Informacions

Xerrades | Economia

Xerrada del programa "Idees joves"

Enviada per rserenti el 07/Des/2005 - 09:26

El dimecres 16 de novembre dues persones del programa “Idees Joves” van venir al Pius a fer-nos una xerrada als alumnes de 1r de batxillerat a classe d’economia.


Aquest seminari va anar especialment encaminat a un concurs el qual té la funció de motivar els joves a desenvolupar el potencial creatiu en l’àmbit de la creació de noves empreses. Per aquest motiu els temes principals van ser: com es generen les idees empresarials i la primera avaluació d’una idea empresarial.

Aquests dos factors tan importants a l’hora d’obrir un negoci ens van explicar com els podíem verificar tot seguint una sèrie de passos i de mètodes (la balança de valor, les condicions d’èxit d’una idea empresarial, l’estratègia comercial i el càlcul del punt mort). Davant d’una sèrie d’exemples de negocis reals, vam poder constatar la necessitat de complir tota una sèrie de requisits per poder assegurar un mínim d’èxit al producte o servei que vulguem oferir.

D’altra banda, en aquest seminari, ens van fer omplir un qüestionari amb el qual podíem determinar en certa manera les nostres aptituds com a empresaris i veure gràficament el nostre perfil dels hàbits. Gràcies a les presentacions PowerPoint que ens anaven passant a la pantalla de la biblioteca, vam poder seguir més amenament totes les explicacions referents al tema. Va ser una xerrada molt motivadora que ens va fer plantejar la idea de com seria obrir el nostre propi negoci i com l’hauríem d’encarar perquè fos innovador i original però amb èxit.

Adam Oliveras i Anna Sanmiquel.

 

Més notícies a la categoria Xerrades &  Economia

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

En l'estiu, tot lo món viu. Popular