Informacions

Activitats | Alumnat

La Castanyada

Enviada per pbenet el 30/Oct/2006 - 07:00

Com cada any, a l’institut Pius Font i Quer, en el dia de la castanyada s’organitza el “Mercapius”. A hores d’ara us estareu preguntant: Què és el “Mercapius”? Doncs jo us ho diré: el “Mercapius” és el conjunt de paradetes que preparen els alumnes de l’institut, en els passadissos, per guanyar uns quants calerons i passar-s’ho d’allò més bé. A més del “Mercapius”, també hi ha sessions de cinema a la biblioteca, concurs de sudokus i de warhamer, i vàries competicions d’esports (futbol, bàsquet i voleibol) i també una pista per anar en monopatí.


L’any passat els meus amics i jo vàrem muntar una paradeta però aquest any no ens vàrem acabar de decidir i per tant, el dia del Mercapius la meva participació va ser força escassa. Primer vaig anar a les paradetes a comprar-me menjar, i vaig poder gaudir d’uns pastissos de xocolata boníssims. Després vaig anar a fer un tomb per les diverses activitats que es feien, ja que a quasi totes hi participava algun amic meu. Finalment, com que no sabia què fer em vaig apuntar al concurs de sudokus, però no en vaig sortir gaire ben parat ja que els meus contrincants eren uns autèntics craks del tema.

En general em vaig divertir bastant perquè va ser un festa de la castanyada bastant complerta i crec que val la pena continuar-la celebrant amb la mateixa o més participació de l’alumnat.

Al sortir de l’institut vaig anar a fer un tomb per les parades que hi havia al meu poble, i finalment, per descomptat, vaig anar a fer uns bons panellets a casa amb tota la família.

Pau Benet.

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1791

Revolució francesa: es parla per primera vegada del lema «Llibertat, Igualtat i Fraternitat», a la Societat d'Amics dels Drets Humans.

1879

El Congrés Internacional de Geografia, reunit a París, adopta el projecte de Lesseps per a l'obertura del Canal de Suez.

1937

Guerra Civil espanyola: s'estableix la censura de premsa.

1953

El neozelandès Edmund P. Hillary, acompanyat pel xerpa Tensing Norgay, ascendeix per primera vegada l'Everest (8.850 metres).

1968

Finalitzen 28 dies de revolta estudiantil, coneguda com a «Maig francès».

1996

Benjamin Netanyahu, líder del partit conservador Likud, és elegit primer ministre d'Israel amb el 50,4% dels vots.

  Citacions

Un amic és un que ho sap tot de tu i a pesar d'això et vol. Elbert Hubbard