Informacions

Concursos | Llen. i Lit. Catalanes

Sigueu creatius

Enviada per jvilamal el 20/Mar/2006 - 20:34

Premis Bages Juvenils de Literatura 2006,

Vint-i-tresena convocatòria

Convocats per Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Cardona, amb el suport de

la Fundació Caixa Manresa i l’Ajuntament de Manresa

La delegació del Bages d'Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Cardona, amb el suport de la Fundació Caixa Manresa i l’Ajuntament de Manresa, a fi d'estimular la creativitat literària, convoquen per vint-i-tresena vegada els Premis Bages Juvenils de Literatura i per tercera vegada el Premi Vila de Cardona de Narrativa Historicollegendària.

Podeu trobar més informació a:

http://www.omnium.cat/articleViewPage.php?art_ID=1420

Continueu llegint per veure les bases.


Bases del concurs:

http://www.omnium.cat/media/4590.pdf

Bases dels premis,

1) Hi haurà tres modalitats: poesia, narració curta i narrativa historicollegendària.

2) Pel que fa a la modalitat de poesia, s'estableixen dues categories: fins a 15 anys i de 16 a 20. Pel que fa a la resta de modalitats, les categories seran: fins a 13 anys, de 14 a 16 i de 17 a 20.

3) L'extensió màxima, pel que fa a la poesia, serà de 80 versos, que pots presentar en forma de poemes curts o llargs. Pel que fa a les narracions, 10 fulls DIN A4, amb un mínim de 3.

4) El tema serà lliure en la primera i segona modalitats, i d’inspiració historicollegendària en la tercera.

5) Els treballs han de ser inèdits i escrits en català.

6) Es premiarà el millor treball de cada modalitat (poesia, narració curta i narrativa historicollegendària) en cadascuna de les categories.

7) L'import dels premis de poesia i narració curta de les categories d'edats inferiors (fins a 15 anys en el cas de la poesia i fins a 13 en els de la narrativa) serà de 150 euros cadascun. L'import dels tres premis restants serà de 300 euros cadascun. Aquests premis són dotats per la Fundació Caixa Manresa. Pel que fa als premis Vila de Cardona, dotats per l’Ajuntament de Cardona, l’import serà de 150 euros per a la categoria d’edat fins a 13 anys i de 300 euros per a les dues restants.

8) El premi comprèn la publicació dels treballs guanyadors, i també dels finalistes.

9) Un dels guanyadors dels premis de les categories de més de 16 anys serà distingit amb una beca de la Fundació Ausiàs March, atorgada per l'Ajuntament de Manresa, per assistir a la Setmana dels Premis Octubre, de València. El jurat decidirà a quin dels guanyadors es concedeix.

10) Els treballs els has de presentar per triplicat en fulls DIN A4 i a doble espai, tot i que per a les modalitats de narrativa és aconsellable presentar-los també en suport informàtic.

11) Has de lliurar els treballs dins un sobre tancat, a l'exterior del qual hi han de constar clarament les teves dades personals (nom, edat, adreça i telèfon).

12) També pots presentar-t'hi amb pseudònim. En aquest cas no t'oblidis d'incloure, en el sobre gran, un altre de petit, a l'exterior del qual hi ha d'haver el pseudònim i, a l'interior, les teves dades personals.

13) El termini de presentació d'originals s'obrirà el dia 1 de març de 2006 i es tancarà el dia 7 d’abril del mateix any.

14) Les obres es poden presentar en mà, de dilluns a divendres, entre les vuit i les nou del vespre, a la delegació d'Òmnium Cultural a Manresa (Bruc, 99, 1r), o bé trametre-les per correu a l'apartat 255, 08240 Manresa (Bages).

15) El jurat farà públic el veredicte en el transcurs de l'acte festiu de lliurament de premis que es farà a finals del mes de maig al Castell de Cardona, a la Col·legiata de Sant Vicenç.

16) Si necessites cap aclariment, pots telefonar-nos al 938726321, de vuit a nou del vespre, o adreçar-te al professorat de Llengua i Literatura Catalanes del teu centre.

17) La presentació d'un treball suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases.

18) La comissió promotora d'aquests premis es reserva el dret de modificar alguna de les bases precedents, si ho exigeixen circumstàncies alienes, com també de resoldre les situacions imprevistes.

SEGUR QUE TENS ALGUNA COSA PER EXPLICAR NOMÉS CAL QUE T'HI POSIS: DEIXA'T D'HISTÒRIES I ESCRIU-NE!

 

Més notícies a la categoria Concursos &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

La llibertat, la moralitat i la dignitat humana de l'individu consisteixen precisament en que faci el bé no perquè estigui forçat a fer-lo, sinó perquè lliurement el concebi, l'estimi i el vulgui. Mikhaïl Aleksàndrovitx Bakunin