Informacions

Activitats | Economia

Taller d'immigració

Enviada per rserenti el 13/Mai/2005 - 08:00

Es tracta d’un programa de conscienciació de la població autòctona respecte el famós fet de la immigració. El taller es va fer el dia 29 d’abril, un divendres, a l’hora del pati i la següent hora lectiva. Ens van acompanyar dues representants de la ONG MON3, la Victòria i la Cristina.


Tot el taller consistia en organitzar un simulacre que representa el pas de la frontera d’un país a l’altre. Vam tenir l’ocasió de disposar d’uns passaports de persones diferents de diferents nacionalitats i de països d’origen. Alguns es van identificar amb la nacionalitat xinesa, altres amb la marroquina, etc. L’objectiu era traspassar totes les institucions-obstacles per tal d’entrar a Espanya. Vam conèixer moltes trabes burocràtiques d’accés al nostre país i possibilitats d’entrada: visats de turista, contractes de treball, entrada sense papers... I, la veritat, és que ens vam haver d’enfrontar amb una burocràcia tremendament elevada, per exemple, visats d’uns quants minuts per no tenir temps de creuar la frontera i, evidentment, aquells que tenien documents semblants, tornaven a fer la cua... També hi va haver moments de soborn, quan un empresari necessitava una mà d’obra “econòmica”, etc.

Per finalitzar, es va fer una conclusió-reflexió sobre les injustícies socials, com també el racisme, la discriminació, els prejudicis... Per dir-ho d’alguna manera, tots vam ser “transformats a nivell de consciència”, potser per primera vegada havíem tingut els ulls oberts. El projecte ens va agradar i va deixar una influència positiva, espero.

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Economia

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

La tripulació del cuirassat rus Potemkin s'amotina a Sebastòpol, i el vaixell es refugia al port romanès de Constanza.

1910

Porfirio Díaz és elegit per setena i última vegada president de Mèxic.

1946

S'enfonsa a les illes Balears el submarí espanyol C-4 després de xocar amb el destructor Lepant. Moren els seus 60 tripulants.

1948

Les potències occidentals decideixen establir un pont aeri per assegurar el proveïment de Berlín.

1957

L'empresa espanyola Seat posa a la venda el cotxe 600, que es va convertir en un símbol del progrés a Espanya.

1977

Torna a Espanya Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

  Citacions

Els qui busquen la veritat mereixen el càstig de trobar-la. Santiago Rusiñol