Informacions

Sortides | C. Socials

Sortida a la colònia Vidal

Enviada per smorales el 24/Feb/2006 - 07:31

El dia 22 de Febrer, els nois i noies de quart d'ESO, vam anar a fer una visita a les colònies Pons i Vidal de la comarca del Berguedà per tal d'aprofundir els coneixements teballats a les classes de Socials.

La sortida, s'efectuà a les 8 del matí del de l'IES i al voltant de tres quarts de nou, l'autobús ja aparcava a la colònia Vidal.


Un cop allí, va, fer un esmorzar breu i tot seguit vam entrar dins un petit teatre que actualment tenia per funció mostrar al públic un audiovisual sobre la història i formació de la fàbrica i el petit poblet en general.

Val a dir, que tothom, qui mes qui menys prenia apunts amb un cert deliri perquè al cap d'uns dies, havíem d'entregar un treball sobre aquesta excursió.

Posteriorment, el conjunt de quart, es dividí en tres grups i així, visitàrem la fàbrica, on s'explicà com funcionava el procès per a obtenir l'energia necessària per fer funcionar els telers i com es treballava el cotó per tal de poder teixir peçes de vestir.

A continuació, donàrem una ullada al petit poble, visitant així un pis, una biblioteca, una botiga, una caixa d'estalvis, una aula d'escola i una vista exterior de la façana del casal de la dona.

A les dotze, tornàrem a agafar l'autobús, aquest ens portà fins a la colònia Pons.

Allí, observàrem la torre de l'amo sobretot per fora i dins, tot i que en aquest últim espai, hi havia força coses en mal estat i una coservació general molt nefasta.

Vam acabar doncs amb una petita volta guiada per la colònia i tot seguit, tornàrem a Manresa.

Sergi Morales Martínez

 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

L'odi és la demència del cor. Lord Byron