Geografia, reunit a París, adopta el projecte de Lesseps per a l'obertura del Canal de Suez.

1937

Guerra Civil espanyola: s'estableix la censura de premsa.

1953

El neozelandès Edmund P. Hillary, acompanyat pel xerpa Tensing Norgay, ascendeix per primera vegada l'Everest (8.850 metres).

1968

Finalitzen 28 dies de revolta estudiantil, coneguda com a «Maig francès».

1996

Benjamin Netanyahu, líder del partit conservador Likud, és elegit primer ministre d'Israel amb el 50,4% dels vots.

  Citacions

Si la Candelària plora, de l'hivern ja estem fora; si la Candelària riu, torna-te'n al niu; tant si riu com si plora, de l'hivern ja estem fora. Popular