Informacions

Sortides | Economia

Sortida a La Vanguardia i Edicions 62

Enviada per rserenti el 13/Abr/2005 - 09:55

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat vam anar a fer una visita als establiments de redacció i impressió de diaris ”La Vanguardia” , i més tard vam anar a conèixer l’editorial “grup 62”.


En la primera visita vam poder veure i conèixer tots els processos en els quals estan sotmesos els diaris per tal de que puguin ser venuts als consumidors. Vam seguir el procés en cadena començant per la feina d’investigació i redacció de noticies que realitzen els periodistes i acabant per la distribució.

Durant el dia una sèrie de treballadors s’encarreguen de fer neteja i manteniment sobre totes les màquines que formen part de la cadena de producció. Mentre que durant la nit és quan es duu a terme la producció de diaris ja que han d’estar a punt a primera hora cada matí.

En tot el recorregut ens va acompanyar un guia que ens anava indicant la funció de cada màquina i ens posava molt èmfasi en el fet que gràcies a un gran grup de gent s’aconsegueix que el diari ens arribi a les mans.

Finalment vam arribar a un petit museu on s’exposaven antigues impremtes, computadores, planxes fotogràfiques, etc.

Acabada la visita ens van obsequiar amb un atles geogràfic, una carpeta, un bolígraf, el diari del dia i el nostre nom en plom.

Un cop finalitzada la visita i haver tingut un temps lliure per dinar i visitar la ciutat de Barcelona, vam dirigir-nos fins a l’editorial 62. Allà, vam assistir a una xerrada on vam tractar els procediments per poder publicar un llibre, des de que l’autor l’envia a l’editorial fins que surt a la venda.

Aquesta visita no va ser tan gratificant com l’anterior ja que se’ns va informar sobre el funcionament general de l’empresa però no vam visitar les instal.lacions.

Finalment, a la sortida d’Edicions 62 vam tornar a casa, i avui us expliquem l’experiència.

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Economia

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

La primavera, la sang altera. Popular