Informacions

Intercanvis | Alumnat

Crònica de l'estada a Alemanya

Enviada per jordi el 09/Nov/2005 - 21:08

Els qui anteriorment havíem escollit anar a Alemanya a 4rt, ens disposàvem a marxar el dia 1 d'octubre a les 5:15 del matí. Va ser un viatge molt dur perquè vam estar com unes 12 hores dins l'autocar. Quan vam arribar allà ens vam presentar amb el company i família que ens tocava.


El diumenge vam estar amb les famílies i dilluns ens vam trobar tots. Vam anar a donar un volt per la ciutat i després els catalans vam anar al castell de Heidelberg. Dimarts vam estar a l'institut d'allà i vam poder comprovar que tot era molt diferent. Allà tenien pauses més freqüents entre classe i classe i podien menjar a classe també.

Dimecres vam visitar l'església de Worms i després vam passar la resta del dia a Mainz, on vam fer una visita guiada per un museu i la ciutat en general. Dijous vam passar el dia a la Selva Negra, on hi havia cases ambientades del passat. Divendres vam anar a Speyer, on vam visitar la ciutat i seguidament el Museu de la Tècnica d'allà. Vam poder veure una pel·lícula i vam tenir l'oportunitat de pujar a avions i mirar-los per dins. A la tarda/nit vam anar a l'institut on hi havia una mica de sopar amb els catalans, alemanys i alguns pares.

L'endemà ens vam despedir de tots i vam tornar cap a Manresa. Molt cansats, vam arribar aquí aproximadament les 12 de la nit.

Anna Sanmiquel (1r Batxillerat)

 

Més notícies a la categoria Intercanvis &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

La major saviesa que existeix és conèixer-se a un mateix. Galileu Galilei